Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Az Erste Bankról

 

Az Erste Bank Hungary Zrt. az osztrák Erste Group tagja, mely 1997-ben, az állami tulajdonban lévő Mezőbank megvásárlásával lépett a magyar piacra. A bank 1998. október 1-jétől Erste Bank Hungary néven működik és nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat lakossági és vállalati ügyfelei számára.

szekhaz_02_160x200 Magyarországi működése alatt a bank évről-évre a piaci átlagot meghaladó ütemben bővült, amelyet tovább erősített az az akvizíció, amelynek során 2004-ben az Erste Group Bank AG megvásárolta a Postabank és Takarékpénztár Rt. állami részvényeit, majd a két bankot integrálta.

A pénzintézet közel 900 ezer lakossági ügyfelet szolgál ki 124 egységből álló országos fiókhálózatán keresztül, amelyet több mint 1200 bankjegykiadó automata (mintegy 420 Erste ATM és több mint 800 Takarékszövetkezeti ATM), valamint mintegy 2000 kártyaelfogadó hely egészít ki. Leányvállalatain keresztül az Erste Bank Hungary a pénzügyi szolgáltatások teljes skáláját lefedi. Ügyfélszám és fiókszám alapján az Erste Bank Hungary a magyar bankpiac meghatározó szereplője.