Nyári szabadság – Tippek, hogy kiléphess a munka bűvköréből

Ahogy megérkezik a nyár, mindannyiunkban egyre nagyobb a szabadság iránti vágy. A napfény, a meleg idő és az édes semmittevés ígérete arra sarkallnak, hogy feltöltődjünk. Ám mi történik, ha a munkamánia ördögi köre még mindig a nyakunkon ül? Hogyan élvezzük ki a nyári szabadságot? Nézd meg tippjeinket!

 
  • 2023. július 12.
  • 3 perc

Mi, az Erstében hisszük, hogy fontos a pihenés, feltöltődés ahhoz, hogy a munkánkat maximális lelkesedéssel tudjuk végezni. Vállalati kultúránknak ez szerves része, kollégákat extra szabadságokkal segítjük a feltöltődésben.

Most megosztunk veletek néhány #teamerste tippet a nyári feltöltődéshez.

Készülj fel időben!

Vezess be néhány szokást a mindennapjaidba, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és felkészülni a pihenésre! Például zárj le az irodában minden elintézendő feladatot, készíts egy listát a nyitott ügyekről, amiket átadsz a helyettesednek! Mielőtt elmész, tegyél rendet az asztalodon! Mindez segít elengedni a munkahelyi teendőket és felkészülni a szabadságra.

Határozd meg, és tartsd is meg a határaidat!

Amikor végre elérkezik a nyári szabadság, fontos, hogy meghúzd a határokat a munka és a pihenés között. Talán nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy naponta ellenőrizd az e-maileket vagy bekapcsold a munkahelyi telefont, de inkább próbáld megadni magadnak a pihenéshez szükséges időt! Engedd el a felelősséget és bízd rá másokra az ügyeket, amíg te távol vagy! Csak így tudsz valóban feltöltődni és élvezni a nyarat.

 

Hogyan húzd meg a határokat?

  1. Állíts be távollét üzenetet!

    Sok esetben erre már léteznek a munkahelyen sztenderd szövegek, ha ilyen nincs, egyszerűen írd meg az időszakot amikor szabadságon vagy, és hogy kihez fordulhatnak az átmeneti időszakban kérdésekkel!

  2. Mond le a szabadság alatti megbeszéléseidet!

    Szabadság alatti időszakra az összes tervezett, rendszeres megbeszélésedet mond le, hogy kollégáid, partnereid se keressenek ebben az időszakban!

  3. Ne nézd se telefonon, se laptopon az üzeneteidet!

    Szabadságodra ne vigyél magaddal laptopot, és ha lehetőséged van rá, a telefonon is kapcsold ki az e-maileket, így elkerülheted a kísértést, hogy ránézz a leveleidre.

 

PRO tipp: ne stresszelj, ha a szabadság utáni 1-2 napban nem sikerül megválaszolni a leveleidet.

  • Távollétüzenetedben írd meg előre kollégáidnak, partnereidnek, hogy mikorra számíthatnak tőled válaszra, így kisebb lesz rajtad is a nyomás!

  • A szabadságod utáni első napra foglalj be magadnak a naptáradba az e-mailek feldolgozására egy hosszabb időszakot!

     

Légy jelen a pillanatban!

Amikor végre eljön a szabadság ideje, engedd el a gondokat és a munkahelyi teendőket. Helyezd magad a jelen pillanatba, és élvezd ki azokat a dolgokat, amelyekre egész évben vágytál. Menj kirándulni, piknikezz a barátaiddal, tölts elég időt a családdal, olvass, vagy egyszerűen csak feküdj a fűben és élvezd a napsütést! Engedd meg magadnak a pihenést, feltöltődést, felejtsd el a munkahelyedet!

Kellemes nyarat kívánunk! 

#teamerste

Legyél csapatunk tagja!

Tervezd a jövőd az Ersténél. 

Kapcsolódó tartalmaink

Legyél csapatunk tagja!

Élet a #teamerstében! – Új blogsorozat indul, ne maradj le!

5 tipp a #teamerste toborzóitól, hogy lenyűgözd az interjúztatódat, és megszerezd álmaid állását

Sikeres karrierépítés a bankszektorban – a #teamerste toborzóinak ajánlásával

Dolgozz szabadon, bárhonnan!