Erste mentőcsomagok

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS AZ ERSTE LAKÁSTAKARÉK ZRT. MENTŐCSOMAGJAIRÓL1

 

AZ IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A pénzügyi, gazdasági környezet, valamint az Ön (adós, adóstárs) vagyoni, jövedelmi helyzetének változásából adódóan a hitele(i) törlesztése kapcsán átmeneti vagy tartós nehézségekkel szembesülhet. Az ERSTE Lakástakarék Zrt.  ezen fizetési nehézségek áthidalására szolgáló megoldásokat kíván nyújtani Önnek.

Az egyes lehetőségeknél különös körültekintéssel szükséges eljárni, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy az adott áthidaló megoldás Ön és az ERSTE Lakástakarék Zrt. legjobb érdekeit szolgálja.

Annak elsődleges megállapítására, hogy Ön részt tud-e venni bármely kölcsön/hitel átstrukturálásában, az alábbi általános szabályok vonatkoznak – az egyes mentőcsomag lehetőségeknél szereplő eltérésekkel:

  • A lakástakarék szerződésen nincsen elmaradás (késedelem).
  • Adós, adóstárs a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR-ben) elérhető adatainak ellenőrzésére, ezen adatok lekérésére az Erste Lakástakarék Zrt.-nek a hozzájárulását adja.
  • Ügyleti szereplő elhalálozása esetén a hagyatéki eljárás jogerős befejezését követően van lehetőség átstrukturálás igénybevételére.
  • Ön igazolni tudja a pénzügyi nehézséget okozó körülmény(eke)t².
  • Ön együttműködő, azaz hajlandó telefonon egyeztetni és megadni a szükséges adatokat a jövedelemvizsgálat lefolytatásához.
  • Önnek elfogadható jövedelemmel kell rendelkeznie, és ezt igazolnia is szükséges. Az elfogadható jövedelmeket és azok megfelelő igazolásait a következő táblázatban gyűjtöttük össze Önnek, melyet alátámasztó dokumentumokat a kérelem elbírálásához csatolni kell:

1 A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek.

2 Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Ön(ök) egészségi állapottal kapcsolatos adata(i) az adatvédelmi jogszabályok értelmében különleges adatnak minősülnekezért ezek kezelésére ERSTE Lakástakarék Zrt-nek nincs joga, és ilyen információt Ön(ök)től soha nem kérünk. Amennyiben Ön a kérelméhez ilyen tartalmú dokumentumot csatol, úgy az abban foglaltakat ERSTE Lakástakarék Zrt. nem rögzíti, és a benyújtott dokumentációt haladéktalanul visszajuttatja az érintettnek.

Megoldási lehetőségek

NORMÁL KÖLCSÖN IDŐSZAKBAN

A nyomtatványok kitöltése előtt egyeztetés szükséges. Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a +36 1 298-0225 telefonszámon hétköznapokon 8.00-19.00 óra között. Az egyeztetést követően fogja tudja kitölteni és benyújtani a kérelmét.

Kérelem (.pdf)

FIZETÉSI HALASZTÁS

MÉRSÉKELT ÖSSZEG FIZETÉSE

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖNIDŐSZAKBAN

A nyomtatványok kitöltése előtt egyeztetés szükséges. Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a +36 1 298-0225 telefonszámon hétköznapokon 8.00-19.00 óra között. Az egyeztetést követően fogja tudja kitölteni és benyújtani a kérelmét.

Kérelem (.pdf)

MÉRSÉKELT ÖSSZEG FIZETÉSE