Social Banking Covid-19_2021 Hitel

Kedvező feltételű finanszírozást nyújt ügyfelei részére az Erste Bank Hungary Zrt. Social Banking üzletága az Erste Alapítvány által biztosított Social Banking Covid-19_2021 Sürgősségi Hitel konstrukció keretében.

Miért előnyös a Covid-19_2021 Hitel?

 • Likviditás kezelésére, elmaradt vagy késedelmes bevételek előfinanszírozására1 vehető igénybe.
 • Kedvező díjazású, a teljes futamidő alatt fix kamatozású, forint alapú finanszírozás.
 • Az alacsony és kiszámítható adósságszolgálat segíti a pandémiás helyzet alatt csökkentett társadalmi hatású tevékenységek felfutását vagy újraindítását.
 • A 2021. január 1. és szeptember 30. közt igényelt és jóváhagyott hitelekre az Erste Alapítvány utólagos kamatvisszafizetési garanciát vállal a folyósítás napja és 2021. december 31. közötti időszakra.
 • A terméket EASI garancia2 fedezi, más fedezetre nincsen szükség.

Ki veheti igénybe a Covid-19_2021 Hitel keretében nyújtott finanszírozást?

Magyarországon jogerősen bejegyzett civil szervezetnek minősülő alapítvány, egyesület, és nonprofit gazdasági társaság, amely tevékenységének fókuszában a magyarországi hátrányos helyzetű célcsoportok felkarolása, egészségügyi vagy HH-oktatás, fenntartható életterek és az ökológiai fenntarthatóság áll.

Milyen célra vehető igénybe az Covid-19_2021 Hitel?

A hiteligényt benyújtó nonprofit szervezet operatív működésének fenntartására, újraindítására, csökkent bevételeinek (pl. rendszeres adományok) ellensúlyozására, elhúzódó pályázatok előfinanszírozására.3

Hitelcéltól független egységes feltételek:

 • a kampányban elérhető és igényelhető hitelkeret összege Magyarországon: 310 millió HUF
 • Hitel összege: min. 3 millió HUF
 • Hitel devizaneme: HUF
 • Hitel formája: folyószámla-hitelkeret, forgóeszköz-finanszírozás, beruházási hitel
 • Rendelkezésre tartás: folyószámlahitel esetén a hitelkeret lejáratának napja, egyéb hiteltermék esetén, a hitelszerződés megkötésének napjától számított 6 hónap, azzal, hogy az első lehívásnak 2 hónapon belül meg kell történnie.
 • Folyósítás: hitelcélnak megfelelő felhasználásra
 • Hitelkamat: maximum fix 3%/év
 • Kamatfizetés: jellemzően 1 vagy 3 havonta
 • Hitelbírálati idő: teljes körűen benyújtott dokumentáció és nyilatkozatok megléte esetén 10 munkanap4

Hitelkiváltás

nem lehetséges

Támogatás előfinanszírozás

nem lehetséges, kivéve a kizárólagosan magyar forrású pályázatokat (amelyeknél nem társfinanszírozó az Európai Unió)

EASI garancia – még közelebb a megvalósítható társadalmi vállalkozásokhoz

A foglalkoztatás és a szociális innováció programjáról

A foglalkoztatás és a szociális innováció európai programjának (EaSI) keretében az Európai Bizottság a mikrofinanszírozást és a szociális vállalkozások finanszírozását támogatja összesen 193 millió euró értékben a 2014–2020-as időszakban. A program célja a mikrofinanszírozáshoz, vagyis a 25 000 eurónál kisebb összegű hitelekhez való hozzáférés megkönnyítése elsősorban a kiszolgáltatott személyek és a mikrovállalkozások számára. Ezenfelül az Európai Bizottság – legfeljebb 500 000 eurós befektetésekkel – most először a szociális vállalkozásokat is támogatja. A mikrofinanszírozás és a szociális vállalkozások támogatása elsősorban az EaSI Garancián keresztül valósul meg, amelynek segítségével a mikrohitel-szolgáltatók és a szociális vállalkozásokba befektetők számára elérhetővé válnak olyan vállalkozók is, akiknek egyébként kockázati megfontolások miatt nem nyújthattak volna finanszírozást. Az Európai Bizottság az EBA-t választotta az EaSI Garancia végrehajtására.

A finanszírozás célcsoportja:

 • Magyarországon tevékenységet kezdő vagy működő társadalmi célú vállalkozások
 • A vállalkozás éves forgalma évi 30.000.000 EUR alatt van
 • Profitját 100%ban visszaforgatja a társadalmi vállalkozásba
 • Nem folyik ellene csőd-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás
 • Nincs késedelmes tartozása kormányzati és pénzügyi intézmények felé
 • Nem folytat a helyi jogszabályok szerinti illegális tevékenységet
 • Kizárt ágazatok: dohányipar, alkohol-lepárlás, dohánytermék és alkoholkereskedelem, fegyvergyártás és kereskedelem, szerencsejáték, kaszinó-tevékenység, emberi klónozás és organizmusok reprodukciója, korlátozott iparágakhoz kapcsolódó informatikai szolgáltatások, valamint az Erste Bank Hungary belső elbírálása alapján kizárt szektorok

A finanszírozás jellege:

 • Az Erste Bank Hungary Szociális Bank Fejlesztés és Menedzsment üzletágával kötött egyedi finanszírozási megállapodások részeként
 • 25.000-500.000 EUR értékű hitel-vagy más formájú finanszírozási konstrukció szerződéses igénybevétele esetén, ahol a szerződő fél kisvállalkozó vagy társadalmi szervezet.
 • Hiteltörténeti előzmény nem szükséges az EASI garancia igénybevételéhez
 • Nincs szükség ingó vagy ingatlan vagyon biztosítására
 • A hitel nyújtása előtt és alatt a Bank ingyenes tanácsadást nyújt

Az adott pénzügyi termékhez az Európai Unió által a foglalkoztatás és a szociális innováció programja (EaSI) útján finanszírozott garancia kapcsolódik.

A foglalkoztatás és a szociális innováció programja (EaSI) keretébe tartozó EaSI Garanciát az Európai Unió finanszírozza. Az Európai Bizottság az Európai Beruházási Alapot választotta az EaSI Garancia végrehajtására.

További információk:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1081&langId=hu

http://ec.europa.eu/social/microfinance

http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship

http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/progress/index.htm

Jogi feltételek

Pontos hitelösszeg és futamidő megállapítása a vállalkozás kockázati minősítésének függvénye, az egyes konstrukcióknál megadott maximum értékektől eltérhet.

A hitelhez kapcsolódó további információért, valamint a hitelfelvétel részletes kondícióit illetően forduljon ügyfélmenedzseréhez vagy kérjen visszahívást az alábbi linken:

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül kötelező érvényű ajánlatnak, azaz az ERSTE Bank Hungary Zrt. (a Bank) részéről nem jelent kötelezettségvállalást szerződéskötésre, a Bank az ajánlati kötöttségét kizárja. Részletes feltételrendszert tartalmazó ajánlatot a Bank kizárólag hitelképesség vizsgálatát követően, az adósminősítés  alapján tud adni a Bank hitelbizottsága általi jóváhagyást követően. A termékismertetőben szereplő szolgáltatások nyújtása, a szerződések megkötése valamennyi esetben Bank egyedi döntése, bírálata alapján történik.

 

1 Nem lehetséges, kivéve a kizárólagosan magyar forrású pályázatokat (amelyeknél nem társfinanszírozó az Európai Unió)

2 A foglalkoztatás és a szociális innováció európai programjának (EaSI) keretében az Európai Bizottság a mikrofinanszírozást és a szociális vállalkozások finanszírozását támogatja összesen 193 millió euró értékben a 2014–2020-as időszakban. A program célja a mikrofinanszírozáshoz, vagyis a 25 000 eurónál kisebb összegű hitelekhez való hozzáférés megkönnyítése elsősorban a kiszolgáltatott személyek és a mikrovállalkozások számára. Ezenfelül az Európai Bizottság – legfeljebb 500 000 eurós befektetésekkel – most először a szociális vállalkozásokat is támogatja. A mikrofinanszírozás és a szociális vállalkozások támogatása elsősorban az EaSI Garancián keresztül valósul meg, amelynek segítségével a mikrohitel-szolgáltatók és a szociális vállalkozásokba befektetők számára elérhetővé válnak olyan vállalkozók is, akiknek egyébként kockázati megfontolások miatt nem nyújthattak volna finanszírozást. Az Európai Bizottság az EBA-t választotta az EaSI Garancia végrehajtására.

3 Nem lehetséges, kivéve a kizárólagosan magyar forrású pályázatokat (amelyeknél nem társfinanszírozó az Európai Unió)

4 Hitelkérelem és a hiteldöntéshez szükséges további dokumentumok, információk hiánytalan beérkezésétől számítva.