Azonnali fizetési rendszer

Gyorsabb, mint elővenni a pénztárcát.

Az azonnali utalásról

Mi az Azonnali Fizetési Rendszer?

Az Azonnali Fizetési Rendszerrel az alábbi három új szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség:

 • azonnali forint belföldi átutalás (továbbiakban: azonnali átutalás/átutalás)
 • másodlagos számlaazonosító rögzítése (e-mail cím, mobiltelefonszám, adószám, adóazonosító jel)
 • fizetési kérelem megadása és fogadása

Mi az azonnali forint átutalás?

Egy olyan szupergyors átutalás, mellyel az év 365 napján – hétvégén és ünnepnapokon is – a nap 24 órájában, másodpercek alatt a kedvezményezett számlájára kerül az átutalt összeg. Az azonnali átutalás az alábbi feltételek mellett teljesül:

 • Az átutalást forint bankszámláról indítják.
 • Az átutalni kívánt összeget forintban határozzák meg.
 • A kedvezményezett bankszámla belföldön vezetett bankszámla.
 • Az átutalandó összeg nem haladja meg a 10 000 000 Ft-ot.
 • Az átutalást elektronikus úton indítják: (Lakossági ügyfelek esetén: internetbanki szolgáltatás - Erste NetBank vagy George Web, mobilalkalmazási szolgáltatás - George App. Vállalati ügyfelek esetén: internetbanki szolgáltatás - továbbiakban: Erste Vállalati NetBank, mobilakalmazási szolgáltatás - továbbiakban: Erste Business MobilBank, Electra Rendszer).
 • Az átutalás (jövőbeni) értéknapot nem tartalmaz.
 • Az átutalás egyedi (eseti, nem kötegelt) átutalás.

Amennyiben az átutalási megbízás a fenti feltételeknek megfelel, automatikusan, minden külön kérelem nélkül azonnali átutalásként teljesül.

Azon átutalások, amelyek bármelyik fenti feltételnek nem felelnek meg, a forint vagy deviza átutalás általános szabályai szerinti feltételekkel és határidőben teljesülnek.

Deviza számláról azonnali utalás nem indítható. Amennyiben azonnali forint utalás devizaszámlára érkezik, azon is rendelkezésre áll az összeg az indítástól számított néhány másodpercen belül.

Fontos, hogy átutalás előtt tájékozódjon az alkalmazott árfolyamokról. Ezekről az aktuális hirdetményben olvashat.

Mennyibe kerül az azonnali átutalás?

Az azonnali átutalás díja megegyezik a bankszámláról indított belföldi forint átutalás díjával.

Hitelkártya számláról indított azonnali átutalás esetén az azonnali átutalás díja megegyezik a hitelkártya számláról indított átutalás díjával.

Fontos, hogy hitelkártya számláról indított átutalás kamatozás szempontjából készpénzfelvétel típusú tranzakciónak minősül.

Miért hasznos mindez a mindennapokban?

 • A hajvágás után derül ki, hogy nincs elég készpénz a pénztárcájában? A mobilalkalmazási szolgáltatással néhány érintéssel indíthat utalást a fodrásznak, aki másodperceken belül meg is kapja az összeget. Ha fodrásza másodlagos azonosítót is regisztrált, akkor a hosszú bankszámlaszámsor bepötyögésével sem kell bajlódnia.
 • Nagyobb összegű vásárlásainál (pl. autó, bútor) nem kell készpénzt használnia akkor sem, ha a kereskedő nem fogad el bankkártyát. Az összeget a mobilalkalmazási szolgáltatás segítségével átutalhatja a kereskedőnek. Az összeg, szinte azonnal meg is érkezik a bankszámlára, legyen késő este vagy akár hétvége.
 • Baráti összejövetelek esetén gyakran előfordul, hogy az étteremben egy összegben fizeti a társaság a számlát. Ilyenkor is elkerülhető a készpénz számolgatása. Indítson barátja számlájára egy fizetési kérelmet! Miután ő jóváhagyta, másodperceken belül meg is érkezik a kért összeg.
 • Egy fontos átutalás azonnali teljesülésén múlhat egy sikeres üzlet. Ha Ön kisvállalkozói vagy vállalati ügyfél, akkor ezt már biztosan megtapasztalta. Feledkezzen meg a teljesítési határidőkről és utaljon akár bankon kívül, a kívánt összeg partnere számláján landol másodperceken belül. Ha partnerei, vevői késve fizetnek, emlékeztesse őket fizetési kérelem szolgáltatáson keresztül.