Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 
pb_erste_private_banking_logo_195x105

Private Banking

A mai világban is vannak időtálló értékek. Mi a pénzügyekben alkotunk maradandót.

Az Erste csoport Magyarországon 2006-ban indította el Private Banking szolgáltatását, együttesen építve az Erste Bank Hungary Zrt. banki, az Erste Befektetési Zrt. befektetési szakmai tudására és tapasztalatára, illetve az Erste Ausztriában piacvezető Private Banking szolgáltatásának tradíciójára. Az első két év folyamatos termékfejlesztéssel, 2008 pedig a budapesti tapasztalatok alapján az országos hálózat kiépítésével telt.

A következő évek folyamatos fejlődése és növekedése elismeréseként, az Erste Private Banking nyerte 2012-ben a Euromoney „Magyarország legjobb privát banki szolgáltatója” címét!
A tekintélyes brit pénzügyi szaklap minden évben elkészülő Private Banking felmérése tőkepiaci szakemberek és piaci szereplők véleménye alapján készít rangsort a private banking szolgáltatókról. A felmérésben a magyar mellett az osztrák és a román üzletág is hazája legjobbja lett, így az Erste Group a 7 lehetséges első díjból hármat elnyerve a régió legelismertebb private banking szolgáltatója.

2012 más szempontból is meghatározó év lett az Erste Private Banking életében, ugyanis az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. átveszi a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének Wealth Management üzletágát. A tranzakció várhatóan 400 ügyfél közel 60 milliárd forintnyi vagyonának kezelését érinti, mellyel az Erste privátbanki piaci részesedése az eddigi kilenc százalékról tizenkét százalékra nő. A folyamat lezárására a hatósági engedélyek kiadása után, várhatóan novemberben kerül sor.

Az Erste Bank az ügyfélkapcsolati menedzsereket is átveszi, ezáltal az ügyfelek a jövőben a megszokott befektetési tanácsadójuk közvetítésével vehetik igénybe az Erste Bank Hungary Zrt. és Erste Befektetési Zrt. széles termékpalettáját.

Az Erste Private Banking célja továbbra is az, hogy az üzletág meghatározó szereplője maradjon, amely az eddigi magas színvonalon, a változó piaci környezethez és az igényekhez rugalmasan igazodva szolgálja ki ügyfeleit a jövőben is!

Az üzletág életének legfontosabb történései

2011 Országos lefedettség
12 központban: 2 budapesti és 10 vidéki irodában várjuk ügyfeleinket.
Egy csatornás kiszolgálás
Ügyfeleink a befektetési és a banki termékeket Privát Bankárukon keresztül egyszerre érhetik el.
Nem kell sorban állni, a Privát Bankár igény szerint az otthonában, az irodában vagy egyéb külső helyszínen is felkeresi ügyfeleit.
Növekvő állomány
1700 ügyfél kb. 145 milliárd forintnyi vagyonát kezeljük a legnagyobb odafigyeléssel, mely állomány napról-napra dinamikusan nő.
Exkluzív ügyfélkör
Privát Bankáraink limitált számú ügyfelet kezelnek, ezzel is garantálva a maximális rugalmasságot és a kiemelt kapcsolatot, melynek a jövőben is nagy figyelmet szentel az Erste.
Pénzügyi termékek széles választéka
18 alapkezelő több mint 600 befektetési alapját forgalmazzuk, valamint részvények, kötvények, certifikátok széles választékát kínáljuk ügyfeleink részére.A befektetési termékeken kívül az alábbi termékeket kínáljuk ügyfeleinknek:
- Magas kamatozású folyószámla- Egyedi betéti és hitelkondíciók
- Arany kártya- Private Banking Hitelkártya- Private Banking Biztosítás
Erste strukturált termék
Exkluzív ügyfélkör részére indított szolgáltatás, mely a befektetési termékek széles körét öleli fel, megfelelő befektetési lehetőségeket kínálva a legkülönbözőbb piaci helyzetekre.
Pozitron
2011 második félévében indult el az Erste Private Banking portfolióértékelő és kimutatás készítő rendszere. Ügyfeleink ennek segítségével folyamatosan nyomon követhetik vagyonuk időbeli alakulását.
Partnereink által nyújtott szolgáltatások:

Részletes igényfelmérés után adó-, műkincs-, ingatlan-, offshore- és jogi tanácsadás.
2010 Az állomány kb. 130 milliárd forintra, a privát bankárok száma 24-re nő
Az ügyfelenkénti átlagvagyon 100 millió forint
2009 Az állomány kb. 100 milliárd forintra nő
A privát bankárok száma 20-ra, a teljes létszám 30 főre bővül
Ügyfelenkénti átlagvagyon 100 millió forint
12 alapkezelő kb. 600 befektetési alapjának forgalmazása
2008 Az állomány kb. 65 milliárd forintra nő
Vidéki hálózat kiépítése
A privátbankárok száma 15-re, a teljes létszám 25 főre bővül
Ügyfelenkénti átlagvagyon 80 millió forint
11 alapkezelő kb. 350 befektetési alapjának forgalmazása
2007 Folyamatos termékfejlesztés, 9 alapkezelő alapjainak forgalmazása 
2006 Megnyílik a Kossuth téri Erste Private Banking fiók, illetve az Erste csoport megvásárolja az ING Private Banking állományát.