Szolgáltatásaink önkormányzatok számára

Megbízható banki háttér és személyre szabott tanácsadás egy helyen

Számlavezetés

A számlavezetési szolgáltatások teljes palettáját kínáljuk önkormányzatok részére az Önök által választott és bankunknál jegyzett devizanemekben.

Munkabér-rulírozó hitelkeret

Rövid lejáratú, forintalapú rulírozó hitelkeretünk kizárólag munkabérfizetésre vehető igénybe. A hitel lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy ha ideiglenesen nem tudnak munkabért fizetni, akkor a hitelkeret segítségével – a munkabérfizetési igény felmerülésekor – mégis megtehessék azt.

Kötvénykibocsátás

Az önkormányzatok közép- és hosszú távú fejlesztési igényeinek alternatív finanszírozási formája a még kevésbé elterjedt önkormányzati kötvénykibocsátás. Az Erste Bank és leányvállalata, az Erste Befektetési Zrt. által közösen kidolgozott kötvénykibocsátási konstrukció lehetőséget biztosít a nagyobb fejlesztési programok megvalósítására.

Támogatások előfinanszírozása

Vissza nem térítendő állami támogatással megvalósuló beruházások esetén a támogatások folyósítása általában utólagos. Bankunk azonban lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzat a beruházás megvalósulásáig és a támogatás folyósításáig az átmeneti időszakot előfinanszírozással akadálymentesítse.

Garanciavállalás

Az Erste Bank önkormányzati igény esetén bankgarancia-ígérvény vagy bankgarancia kibocsátását is vállalja.

Energiakorszerűsítési hitel

A hitelkeret energiahatékonyság növelő beruházásokhoz vehető igénybe. A program célja kifejezetten az, hogy az önkormányzati szektor energiafelhasználásának racionalizálást segítse. Ez jelentheti az önkormányzati/intézményi épületek fűtési rendszerének, hőszigetelésének a korszerűsítését, közvilágítás korszerűsítést, megújuló technológiák bevezetésének támogatását.

Saját forrású beruházási hitel

Az Erste Bank Hungary Zrt. fix kamatozás mellett biztosít saját forrású, forint alapú hitelt ügyfeleinek a tervezett beruházásaik finanszírozása céljából.

Termékeink

 

Jogi feltételek

A termékhez kapcsolódó további információért, és a részletes kondícióival kapcsolatban kérjük, forduljon személyes ügyfélmenedzseréhez, Önkormányzati üzletágunk munkatársaihoz, vagy hívja az ERSTEBUSINESS24-et a +36 1 298 0223-as telefonszámon.

A termékismertetőben található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem minősülnek ajánlatnak. A konkrét finanszírozás feltételeit minden esetben egyedi döntés alapján határozzuk meg.

Önkormányzati Pénzforgalmi Kondíciós lista (új Önkormányzati ügyfelek részére)

Vállalati Pénzforgalmi Hirdetmény

Takarékszövetkezetek és bankok ATM-jein való kedvezményes készpénzfelvétel