5 tipp a #teamerste toborzóitól, hogy lenyűgözd az interjúztatódat, és megszerezd álmaid állását

A sikeres állásinterjú kulcsfontosságú ahhoz, hogy megszerezd álmaid állását, ez nem is kérdés, ahogy az sem, hogy a jól felkészült jelentkezők nyerik el a legjobb munkalehetőségeket. Összegyűjtöttünk öt tippet, amelyek segítenek abban, hogy lenyűgözd az interjúztatódat, és megszerezd azt a pozíciót, amire mindig is vágytál.

 
  • 2023. június 14.
  • 5 perc

Készülj fel alaposan!

Ne spórld meg a kutatásra szánt időt, tanulmányozd az adott cég működését, kultúráját és piaci helyzetét, tájékozódj a cég értékeiről és célkitűzéseiről! Ehhez nézd meg a cég honlapját, karrieroldalát, LinkedIn, Facebook vagy akár Instagram, TikTok profilját!
Pro tipp: A LinkedIn profilod segítségével nézd meg milyen ismerőseid dolgoznak a választott cégnél, és kérdezd meg őket, hogy mit érdemes tudnod az adott szervezetről!

Öltözz kényelmesen!

Az első benyomás nagyon fontos, és ehhez az öltözeted is hozzájárul. Ma már azonban nem feltétlenül igaz, hogy öltöny nyakkendő/ kiskosztüm az elvárt megjelenés egy állásinterjún. Sokkal fontosabb, hogy a választott ruhában jól érezd magad. Természetesen nem azt mondjuk, hogy melegítőben érkezz az interjúra, de legyen hozzád illő, és ne feszélyezzen a beszélgetés során! Informálódj akár a cég öltözködési szokásairól, és öltözz ennek megfelelően!

Légy határozott és magabiztos!

Légy határozott, amikor magadról beszél, és tartsd a szemkontaktust az interjúztatóval! Ügyelj a testtartásodra, és lélegezz mélyen, hogy csökkentsd a stresszt! A magabiztosság jelzi, hogy felkészült vagy, és képes vagy megbirkózni a kihívásokkal.

Pro tipp: Az első benyomás már a kapcsolatfelvételnél kezdődik. Fontos, ha telefonhívást kapsz, mutatkozz be, amikor felveszed a telefont. Lehet éppen a pályázatod kapcsán keresnek.

Legyél csapatunk tagja!

Tervezd a jövőd az Ersténél.

Mutass be példákat és eredményeket!

Az interjúztatók konkrét példákat és eredményeket szeretnének hallani arról, hogy miért vagy megfelelő a pozícióra. Beszélj korábbi sikereidről, kihívásokról és problémamegoldó képességeidről! Ha tudsz, mutass be adatokat és számokat, amelyek alátámasztják az eredményeidet! Ne ijedj meg attól, hogy elmeséld a kudarcokat, ezzel megmutatod, hogy felvállalod őket és képes vagy tanulni belőlük.

Kérdezz bátran!

Egy interjún ne csak a kérdésekre válaszolj, hanem nyugodtan tegyél fel kérdéseket te is! Ez azt mutatja, hogy érdeklődsz és proaktív vagy. Kérdezz a cég jövőbeli terveiről, a munkakör napi feladatairól, vagy a vállalati kultúráról! A jó kérdésekkel nem csak a vállalatról tudhatsz meg többet, de az interjúztató számára is érdekes és emlékezetes jelöltté válhatsz.

Az interjú során nem csak arra kíváncsiak az interjúztatók, hogy mit tudsz, az érdekli őket, hogy valóban motivált vagy, valóban szeretnéd-e azt a pozíciót. Igyekezz, hogy lássák rajtad a lelkesedést, érdeklődést!

Az állásinterjú sikere nagyban függ a felkészültségedtől, a magabiztosságodtól és természetesen a képességeidtől is. Kövesd tippjeinket, és ne feledd, a sikeres interjú a részletekben rejlik: a magabiztos fellépés, érdeklődés és a jól megválasztott kérdések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kitűnj a többi jelentkező közül.

Ha szívesen dolgoznál nálunk, nézd meg aktuális állásajánlatainkat! www.karrier.erstebank.hu

Kapcsolódó tartalmaink

Legyél csapatunk tagja!

Higgy magadban és tanulj meg egy új idegen nyelvet!

Sikeres karrierépítés a bankszektorban – a #teamerste toborzóinak ajánlásával