Én is Erste társtulajdonos vagyok. És ez miért jó nekem?

Mit gondolnak a kollégák? Ismerd meg a WeShare, munkavállalói részvényprogramunk részleteit és olvasd el 4 #teamerste tag személyes történetét, akik megosztották, ők milyen előnyét látják a tavaly indított programnak!

 
  • 2023. augusztus 1.
  • 7 perc

200 éve ugyanaz a küldetés hajt bennünket: az emberek jólétért dolgozunk státusztól, nemzetiségtől, hittől, nemtől és kortól függetlenül. Ez volt az a cél, amiért az Erstét alapították, és ez a mai napig missziónk alapja. Éppen ezért a banki szolgáltatásokon túlnőve célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a pénzügyi egészséget. 

Tudjuk, hogy ezt csak akkor valósíthatjuk meg, ha mi, munkavállalók is elkötelezettek vagyunk ebben a küldetésben. Így a vállalati kultúránk alappilléreire építve, a törődés és bizalom jegyében a pénzügyi egészség építését is kollégáinkkal kezdtük.

WeShare, munkavállalói részvényprogramunkat tavaly ebben a szellemiségben vezettük be. 

Miről szól a program?

A programnak két része van és évente ismétlődik majd a teljes Erste Groupban egységes feltételekkel: 

  • WeShare Részesedés: minden jogosult munkatársunknak évi 350 euró értékű részvénycsomagot kap.

  • WeShare BefektetésPlusz: kollégáink saját megtakarításaikból extra részvényeket vásárolhatnak, ami mellé köszönetünk jeléül további részvényeket adunk.

Mindenki számára elérhető juttatás

A WeShare programban nem egyéni teljesítményhez, hanem munkaviszonyhoz kötjük a jogosultságot. Így nem csak egy szűk körnek, hanem minden kollégának elérhető az extra juttatás.

Tulajdonosi szemlélet

A WeShare program egyik legnagyobb értéke az, hogy erősíti a tulajdonosi szemléletet és segít nekünk kézzel foghatóvá tenni küldetésünket: az Erstében nemcsak beszélünk a pénzügyi egészség fontosságáról, hanem teszünk is érte. A programmal olyan eszközt és tudást kapunk, amivel saját pénzügyi egészségünket is megalapozhatjuk, ráadásul még inkább érezzük, hogy napról-napra miért dolgozunk. 

Pénzügyi edukáció

A programot minden évben egy edukációs webinárium sorozattal kísérjük, aminek keretében szakértő kollégáink segítenek nekünk eligazodni a befektetések világában és ezzel támogatnak minket a felelős döntéshozatalban. 

Pénzügyi tudatosság

A program segít a hosszú távú tudatos tervezésben is, hiszen a részvényeinket 5 évig zárolják, szavazati jogunkat átadjuk az Erste Erste Mitarbeiterbeteiligung Privatstiftungnak, azaz az Erste Munkavállalói Alapítvány számára. Évente azonban az osztalékot megkapjuk, amivel mindig, évről évre több extra bevételhez jutunk. 

Karrier az Erste Banknál

A jövő bankolása velünk kezdődik! 

Mit gondolnak erről kollégáink? Olvass tovább!

“Ma már társtulajdonosként dolgozom az Erstében!”  
Bara Gábor, vezető – hálózati értékesítés

„Az amerikai filmekben gyakran láthatjuk, hogy mekkora jelentősége van, és mennyire örül a tehetséges, dolgos kolléga, amikor a filmbéli cégénél végre „partner” lehet. Nos, én is így éreztem magam, amikor meghallottam, hogy partnere, tulajdonosa lehetek annak a bankcsoportnak, aminek a sikeréért nap mint nap dolgozom. Ez egyszerre anyagi és erkölcsi elismerést jelentett számomra.

Nem kérdés, hogy minden éveben részt veszek a Weshare programban, amikor csak meghirdetik. Én ugyan mindig is tulajdonosi szemlélettel dolgoztam itt, az Erstében (máshogy talán nem is érdemes), azonban a Weshere óta ez több, mint csupán szemlélet: "ma már társtulajdonosként dolgozom az Erstében!”

”​Túlságosan bonyolultnak gondoltam, és azt hittem, ez csak a nagypályások játéka.”  
Szolnok Diána, vezető – lakossági kockázatkezelési infrastruktúra

„Mi, munkatársak mind az Erste gépezet részei vagyunk: ki kisebb, ki nagyobb alkatrészként vesz részt a működésben. Mindannyiunknak fontos szerepe van.  Számomra azért különleges a WeShare, mert ad a munkámhoz egy másfajta szemléletet, hiszen kicsi túlzással, de a saját cégemben dolgozom. Ha a cégemnek jól megy, én is részesülök ebből a jóból.  

Sokféle megtakarításom van, ami bizonyos összegek havi befizetésével jár, például gyerekem jövőjére, nyugdíjas éveimre és más fontos dolgokra teszek félre. Ilyen típusú megtakarításom azonban még nem volt, mert nem igazán értettem hozzá. Túlságosan bonyolultnak gondoltam, és azt hittem, ez csak a nagypályások játéka. Szerencsére ez nem igaz. Mióta én is részvényese vagyok a munkavállalói részvényprogramnak, sokkal jobban érdekel a befeketések világa, a pénzügyi gondoskodás, hogy még jobban törődhessek családom és saját magam jövőjéről is.”  

”​​​Tavaly született meg a kislányom, én neki szeretnék egy biztos alapot megteremteni.“ 
Rémesi Péter, vezető – vállalati üzleti intelligencia

„Azért tartom jó ötletnek a WeShare programot, mert oda fektethetem be a megtakarítani kívánt pénzemet, ahol úgy érzem, megbízhatok a menedzsmentben, és ahol – ha csekély mértékben is – de van ráhatásom a bank jövőjére. Lassan 9 éve dolgozom a bankban és azt érzem, hogy jobbnál jobb kezdeményezéseket találnak ki a munkavállalók részére, az egyik ilyen a WeShare.

​​​​​​​Tavaly született meg a kislányom, én neki szeretnék egy biztos alapot megteremteni. Azt gondolom, ez a program segíthet ebben. Minden évben szeretnék részt venni a WeShare Befektetés Pluszban is, ha a pénzügyi lehetőségeim is lehetővé teszik ezt. Az már csak hab a tortán, hogy a feleségem is Erste dolgozó, így duplán vehetjük igénybe a program adta lehetőségeket.”

“Ezt a mintát a gyermekeim számára is tovább tudom adni.” 
Fülep Zsolt, szenior belső ellenőr – IT és biztonság ellenőrzés

„Hosszú távú befektetésnek gondolom az Erste részvényeket, de emellett további befektetésekre is szükség van a pénzügyi egészséghez, az egészséges pénzügyi portfólióhoz, így közép- és rövid távú befektetéseim is vannak.

De, ami a legfontosabb, hogy ezt a mintát a gyermekeim számára is tovább tudom adni, mert a lányaimnak is tudok nyitni Erste Cseperedő bankszámlát, kaphatnak Future befektetést és bankkártyát is. Úgy gondolom, hogy a pénzzel való bánásmódot, a felelős gazdálkodást, a jövőbeli dolgokra való előre gondolkodást már gyerekkorban el kell kezdeni tanítani. A legjobbak erre azok a gyakorlati példák, amikor konkrét célokat tűzünk ki, hogy ki mire fog spórolni, mire fog gyűjteni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, félre kell tenni, ráadásul lehetőleg jövedelmező befektetésekbe. Ezekbe a döntésekbe bevonom a lányokat is. Szerencsére fiatal koruk ellenére nagyon tudatosak. Így saját maguk tapasztalhatják meg, hogy milyen az, ha van bankszámlájuk, bankkártyájuk, megtakarításuk, és ezekkel kapcsolatban időről időre döntéseket kell hozni.

Szóval én csak támogatni tudom ezeket a kezdeményezéseket, hogy az Erste minél szélesebb körben ismertesse meg a gyerekeket is a Pénzügyi Egészség fogalmával és mutasson eszközöket annak megvalósítására.” 

Kapcsolódó tartalmaink

Legyél csapatunk tagja!

Pénzügyi Patrónus Program a gyermekotthonban felnőttek pénzügyi egészségéért

Sikeres karrierépítés a bankszektorban – a #teamerste toborzóinak ajánlásával

5 tipp a #teamerste toborzóitól, hogy lenyűgözd az interjúztatódat, és megszerezd álmaid állását

Élet a #teamerstében! – Új blogsorozat indul, ne maradj le!

Dolgozz szabadon, bárhonnan!