Erste Lakástakarék Zrt.

Bemutatkozás

A 2011. október 17-én elindult Erste Lakástakarék Zrt. a nemzetközi Erste Group magyarországi leánycégei között a legfiatalabb. 

Az Erste Lakástakarék Zrt. elindulását a rendszeres lakossági megtakarítások, különösen a lakáscélú öngondoskodás térnyerése, valamint a megváltozott hitelpiaci körülmények motiválták. Megjelenésével a hazai takarékpénztári piac így három szereplőssé bővült.

Az Erste Lakástakarék Zrt. megalapításával a lakás-takarékpénztár által kínált, 2018.10.16-ig állami támogatást élvező, 2019.05.10-től 2020. október 30-ig pedig kamatbónusszal igényelhető lakáscélú megtakarítások és a jövőben az ügyfeleknek kínált kedvező, forint alapú hitel konstrukció színesíti tovább a bank termékpalettáját és mélyíti az ügyfelek és a bank kapcsolatát. 

Az Erste Bank saját tulajdonú pénztárának létrehozatala lehetőséget teremtett a lakás-takarékpénztári megtakarítások és az Erste Csoport által kínált egyéb termékek közti értékesítési szinergiák fejlesztésére.

Menedzsment / Igazgatóság tagjai

Az Igazgatóság tagjai

Kármán András Miklós – az Igazgatóság elnöke, vezérigazgató
Kiss András – az Igazgatóság tagja
Szőke Ervin – az Igazgatóság tagja
Gerle Balázs – az Igazgatóság tagja

A Felügyelőbizottság tagjai

Harmati László Szabolcs – a Felügyelőbizottság elnöke
Schreiber Réka – a Felügyelőbizottság tagja
O. Szabó Attila – a Felügyelőbizottság tagja
Tóth Áron Csaba – a Felügyelőbizottság tagja

Az Alapszabály alapján az auditbizottság feladatait a Felügyelőbizottság látja el.

Cégadatok

Az ERSTE Lakástakarék Zrt. a Hitelintézetekről és Pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996.évi CXII. számú törvény, valamint a Lakástakarékpénztárakról szóló 1996.évi CXIII. számú törvény szerint alapított és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, EN-I-1046/2011. számú határozata alapján működő szakosított hitelintézet.

Éves jelentések, közlemények

Javadalmazási politika