Az azonnali átutalás belföldön forintban (továbbiakban: azonnali átutalás/átutalás) szolgáltatásról

Az azonnali utalás egy olyan szupergyors átutalás, mellyel másodpercek alatt a kedvezményezett számlájára kerül az átutalt összeg bármikor az év 365 napján – hétvégén és ünnepnapokon is – a nap 24 órájában.

Milyen feltételek mellett teljesül?

  • Az átutalást forint bankszámláról indítják
  • Az átutalni kívánt összeget forintban határozzák meg, és nem haladja meg a 20.000.000 Ft-ot.
  • A kedvezményezett bankszámla belföldön vezetett.
  • Az átutalást elektronikus úton indítják (Lakossági ügyfelek esetén: internetbanki szolgáltatás (George Web), mobilalkalmazási szolgáltatás (George App). Vállalati ügyfelek esetén: internetbanki szolgáltatás (Erste Vállalati NetBank), mobilakalmazási szolgáltatás (Erste Business MobilBank), Electra Rendszer.
  • Az átutalás (jövőbeni) értéknapot nem tartalmaz.
  • Az átutalás egyedi (eseti, vagy vállalati átutalás esetén nem kötegelt).

Ha az átutalási megbízás a fenti feltételeknek megfelel, automatikusan, minden külön kérelem nélkül azonnali átutalásként teljesül.

Azon átutalások, amelyek bármelyik fenti feltételnek nem felelnek mega forint vagy deviza átutalás általános szabályai szerinti feltételekkel és határidőben teljesülnek.

Deviza számláról azonnali utalás nem indítható. Ha az azonnali forint utalás devizaszámlára érkezik, azon is rendelkezésre áll az összeg az indítástól számított néhány másodpercen belül.

Fontos, hogy átutalás előtt tájékozódjon az alkalmazott árfolyamokról. Ezekről az aktuális hirdetményben olvashat.

Mennyibe kerül az azonnali átutalás?

Az azonnali átutalás díja megegyezik a bankszámláról indított belföldi forint átutalás díjával.

Hitelkártya számláról indított azonnali átutalás esetén az azonnali átutalás díja megegyezik a hitelkártya számláról indított átutalás díjával.

Fontos, hogy hitelkártya számláról indított átutalás kamatozás szempontjából készpénzfelvétel típusú tranzakciónak minősül.

Miért hasznos mindez a mindennapokban?

Kapcsolódó szolgáltatások