X

Hibaüzenet

OK

Erste Nyugdíjprogram

Számoljona kiszámítható jövőjéért!

Az Erste Nyugdíjprogram előnyei

  • az összes államilag támogatott nyugdíjmegoldás elérhető
  • személyre szabott ajánlatot tudunk adni
  • akár évi 280.000 Ft állami támogatással*
  • 10 perc alatt testreszabott megoldást kínálunk

Számolja ki várható nyugdíját most!

Tervezzünk együtt egy kiszámíthatóbb jövőt!
  • 1Kiszámoljuk, mennyi állami nyugdíjra számíthat jelenlegi fizetése alapján.
  • 2Megnézzük, mennyivel és mennyire növelhető ez az összeg.
Lássuk

Kérjen tanácsadást!

Soron kívül fogadjunk Önt, hogy együtt nézzük meg a legjobb megoldást. Kérjen visszahívást, hogy időpontot és helyszínt egyeztethessünk személyes tanácsadáshoz!
A várható öregségi nyugdíj kalkulációja a nettó helyettesítési ráta jelenlegi értékén, valamint azon a feltételezésen alapul, hogy az inaktívak aránya 20 év alatt egyenletesen a duplájára nő. A jelenlegi értékre vonatkozó információ az OECD 2013 évre, az átlagos keresőkre vonatkozó adatát (http://www.oecd-library.org/content/table/pens_rate-table) veszi alapul. Várható állami nyugdíjam:
120 000 Ft
A jelenlegi életszínvonal megtartáshoz szükséges összeg, amivel kiegészítheti nyugdjíját. Javasolt havi megtakarítás:
13 017 Ft
Ha többet teszek félre, hogy alakul a megtakarításom?
- +
260 000 Ft
140 000 Ft
120 000 Ft
Jelenlegi jövedelmem
Várható állami nyugdíjamA jelenlegi jogszabályok ismeretében kalkulált becsült adat.
Kiegészítő nyugdíjamA összegyűlt nyugdíjcélú megtakarításom havi járadéka.

Csalódott a várható nyugdíj összegét illetően? Kérjen tanácsadást bankfiókunkban és használja ki még idén az állami támogatás adta lehetőséget!A kalkulátor által számolt értékek becsült, azaz tájékoztató jellegű összegek, melyek az érvényes jogszabályok figyelembevételével kerülnek kiszámításra. Az illetékes hatóságok által megállapított tényleges juttatások pozitív vagy negatív irányban is eltérhetnek az itt becsültektől, a kalkulátor készítői nem vállalnak semmilyen felelősséget a kalkulátor által használt jövőbeli feltételezések és a becsült nyugdíjszolgáltatás realizálódásáért.

*A nyugdíjcélú befizetések 20%-át a magánszemély a megfizetett személyi jövedelemadójából visszakérheti. A NAV által visszautalt adó a magánszemély által a személyi jövedelemadó bevallásában megjelölt önkéntes nyugdíjpénztárhoz, nyugdíj-előtakarékossági számlára, biztosítási szerződésre kerül kiutalásra. Az önkéntes nyugdíjpénztári saját tagi befizetések, a nyugdíj-előtakarékossági számlára (NYESZ-R) történt befizetések és a nyugdíjbiztosítási szerződésre fizetett díjak után az ügyfél nyilatkozata alapján igénybe vehető, adóhoz kapcsolódó kedvezmény összege együttesen nem haladhatja meg a 280 000 Ft-ot. Ezen belül az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések után legfeljebb 150 ezer Ft-ra, a nyugdíj-előtakarékossági számlára történő befizetések után legfeljebb 100 ezer Ft-ra (aki 2020. január 1. előtt éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt, annak 130 ezer Ft-ra), a nyugdíjbiztosítás díja után pedig legfeljebb 130 ezer Ft-ra tehető adóévenként rendelkező nyilatkozat. Amennyiben a magánszemély adóalapja adójának az egyéb adókedvezmények levonása után fennmaradó része kevesebb, mint 280 ezer Ft, akkor az adóhatóság arányosítja a nyilatkozatokban megjelölt összegeket, és ezek arányát veszi figyelembe az adó utalásánál.

Az Erste Nyugdíjprogram keretében kínált nyugdíjcélú megtakarítási termékeket az ERSTE Biztosító Zrt., az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár és az Erste Befektetési Zrt. biztosítja, melyek az Erste Bank fiókhálózatában elérhetők. Mindegyik termékkel elérhető személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó kedvezmény. Amennyiben a nyugdíjcél a tartam alatt meghiúsul, akkor a magánszemélynek a korábban érvényesített adójóváírását 20%-kal növelt összegben vissza kell fizetnie az adóhatóság részére. Jelen leírás nem teljes körű, kizárólag tájékoztató jellegű, és nem minősül ajánlattételnek. Jelen tájékoztatóban található információk csupán tájékoztatásul szolgálnak, nem tekinthető adótanácsadásnak. Ezek az információk nem teljes körűek és nem helyettesítik a szakmai tanácsadást, valamint nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául az adótanácsadójával való előzetes konzultáció nélkül.