Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

A Social Banking az Erste Bank Hungary számára egy olyan kezdeményezés, ami bankunk emberi oldalát és egyben a pénzügyi világ emberibb oldalát jelképezi. A terület munkáját az osztrák Erste Alapítvány támogatja, aki elkötelezett Közép- és Délkelet-Európában a társadalom fejlesztése iránt.

A kezdeményezésen túl, a Social Banking több mint csupán egy fogalom. Az „Egyről a kettőre” névre keresztelt Social Banking program is ezt bizonyítja, melynek célja, hogy az Erste Csoport minden országában 2019-ig – 200. évfordulónkig – intézményesedjen a Szociális Bankolás. A cél tehát, hogy erre az időre már ne csak egy programról beszéljünk, hanem egy alaptevékenységről, ami beépült az üzleti stratégiánkba.

De mi is a Social Banking a mindennapokban?

Az Erste Bank Hungary számára nem más, mint egy fejlődési út, egy lehetőség arra, hogy a profit és a pénzügyi eredmények mellett támogassuk a régió fejlődését azzal, hogy olyan szervezeteknek, alapítványoknak nyújtunk segítséget, akiket a kereskedelmi bankok pusztán üzleti megfontolásból nem tekintenének célközönségüknek. Fontos, hogy ez a segítség nemcsak pénzbeli formában nyilvánul meg, hiszen fő célunk a pénzügyi támogatás mellett olyan edukációs programok, stratégiai és pénzügyi képzések nyújtása ezeknek a szervezeteknek, amelyekkel nemcsak időszakosan javíthatnak a működésükön, hanem hosszútávon segíthetünk nekik a fennmaradásukhoz szükséges profitot előállítani. Ezt a gondolatmenetet követi a Social Banking 2016-ben indult másik programja, az Erste SEEDS, amely egy 1,5 éves támogatási és edukációs programot nyújt olyan társadalmi vállalkozásoknak, akik munkájukkal csökkentik az esélyegyenlőtlenséget és elősegítik a rászorulók életminőségének javítását.

Az alapgondolat a fenntarthatóság mellett tehát az önzetlenség. A Social Banking egy olyan lehetőség, amivel az Erste bebizonyíthatja, hogy az üzlet és a társadalmi érdek szabadon megférhet egymás mellett és egymást segítve. Segítünk, mert segíteni jó dolog.

EASI garancia – még közelebb a megvalósítható társadalmi vállalkozásokhoz

A foglalkoztatás és a szociális innováció programjáról

A foglalkoztatás és a szociális innováció európai programjának (EaSI) keretében az Európai Bizottság a mikrofinanszírozást és a szociális vállalkozások finanszírozását támogatja összesen 193 millió euró értékben a 2014–2020-as időszakban. A program célja a mikrofinanszírozáshoz, vagyis a 25 000 eurónál kisebb összegű hitelekhez való hozzáférés megkönnyítése elsősorban a kiszolgáltatott személyek és a mikrovállalkozások számára. Ezenfelül az Európai Bizottság – legfeljebb 500 000 eurós befektetésekkel – most először a szociális vállalkozásokat is támogatja. A mikrofinanszírozás és a szociális vállalkozások támogatása elsősorban az EaSI Garancián keresztül valósul meg, amelynek segítségével a mikrohitel-szolgáltatók és a szociális vállalkozásokba befektetők számára elérhetővé válnak olyan vállalkozók is, akiknek egyébként kockázati megfontolások miatt nem nyújthattak volna finanszírozást. Az Európai Bizottság az EBA-t választotta az EaSI Garancia végrehajtására.

A finanszírozás célcsoportja:

 • Magyarországon tevékenységet kezdő vagy működő társadalmi célú vállalkozások
 • A vállalkozás éves forgalma évi 30.000.000 EUR alatt van
 • Profitját 100%ban visszaforgatja a társadalmi vállalkozásba
 • Nem folyik ellene csőd-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás
 • Nincs késedelmes tartozása kormányzati és pénzügyi intézmények felé
 • Nem folytat a helyi jogszabályok szerinti illegális tevékenységet
 • Kizárt ágazatok: dohányipar, alkohol-lepárlás, dohánytermék és alkoholkereskedelem, fegyvergyártás és kereskedelem, szerencsejáték, kaszinó-tevékenység, emberi klónozás és organizmusok reprodukciója, korlátozott iparágakhoz kapcsolódó informatikai szolgáltatások, valamint az Erste Bank Hungary belső elbírálása alapján kizárt szektorok

A finanszírozás jellege:

 • Az Erste Bank Hungary Szociális Bank Fejlesztés és Menedzsment üzletágával kötött egyedi finanszírozási megállapodások részeként
 • 25.000-500.000 EUR értékű hitel-vagy más formájú finanszírozási konstrukció szerződéses igénybevétele esetén, ahol a szerződő fél kisvállalkozó vagy társadalmi szervezet.
 • Hiteltörténeti előzmény nem szükséges az EASI garancia igénybevételéhez
 • Nincs szükség ingó vagy ingatlan vagyon biztosítására
 • A hitel nyújtása előtt és alatt a Bank ingyenes tanácsadást nyújt

Az adott pénzügyi termékhez az Európai Unió által a foglalkoztatás és a szociális innováció programja (EaSI) útján finanszírozott garancia kapcsolódik.

A foglalkoztatás és a szociális innováció programja (EaSI) keretébe tartozó EaSI Garanciát az Európai Unió finanszírozza. Az Európai Bizottság az Európai Beruházási Alapot választotta az EaSI Garancia végrehajtására.

További információk:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1081&langId=hu

http://ec.europa.eu/social/microfinance

http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship

http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/progress/index.htm