Jót tennél az ünnepek alatt? Inspirációk az Erste munkatársaitól

A karácsonyi ünnepek ideje alatt talán mindenki jobban vágyik az egymás felé fordulásra. Érdemes nem csak a közvetlen környezetünkre, hanem a rászorulókra is gondolni. Keress olyan civil szervezeteket, akik adományodat oda juttatják el, ahol a legnagyobb szükség van rá, de akár önkéntesként is segíthetsz. Nézd meg, az Ersténél mit teszünk ebben az időszakban, inspirálódj, és nézd meg a lehetőségeket a saját környezetedben!

 
  • 2023. december 13.
  • 5 perc

Az Ersténél egész évben, időről időre felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kevésbé szerencsés helyzetben lévőkön segíteni közös feladatunk. Ebbe szeretjük bevonni a kollégáinkat, gyűjtéseket szervezünk, jótékonysági reggelit tartunk vagy épp önkéntesprogramokat szervezünk. A karácsonyi ünnepek közeledtével pedig egyszerre több ilyen esemény is zajlik a központi irodánkban.

Nézz szét a saját közösségedben te is, keresd fel a helyi civil szervezeteket, ha te is segíteni szeretnél!

Csokigyűjtés a kicsiknek

Több éves hagyományra tekint vissza az ünnepek körüli csokigyűjtés az ErsteNő és a Social banking közös szervezésében. Tavaly a Tűzcsiholó egyesület kapta a sok-sok csokit. Idén négy szervezeten keresztül (Fészek Gyermekvédő Egyesület, Budapest Bike Maffia, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, Tűzcsiholó Egyesület) segítünk mosolyt csalni a nélkülöző gyerekek arcára édesség segítségével. Ehhez a fiókhálózati kollégáink is szoktak csatlakozni országszerte, rendszeresen érkeznek belső postán a doboznyi csokik szép számmal.

Cipősdoboz akciók

Gyermeként a karácsony ajándék nélkül egy életre szóló rossz emlék lehet. Éppen ezért három éve rendezzük meg a karácsonyi cipősdobozos ajándékozásunkat is. A kollégák évente 100-120 nélkülöző gyerek kívánságát váltják valóra. Idén a Láthatatlan tanodától (Rosa Parks Alapítvány), Anyák az Anyákért Alapítványtól és a  Sütni Jó! Alapítványtól gyűjtöttük be gyerekek kívánságait, melyekhez a kollégáink állítják össze az ajándékcsomagokat.

Ilyen cipősdobozakciókkal országszerte találkozhatsz, keresd meg a hozzád közeli gyűjtőpontot, készíts egy csomagot a rászorulóknak te is!

Ajándékozz a hazai civil szervezetek termékeiből!

Számos hazai civil szervezet és társadalmi vállalkozás készít egyedi termékeket, melyeket megvásárolva nem csak egy különleges ajándékot adhatsz tovább, hanem másoknak is segítesz.

A Erste központi épületében többször tartottunk már karácsonyi vásárt ilyen szervezetek bevonásával, és online kiajánlót is készítettünk a termékeikhez, hogy a kollégáink akár az interneten keresztül is rendelhessenek.

Keress ilyen szervezeteket, és segítsd őket az ajándékvásárlással!

Legyél csapatunk tagja!

Tervezd a jövőd az Ersténél.

Kapcsolódó tartalmaink

Legyél csapatunk tagja!

Környezetbarát rendezvénytippek az Erste rendezvényszervezőjétől

Egy „zöld közösségre” vágysz? Vár az Erste Green!

Mitől zöld a zöld hitel?

Az ESG nem greenwashing – Mit teszünk az Ersténél a fenntarthatóságért?

Karbonsemlegesen működik Magyarországon az Erste