Az Erste Bank Hungary Nyrt. rendkívüli tájékoztatás keretében közzéteszi, hogy a többségi tulajdonosa az Erste Group Bank AG az Erste Bank Hungary Nyrt.-ben fennálló tulajdoni részesedésétaz Erste Csoporton belül átszervezte.

Ennek keretében az Erste Group Bank Ag az Erste Bank Hungary Nyrt-ben fennálló részesedését az ausztriai bejegyzésű EGB Ceps Holding GmbH-ba (székhelye: Graben 21, A-1010 Bécs, Osztrák Köztársaság; cégjegyzékszáma: FN 330974m) apportálta. Az EGB Ceps Holding az EBG Ceps Beteiligungen GmbH (székhelye: Graben 21, A-1010 Bécs, Osztrák Köztársaság; cégjegyzékszáma: FN329953a) 100%-os tulajdonában van, amelynek 100%-os tulajdonosa az Erste Group Bank AG.

A változások az Erste Group Bank AG végleges részvénytulajdonát az Erste Bank Hungary Nyrt-ben nem változtatják meg, nem eredményeznek változást az irányítási rendszerben és az üzleti stratégiában, kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentenek.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a fenti befolyásszerzéseket az EN-I/M-735/2009 számú határozatával engedélyezte.

A Tőkepiaci törvény 61.§ alapján csatoljuk a táblázatokat a szavazati jogok változásáról.

EBG Ceps Beteiligungen GmbH
EGB CEPS Holding GmbH
ERSTE GROUP BANK AG


ERSTE BANK HUNGARY NYRT.