COVID-19: Támogatjuk egymást!

Az Erste 200 éve az ügyfelek jólétéért dolgozik és ez a cél most új értelmet nyert: fizikai, mentális és pénzügyi egészséget. Állandó jelenléttel, hiteles kommunikációval igyekszünk megmutatni kollégáinknak, partnereinknek, ügyfeleinek, hogy nincsenek egyedül, és számíthatnak ránk! Pénzügyi intézetként a társadalom alapvető mozgatórugói vagyunk, így a válság kezelésében is kiemelt szerepet igyekszünk vállalni.

A #veletekvagyunk kampányban most újabb lépésként bankunk 50 millió forintot különít el, hogy segíteni tudjuk azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése, illetve a járvány hatásai ellen: az egészségügyi dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a szociális szféra szervezeteit, a társadalmilag hasznos vállalkozásokat.

Az Erste Bank – igazodva a Social Banking programjában foglalt célkitűzésekhez – nem csupán anyagi támogatást, pénzt kínál a kiválasztott intézményeknek, szervezeteknek. Az egészségügyi intézményektől beérkező igényeknek megfelelően olyan eszközöket is adományozunk, amelyekre az érintetteknek leginkább szükségük van a vírussal való harchoz. Továbbá rendelkezésükre bocsátjuk kapcsolatrendszerünket és a beszerzések lebonyolításával is segítjük az egészségügyben dolgozókat, hogy arra koncentrálhassanak, ami most a legfontosabb: az élet védelmére. Első körben 2045 eszközt biztosítunk 28 kórháznak országszerte.

„Az Erste itt van, itt lesz és segíti a dolgozóit, ügyfeleit, a cégeket, a társadalmat, hogy a krízist mihamarabb, a lehető legkisebb sérülésekkel vészeljük át, és utána a lehető leggyorsabban újra tudjuk építeni a megszokott jólétünket. Mert tudjuk, hogy egyszer vége lesz, ezért most úgy kell cselekednünk, hogy utána mihamarabb, együtt egy új, talán még jobb pályára állhassunk” – fogalmazott Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.