Sikeres karrierépítés a bankszektorban – a #teamerste toborzóinak ajánlásával

A bankszektor nagy és összetett iparág, amely számos izgalmas karrierlehetőséget kínál. Az út a sikerhez azonban nem mindig egyértelmű, és a megfelelő stratégia nélkül könnyen elveszhetünk az iparág labirintusában. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan építhetsz karriert a bankszektorban, és hogyan használhatod ki a benne rejlő lehetőségeket.

 
  • 2023. június 15.
  • 5 perc

Ismerd meg a bankszektor különböző területeit!

A bankszektor sokrétű, és számos munkakör és szakterület közül választhatsz még akkor is, ha a végzettséged nem kötődik szigorúan a gazdasághoz vagy a pénzügyekhez. A pénzügyi szolgáltatások, a befektetési banki tevékenység, a kereskedelmi banki tevékenység, a lakossági banki tevékenység, a kockázatkezelés és a vállalati finanszírozás csak néhány példa a lehetséges szakterületekre. De egy bankban ugyanúgy vannak támogató területek, mint IT, marketing, HR, pénzügy, ahol szintén építheted a karrieredet. Ismerd meg, olvass utána, vegyél részt nyílt napokon, állásbörzéken, ahol megtudhatod melyik terület mivel foglalkozik!

Gyakornoki pozíciók és szakmai gyakorlatok

Gyakornoki pozíciók vagy szakmai gyakorlatok révén első kézből szerezheted meg a bankszektor működésével kapcsolatos tapasztalatokat. Ezek a pozíciók gyakran átmeneti lehetőségeket kínálnak, amelyek hosszú távon állandó munkához vezethetnek. Ilyen lehetőség nálunk az ErStep gyakornoki program, ami 1,5 éves időszak alatt 3 terület megismerését teszi lehetővé, és a program végén főállású pozíciót kínál.
Az ilyen lehetőségek során építheted kapcsolatrendszeredet is, ami később nagy előnyt jelenthet.
Szakmai gyakorlatok során pedig rövidebb idő alatt ismerhetsz meg egy adott területet, aminek segítségével jobban el tudsz igazodni, hogy melyik munkakör lenne megfelelő számodra.

Kapcsolatépítés

A sikeres karrierépítésnél fontos, mennyire építed a kapcsolataidat. Látogass el szakmai rendezvényekre, konferenciákra és workshopokra, ahol megismerheted az iparági szakértőket és potenciális munkaadókat! Emellett használd ki a közösségi média platformokat, mint például a LinkedIn, hogy bemutatkozz és kapcsolatba lépj az iparág szereplőivel.

Nézd meg nyitott pozícióinkat

Érd el céljaidat velünk!

Folyamatos fejlődés

A bankszektor gyorsan fejlődő és változó iparág, így fontos, hogy folyamatosan fejleszd tudásodat. Részt vehetsz továbbképzéseken, előadásokon és szemináriumokon, illetve gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetsz. Ezenkívül légy nyitott az új technológiák és trendek elsajátítására, mivel ezek növelhetik versenyképességedet a munkaerőpiacon!

A fejlődéshez kollégáinknak minden segítséget megadunk, így a belső, saját szakmai képzések, külső szervezésű tanfolyamok, konferenciák mellett a készségfejlesztésre is fókuszáló programokat hirdetünk. Ezekre egyéni fejlesztési igények alapján jelentkezhetnek kollégáink. Emellett talent programmal, mentoringgal és vezetésfejlesztési programokat is hirdetünk, amik segítik a kollégákat karrierfejlődésükben.

Rugalmasság és alkalmazkodóképesség

A sikeres karrierépítés gyakran rugalmasságot és alkalmazkodóképességet igényel. Fontos, hogy készen állj arra, hogy új pozíciót vállalj, és ne csak egy útban gondolkodj! A karrierépítés nem csak horizontális lehet, gondolkodj vertikális karrierutakban is! Ismerj meg új területeket, amik segítik tágítani a látókörödet, fejleszteni képességeidet! Ez nem biztos, hogy azonnal egy magasabb szintű munkakört jelent, lehet, hogy azonos szintű szakértői pozíció, azonban az ott szerzett tudás hozzásegíthet egy későbbi előléptetéshez. A rugalmasság és az alkalmazkodóképesség lehetővé teszi számodra, hogy kihasználd a lehetőségeket, amelyek segítenek elérni karrier céljaidat.

A bankszektorban való sikeres karrierépítés során ismerd meg a különböző szakterületeket, szerezd meg a  gyakorlati tapasztalatokat, építsd kapcsolatrendszeredet, folyamatosan fejleszd tudásodat és képességeidet, valamint legyél rugalmas ! Ha ezeket az alapelveket követed, sikeres karrierutat járhatsz be a bankszektorban.

Kapcsolódó tartalmaink

Nézd meg nyitott pozícióinkat

Higgy magadban és tanulj meg egy új idegen nyelvet!

5 tipp a #teamerste toborzóitól, hogy lenyűgözd az interjúztatódat, és megszerezd álmaid állását