Tisztelt Ügyfelünk!

2009. január 1-én Szlovákia hivatalosan is csatlakozik az eurózónához. Ennek következtében a szlovák korona (SKK) mint devizanem megszűnik, és megtörténik az átállás az euró (EUR) devizanemre. Az SKK/EUR hivatalos átváltási árfolyama: 1€ = 30.1260 SKK. A szlovák koronáról euróra történő átállással kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk Ügyfeleink részére:

Bankunk az SKK devizanem megszűnésével kapcsolatos változásokat internetes honlapján, valamint fiókjaiban közzéteszi.
Tájékoztatjuk továbbá Ügyfeleinket, hogy 2009. január 1-től, a szlovák kereskedelmi bankok az SKK bankjegyeket várhatóan 2009 végéig, az SKK pénzérméket várhatóan 6 hónapig díjmentesen, a hivatalos átváltási árfolyamon elfogadják és átváltják. A Szlovák Nemzeti Bank az SKK bankjegyeket korlátlan ideig, az SKK pénzérméket 2013-ig váltja át.
Amennyiben az SKK devizanem megszűnésével és az EUR devizanemre történő átállással kapcsolatban további kérdései lennének, kérjük, keresse kapcsolattartóját, vagy hívja TeleBankunkat a 06 40 222 222 telefonszámon.

Budapest, 2008. december 19.  
Üdvözlettel,

ESTE BANK HUNGARY NYRT.

  • SKK bankjegyeket Bankunk 2008. december 31-ig, (azaz a 2008. december 31-i pénztári nyitva tartás végéig) fogad el valutaváltásként. SKK pénzérméket Bankunk az eddigi gyakorlatnak megfelelően továbbra sem fogad be valutaváltásként és/vagy bankszámlára történő befizetésként.
  • Bankunk 2008. december 30-tól SKK devizanemű számlát, illetve SKK betétszámlát nem vezet Ügyfelei részére.
  • A meglévő SKK bankszámla terhére, illetve más devizanemű bankszámlák terhére benyújtott SKK devizanemű megbízást Bankunk legkésőbb 2008. december 29-én, a hivatalos, vonatkozó hirdetményekben megjelent benyújtási határidők végéig és értéknapokra fogad el és teljesít. A fentiek mind papír alapú (nyomtavány), mind elektronikus úton (Erste NetBank, Erste Electra, MultiCash) benyújtott megbízásra érvényesek.
  • A meglévő SKK devizanemű számlák javára jóváírásokat Bankunk 2008. december 29-én teljesít utoljára ideértve a bankszámlára történő befizetéseket is. Ezen dátum (értéknap) után beérkező SKK devizanemű jóváírásokat az ügyfél euróban vezetett számláján írja jóvá a Bank, a hivatalos átváltási árfolyam alkalmazásával (1€ = 30.1260 SKK) jutalékmentesen.
  • A Treasury egyedi árfolyam megállapodásokat SKK devizanemben utoljára 2008. december 29-én köt, az utolsó értéknap ugyancsak 2008. december 29.
  • A meglévő SKK devizanemű bankszámlák egyenlegét, a tárgynapig felgyűlt betéti, hitel és késedelmi kamatok valamint jutalékok és költségek elszámolását követően, Bankunk 2008. december 29-én, december 29-i értéknappal konvertálja az Ügyfél meglévő EUR devizanemű bankszámlájára, a hivatalos átváltási árfolyam alkalmazásával (1€ = 30.1260 SKK) jutalékmentesen. Bankunk a meglévő valamennyi SKK devizanemű bankszámlát 2008. december 29-én megszünteti. A tartozást mutató SKK devizanemű bankszámlák egyenlegét Bankunk a 227/2006. évi Kormányrendelet, valamint a vonatkozó általános szerződési feltételei szerintrendezi.