Az ERSTE BANK HUNGARY Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., cégjegyzékszám: 01-10-041054, továbbiakban: Bank) - hivatkozással a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény (továbbiakban: Bszt.) 123. § (1) bekezdésének f) pontjában foglalt rendelkezésre - ezennel közzéteszi, hogy a Bank hat kisebb fiók működésének megszűnéséről döntött (Balatonfüredi Fiók, Berettyóújfalui Fiók, Lenti Fiók, illetve a budapesti Bosnyák téri Fiók, Budafok Kossuth utcai Fiók és Törökvész úti Fiók) míg további kilenc fejlesztését tervezi idén. Ezzel párhuzamosan új fióki helyszínek és bővítési lehetőségek vizsgálata is folyamatban van. A Bank az érintett ügyfeleket levélben értesíti arról, hogy mely fiókok veszik át a most megszűnők helyét 2014. június 30-tól.

Az Erste Bank Hungary Zrt. a két éve megkezdett üzleti transzformációs programjával összhangban idén is folytatja fiókhálózatának optimalizálását, melynek keretén belül 2013 eleje óta 1,7 milliárd forintot fordított a hálózat fejlesztésére és modernizálására.

A Bank elkötelezett amellett, hogy ügyfeleit minél hatékonyabb módon szolgálja ki, és ennek része fiókhálózatának lokális újragondolása és ennek mentén való átszervezése is. A racionalizálási folyamat több tényezőt vesz figyelembe, köztük a rentabilitást és a helyi piaci potenciált.

Az Erste Bank Hungary Zrt. ügyfélszám, fiók- és ATM szám alapján továbbra is a három legnagyobb szereplők egyike a magyar piacon. A Bank célkitűzése az, hogy középtávon piacvezető szerepet érjen el a digitális (elektronikus) banki szolgáltatások terén is, s a legjelentősebb innovátorként tartsák számon. Ennek érdekében 2013 folyamán a bank megújította a ma már több mint 400 ezer ügyfelet kiszolgáló netbanki szolgáltatását, amelyen keresztül az ügyelek havi szinten 570 ezer, azaz évi közel hétmillió tranzakciót hajtanak végre.


ERSTE BANK HUNGARY ZRT.