Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Bankgarancia

 

A bankgaranciák iránti igény a gazdasági növekedés, a belföldi és külföldi üzleti forgalom bővülése, valamint a szállító-vevő kapcsolat terén fokozódó óvatosság hatására folyamatosan növekszik. Az állami támogatásokról megjelenő jogszabályi háttér is erősíti ezt, hiszen a vissza nem térítendő támogatások elnyerésének és a szerződés megkötésének egyik alapvető feltétele a támogatás ütemezésével és összegével megegyező bankgarancia megléte.

Bankunk vállalja számlavezető vállalati ügyfelei részére bankgarancia (éven belüli és éven túli lejárattal) nyújtását díj ellenében.

A garanciák fő típusai

Fizetési garancia
Szerződéses kapcsolatban vállalt fizetési feltétel biztosítására pl.: szállítási, adásvételi, bérleti szerződések.

Jóteljesítési garancia
A szerződésszerű és ezt követően a jótállási, szavatossági időszak alatt a kötelezettet terhelő kötelezettségek teljesítését garantálja a kedvezményezett számára.

Előleg- visszafizetési garancia
Nagy ráfordítást igénylő szolgáltatások megvalósításának finanszírozásánál lehet szükséges.

Szavatossági garancia
A szállítás tárgyának szabályszerű leszállítását, vagy a szolgáltatás teljesítését követően a szavatossági, illetve jótállási idő alatt garantálja ezen kötelezettségek teljesítését.

Jövedéki bankgarancia
Jövedéki termékek előállításához, forgalmazásához, illetve az ún. jövedéki eljárásokhoz szükséges.

Vámbiztosíték céljából vállalt garancia
A vámgaranciák kibocsátása során az ügyfél megbízása alapján a bank feltétel nélküli, önálló fizetési kötelezettséget vállal a kedvezményezett, azaz a VPOP felé a bankgarancia nyilatkozatban szereplő határidőig és meghatározott összegig.

Hitelfedezeti bankgarancia
A bank ügyfele más bank által nyújtott hitelből eredő tartozás és annak járulékai esedékességkori megfizetéséért a bank garanciavállalását kéri.

Konstrukciós bankgarancia
Állami támogatáshoz kapcsolódó hitelkonstrukcióknál, a benyújtott pályázatok elfogadásának egyik feltétele lehet.

Az Erste Bank forint- és devizagaranciával áll ügyfelei rendelkezésére.


Amennyiben további részletek érdeklik, kérjük írjon nekünk, vagy hívja az ERSTEBUSINESS24-et a +36 1 298 0223-as számon.

Levél küldése az Erste Banknak
Hirdetmény