Az ERSTE BANK HUNGARY Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041054) („Társaság”) rendkívüli tájékoztatás keretében közzéteszi az alábbiakat.

2014. november 4-én bejelentésre került, hogy az Erste Group Bank AG újra közvetlen tulajdonosává válik a Társaságnak.

2009. augusztusában az Erste Group Bank AG a kelet-európai banki leányvállalataiban fennálló tulajdoni részesedései Erste Csoporton belüli átszervezéséről döntött. E folyamat eredményeként az Erste Csoport egyik holdingcége, az EGB Ceps Holding GmbH a Társaság 100%-os részesedéssel bíró közvetlen tulajdonosává vált. A pénzügyi válsággal összefüggésben végrehajtott tulajdonosváltozás az irányítási rendszert és az üzleti stratégiát nem érintette, kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentett.

A pénzügyi helyzet stabilizálódásával a korábbi cégstruktúra visszaállítása vált indokolttá, ezért kerül sor a holdingcég és az Erste Group Bank AG összeolvadására. Az átalakítás keretében az Erste Group Bank AG újra 100 százalékban közvetlen tulajdonosa lesz a kelet-európai banki leányvállalatainak, így a Magyarországon működő Erste Bank Hungary Zrt.-nek is.

Az átszervezés alapvetően technikai jellegű, közvetlenül nincs hatással a bankcsoport irányítására és pénzügyi eredményére sem, így a Társaság napi működésére sem.


ERSTE BANK HUNGARY Zrt.