Erste Vállalati Netbank és Erste Electra telepítési információk

Azon ügyfelek, akik csak 142-es Commerzbankban vezetett számlákkal rendelkeznek és nem vezetnek számlát az Erste Bankba:

Electra Programot használó ügyfeleknek:

 • 2022.10.06. 21-24 óra között SMS-ben megkapta minden felhasználó a saját VICA alkalmazásához az Erste Bank regisztrációjához szükséges VICA regisztrációs jelszót. Kérjük, hogy a felhasználók, az általuk jelenleg is használt VICA applikációba regisztrálják az Erste Bankot.
 • A Vica applikációban kattintsanak a Regisztráció menüpontra, válasszák ki az Erste Bankot és a megjelenő ablakban írják be az SMS-ben kapott VICA felhasználói azonosítójukat (ami megegyezik a Commerzbankban használ felhasználói azonosítóval) és az SMS-ben kapott VICA regisztrációs jelszavukat. A tovább gomb megnyomását követően a kapott SMS-t visszaírva be is fejeződik a regisztráció.
 • 2022.10.07-án reggel minden olyan felhasználó, aki a Commerzbankban Electra Program regisztrációs megbízás aláírására jogosult, SMS-ben megkapta az Erste Electra Program telepítéséhez szükséges termékazonosítót. Amennyiben több Electra Programot is használ a Commerzbankban, úgy több termékazonosítót küldött a felhasználónak az Erste Bank. Amennyiben több regisztrációs megbízás aláírására jogosult felhasználó van a cégben, úgy minden ilyen jogú felhasználó megkapta az összes termékazonosítót. Egy termékazonosítóval egy Programot lehet telepíteni (a program telepíthető hálózati verzióban is egy termékazonosítóval). Az Erste Electra Program telepítése és üzemeltetése pontosan megegyezik a Commerzbankban jelenleg használt Electra Programmal. Kérjük vegyék igénybe annak az IT szakembernek a segítségét a telepítéshez, aki a jelenlegi Commerzbank Electra Programot üzemelteti. Az Erste Electra a következő linken tölthető le: https://www.erstebank.hu/hu/ebh-business/kis-es-kozepvallalatok/mindennapi-bankolas/elektronikus-szolgaltatasok/erste-electra/electra-demo-es-aktualis-verzio.
 • Kérjük telepítés után minden esetben frissítse a programot a Paraméterbeállítás/Beállítások/Programfrissítés menüpontban (kattintson a legfrissebb verzióra, majd az Érvényesít menüpontra).
 • A feltelepített új Erste Electra Programba a felhasználók az Erste Bankba regisztrált VICA applikáció segítségével tudnak bejelentkezni. A felhasználók a Commerzbankkal kötött Electra szerződés jogfolytonossága eredményeképpen, ugyanolyan jogokkal rendelkeznek az Erste Electrában mint a Commerz Electrában is. A jogosultságok módosítását 2022.11.30-ig a Commerzbankban, 2022.12.01-től az Erste Bankban lehet kezdeményezni. Kérem mindenképpen ellenőrizzék a felhasználók jogosultságait és nemkívánt beállítás esetén a módosítást kezdeményezzék a bank felé. A felhasználó jogok ellenőrzéséhez az Electra programba lépjen be a Paraméterbeállítás/Ügyféladatok/Felhasználók listája menüpontba. Ebben a menüpontban ellenőrizhetőek a felhasználó alap adatai, a hitelesítési módja, a számla és egyéb jogai is.
 • A feltelepített programba az első belépéskor meg kell adni a „csoport” és a „Felhasználó neve” adatokat. Ha az SMS-ben küldött VICA felhasználói azonosító „NAGYZRT:KISS” volt akkor a „csoport”=”NAGYZRT” és a „Felhasználó neve”=”KISS”.
 • Az így feltelepített programokban lehetőség van az esetleges megbízás importok tesztelésére és aláírására. Kérjük ezeket a teszt állományokat a teszt végeztét követően minden esetben töröljék az Erste Electra programból. Az importálás semmilyen veszéllyel nem jár, a program az esetleges hibákat tételesen kiírja, segítve ezzel a beolvasható formátum elkészítését. Az Erste Bank szándéka szerint a Commerzbank Electra import formátumai, - a két bank üzleti működéséből adódó különbségeket leszámítva - az Erste Electrába is beolvashatóak maradnak. A pénzforgalmi termékek tekintetében kérjük tájékozódjanak a Commerzbank honlapján.
 • A feltelepített Erste Electra Program 2022.12.05-ig nem használható megbízások beadására az Erste Bankba. Kérjük a 2022.12.01 és 2022.12.05 közötti időszak pénzforgalmi működéséről tájékozódjanak az Erste Bank bankszünnapról szóló kommunikációjából.   
 • 2022.12.05-től az Erste Electra program teljes funkcionalitással használható.

A Commerzbank GPP netbank felületét használó ügyfelek:

 • A GPP rendszer használata nem elérhető az Erste Bankban, emiatt az Erste Vállalati NetBankot kínáljuk elektronikus csatornaként.
 • Kérjük írják alá az elkészült Erste Vállalati NetBank szolgáltatás igénybevételéről szóló szerződést (a szerződés előtöltésre került a Commerzbankban jelenleg a GPP rendszerben beállított jogosultságok alapján). Kérjük ne felejtsék el a szerződésben minden felhasználóhoz megadni a természetes személy azonosításához szükséges telefonszámot (minden felhasználóhoz különbözőt), amelyre az adott személy a belépéshez, illetve aláíró esetében, az aláíráshoz szükséges egyszer használatos SMS jelszavát minden belépéskor/aláíráskor megkapja.
 • Az aláírt szerződések Erste Bankba érkezése után, beállításra kerül a szolgáltatás és kiküldésre kerül SMS-ben a felhasználók számára a kezdeti bejelentkezési jelszó.
 • A banki beállítás után az Erste Vállalati NetBank az https://netbank.erstebank.hu/cgi-bin/eib_vall/loginpage.hu.html weboldalról elérhető, és tesztelhető. A Vállalati NetBankba belépéshez, kérjük válassza ki a „Bejelentkezés jelszóval” gombot. A NetBank azonosítót és a Felhasználó nevet az adott felhasználóra, a szerződésben találja. A Bejelentkezési jelszóhoz pedig az adott felhasználónak, a szerződésen megjelölt telefonszámára, SMS-ben kiküldésre került jelszót kell használni.
 • A Vállalati Netbankba november folyamán lehetőség van az esetleges megbízás importok tesztelésére és aláírására. Kérjük ezeket a teszt állományokat a teszt végeztét követően minden esetben töröljék az Erste Vállalati NetBankból. Az importálás semmilyen veszéllyel nem jár, a Vállalati NetBank az esetleges hibákat tételesen kiírja, segítve ezzel a beolvasható formátum elkészítését. Az Erste Bank szándéka szerit a Commerzbank GPP rendszerének import formátumai, - a két bank üzleti működéséből adódó különbségeket leszámítva - az Erste Vállalati NetBankba is beolvashatóak maradnak. A pénzforgalmi termékek tekintetében kérjük tájékozódjanak a Commerzbank honlapján.
 • Az Erste Vállalati NetBank 2022.12.05-ig nem használható megbízások beadására. Kérjük a 2022.12.01 és 2022.12.05 közötti időszak pénzforgalmi működéséről tájékozódjanak az Erste Bank bankszünnapról szóló kommunikációjából.  
 • 2022.12.05-től az Erste Vállalati NetBank teljes funkcionalitással használható.

Azon ügyfelek, akik mind 142-es Commerzbankban vezetett, mind nem 142-es Erste Bankban vezetett számlákkal rendelkeznek:

Erste Electra Programot használó ügyfeleknek:

 • Ha a Commerzbankban is Electrát használtak:
  • 2022.10.06. 21-24 óra között SMS-ben megkapta minden Commerzbank Electra felhasználó, aki nem volt azonosítható, mint Erste Electra felhasználó, a saját VICA alkalmazásához, az Erste Bankba regisztrációjához szükséges VICA regisztrációs jelszót. Kérjük, hogy a felhasználók, az általuk jelenleg is használt VICA applikációba regisztrálják az Erste Bankot. A Vica applikációban kattintsanak a regisztráció menüpontra, válasszák ki az Erste Bankot és a megjelenő ablakba írják be az SMS-ben kapott VICA felhasználói azonosítójukat (ami megegyezik a Commerzbankban használt felhasználói azonosítóval) és az SMS-ben kapott VICA regisztrációs jelszavukat. A tovább gomb megnyomását követően a kapott SMS-t visszaírva be is fejeződik a regisztráció.
  • Minden Commerzbank Electra felhasználók, akik azonosítható volt, mint Erste Electra felhasználó, annak az Erste Electra felhasználójához került beállításra a Commerzbankban meglévő számla jogosultsága.
  • A felhasználókhoz ugyanazok a számla és ügyfélszintű jogosultságok lettek beállítva, mint a Commerzbankban. A jogosultságok módosítását 2022.11.30-ig a Commerzbankban, 2022.12.01-től az Erste Bankban lehet kezdeményezni. Kérem, mindenképpen ellenőrizzék a felhasználók jogosultságait és nemkívánt beállítás esetén a módosítást kezdeményezzék a bank felé.
  • A felhasználói jogok ellenőrzéséhez az Electra programba lépjen be a Paraméterbeállítás/Ügyféladatok/Felhasználók listája menüpontba. Ebben a menüpontban ellenőrizhetőek a felhasználó alap adatai, a hitelesítési módja, a számla és egyéb jogai is.
  • Csak abban az esetben van szükség új Erste Electra Program telepítésére, ha a jelenleg üzemelő Erste Electra Programban nem megoldható a számlák kezelése, mivel a 142-es számlák már láthatóak az Erste Electra programban és 2022.12.05-től teljes funkcionalitással kezelhetőek lesznek.
  • 2022.10.07-án reggel minden olyan felhasználó, aki a Commerzbankban Electra Program regisztrációs megbízás aláírására jogosult, SMS-ben megkapta az Erste Electra Program telepítéséhez szükséges termékazonosítót. Amennyiben több Electra Programot is használ a Commerzbankban. úgy több termékazonosítót küldött a felhasználónak az Erste Bank. Amennyiben több regisztrációs megbízás aláírására jogosult felhasználó van a cégben, úgy minden ilyen jogú felhasználó megkapta az összes termékazonosítót. Egy termékazonosítóval egy Programot lehet telepíteni (a program telepíthető hálózati verzióban is egy termékazonosítóval). Az Erste Electra Program telepítése és üzemeltetése pontosan megegyezik a Commerzbankban jelenleg használt Electra Programmal. Kérjük vegyék igénybe annak az IT szakembernek a segítségét a telepítéshez, aki a jelenlegi Commerzbank Electra Programot üzemelteti. Az Erste Electra a következő linken tölthető el: https://www.erstebank.hu/hu/ebh-business/kis-es-kozepvallalatok/mindennapi-bankolas/elektronikus-szolgaltatasok/erste-electra/electra-demo-es-aktualis-verzio. Kérjük telepítés után minden esetben frissítse a programot a Paraméterbeállítás/Beállítások/Programfrissítés menüpontban (kattintson a legfrissebb verzióra, majd az Érvényesít menüpontra).
  • A feltelepített programba az első belépéskor meg kell adni a „csoport” és a „Felhasználó neve” adatokat. Ha az SMS-ben küldött VICA felhasználói azonosító „NAGYZRT:KISS” volt akkor a „csoport”=”NAGYZRT” és a „Felhasználó neve”=”KISS”.
  • A feltelepített Erste Electra Program 2022.12.05-ig nem használható megbízások beadására az Erste Bankba. Kérjük a 2022.12.01 és 2022.12.05 közötti időszak pénzforgalmi működéséről tájékozódjanak az Erste Bank bankszünnapról szóló kommunikációjából.  
  • 2022.12.05-től az Erste Electra program teljes funkcionalitással használható.
 • Ha a Commerzbankban GPP NetBankot használtak:
  • Azon felhasználók részére, akik nem voltak beazonosíthatók Erste Electra felhasználóként, beállításra kerültek a GPP-s jogok, de belépni a Programba nem tudnak. Részükre egy Erste Electra felhasználói adatlap kitöltése szükséges a hitelesítési mód (SMS, vagy VICA) és a számlajogok megadásával.
  • Minden Commerzbank GPP felhasználó, aki beazonosítható Erste Electra felhasználó, megkapta a GPP-ben használatos jogait. A felhasználókhoz ugyanazok a számla és ügyfélszintű jogosultságok lettek beállítva, mint a Commerzbankban. A jogosultságok az Erste Bankban lehet kezdeményezni. Kérem mindenképpen ellenőrizzék a felhasználók jogosultságait és nemkívánt beállítás esetén módosítását kezdeményezzék a bank felé.
  • A felhasználói jogok ellenőrzéséhez az Electra programba lépjen be a Paraméterbeállítás/Ügyféladatok/Felhasználók listája menüpontba. Ebben a menüpontban ellenőrizhetőek a felhasználó alap adatai, a hitelesítési módja, a számla és egyéb jogai is.

Erste Vállalati NetBankot használó ügyfeleknek

 • Ha a Commerzbankban Electrát használtak:
  • 2022.10.06. 21-24 óra között SMS-ben megkapta minden Commerzbank Electra felhasználó, aki nem volt azonosítható, mint Erste Vállalati NetBank felhasználó, a saját VICA alkalmazásához, az Erste Bankba történő regisztrációjához szükséges VICA regisztrációs jelszót. Kérjük, hogy a felhasználók az általuk jelenleg is használt VICA applikációba regisztrálják az Erste Bankot. A Vica applikációban kattintsanak a regisztráció menüpontra, válasszák ki az Erste Bankot és a megjelenő ablakban írják be az SMS-ben kapott VICA felhasználói azonosítójukat (ami megegyezik a Commerzbankban használt felhasználói azonosítóval) és az SMS-ben kapott VICA regisztrációs jelszavukat. A tovább gomb megnyomását követően a kapott SMS-t visszaírva be is fejeződik a regisztráció.
  • A felhasználókhoz ugyanazok a számla és ügyfélszintű jogosultságok lettek beállítva, mint a Commerzbankban. A jogosultságok módosítását 2022.11.30-ig a Commerzbankban, 2022.12.01-től az Erste Bankban lehet kezdeményezni. Kérem mindenképpen ellenőrizzék a felhasználók jogosultságait és nemkívánt beállítás esetén a módosítást kezdeményezzék a bank felé.
  • A felhasználói jogok ellenőrzéséhez
   • az Electra programba lépjen be a Paraméterbeállítás/Ügyféladatok/Felhasználók listája menüpontba. Ebben a menüpontban ellenőrizhetőek a felhasználó alap adatai, a hitelesítési módja, a számla és egyéb jogai is.
   • A Vállalati NetBankba lépjen be a Paramétrbeállítás/Önadminisztráció/Felhasználók listája menüpontba.
  • Nincs szükség Erste Electra Program telepítésére, mivel a jelenleg üzemelő Vállalati Netbankban a 142-es számlák már láthatóak és 2022.12.05-től teljes funkcionalitással kezelhetőek lesznek. Amennyiben mégis telepítenék az Erste Electra Programot:
   • Az Erste Vállalati NetBank felhasználok nem fognak tudni belépni az újonnan telepített programba, ha nincs a cégnek Erste Electra szerződése (csak Vállalati NetBank). Csak a Commerz Electra felhasználók tudják használni az új programot.
   • 2022.10.07-én reggel minden olyan felhasználó, aki a Commerzbankban Electra Program regisztrációs megbízás aláírására jogosult, SMS-ben megkapta az Erste Electra Program telepítéséhez szükséges termékazonosítót. Amennyiben több Electra Programot is használ a Commerzbankban, úgy több termékazonosítót küldött a felhasználónak az Erste Bank. Amennyiben több regisztrációs megbízás aláírására jogosult felhasználó van a cégben, úgy minden ilyen jogú felhasználó megkapta az összes termékazonosítót. Egy termékazonosítóval egy Programot lehet telepíteni (a program telepíthető hálózati verzióban is egy termékazonosítóval). Az Erste Electra Program telepítése és üzemeltetése pontosan megegyezik a Commerzbankban jelenleg használt Electra Programmal. Kérjük vegyék igénybe annak az IT szakembernek a segítségét a telepítéshez, aki a jelenlegi Commerzbank Electra Programot üzemelteti. Az Erste Electra a következő linken tölthető el: https://www.erstebank.hu/hu/ebh-business/kis-es-kozepvallalatok/mindennapi-bankolas/elektronikus-szolgaltatasok/erste-electra/electra-demo-es-aktualis-verzio. Kérjük telepítés után minden esetben frissítse a programot a Paraméterbeállítás/Beállítások/Programfrissítés menüpontban (kattintson a legfrissebb verzióra, majd az Érvényesít menüpontra).
   • A feltelepített programba az első belépéskor meg kell adni a „csoport” és a „Felhasználó neve” adatokat. Ha az SMS-ben küldött VICA felhasználói azonosító „NAGYZRT:KISS” volt akkor a „csoport”=”NAGYZRT” és a „Felhasználó neve”=”KISS”.
   • A feltelepített Erste Electra Program 2022.12.05-ig nem használható megbízások beadására az Erste Bankba. Kérjük a 2022.12.01 és 2022.12.05 közötti időszak pénzforgalmi működéséről tájékozódjanak az Erste Bank bankszünnapról szóló kommunikációjából.  
   • 2022.12.05-től az Erste Electra program teljes funkcionalitással használható.
 • Ha a Commerzbankban GPP NetBankot használtak
  • Minden Commerzbank GPP felhasználó, aki beazonosítható Erste Vállalati NetBank felhasználó, megkapta a GPP-ben használatos jogait.
  • Azon felhasználók részére, akik nem voltak beazonosíthatók Erste Vállalati NetBank felhasználóként, beállításra kerültek a GPP-s jogok, de belépni a Erste Vállalati NetBankba nem tudnak. Részükre egy Erste Vállalati NetBank felhasználói adatlap kitöltése szükséges a hitelesítési mód (SMS, vagy VICA) és a számlajogok megadásával.
  • A jogosultságok módosítását az Erste Bankban lehet kezdeményezni. Kérem mindenképpen ellenőrizzék a felhasználók jogosultságait és nemkívánt beállítás esetén a módosítást kezdeményezzék a bank felé.
  • A felhasználói jogok ellenőrzéséhez a Vállalati NetBankba lépjen be a Paraméterbeállítás/Önadminisztráció/Felhasználók listája menüpontba.