Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein
2019. január 25. 22:00 – 2019. január 26. 10:00 között
a lakossági NetBank megújítása miatt karbantartási munkálatokat végzünk.

Részletekért kattintson IDE

Dear Visitor,

Please note that we will perform planned and scheduled maintenance and development activities on the Erste Group Hungary NetBank service between 10 p.m., Friday, 25 January 2019 and 10 a.m., Saturday, 26 January 2019.

Please click HERE for the details.

2014 07 NOV.
Az Erste Group Bank AG újra közvetlen tulajdonosává válik az Erste Banknak

Az ERSTE BANK HUNGARY Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041054) („Társaság”) rendkívüli tájékoztatás keretében közzéteszi az alábbiakat.

2014. november 4-én bejelentésre került, hogy az Erste Group Bank AG újra közvetlen tulajdonosává válik a Társaságnak.

2009. augusztusában az Erste Group Bank AG a kelet-európai banki leányvállalataiban fennálló tulajdoni részesedései Erste Csoporton belüli átszervezéséről döntött. E folyamat eredményeként az Erste Csoport egyik holdingcége, az EGB Ceps Holding GmbH a Társaság 100%-os részesedéssel bíró közvetlen tulajdonosává vált. A pénzügyi válsággal összefüggésben végrehajtott tulajdonosváltozás az irányítási rendszert és az üzleti stratégiát nem érintette, kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentett.

A pénzügyi helyzet stabilizálódásával a korábbi cégstruktúra visszaállítása vált indokolttá, ezért kerül sor a holdingcég és az Erste Group Bank AG összeolvadására. Az átalakítás keretében az Erste Group Bank AG újra 100 százalékban közvetlen tulajdonosa lesz a kelet-európai banki leányvállalatainak, így a Magyarországon működő Erste Bank Hungary Zrt.-nek is.

Az átszervezés alapvetően technikai jellegű, közvetlenül nincs hatással a bankcsoport irányítására és pénzügyi eredményére sem, így a Társaság napi működésére sem.


ERSTE BANK HUNGARY Zrt.