Elindult az Erste Liga

Magyarország 1927-ben nyert felvételt a Nemzetközi Jégkorong Szövetségbe, tíz év múlva pedig a válogatott szintű összecsapások mellett megkezdődtek a frissen szervezett magyar bajnokság küzdelmei is. Az azóta eltelt majd’ egy évszázad folyamatos fejlődése és a hazai klubcsapatokban folyó lelkiismeretes munka teremtette alapok vezettek az olyan sikerekhez, mint a 2016-os A-csoportos világbajnokságon való szereplés.

Az Erste Bank a magyar jégkorong múltjának és jelenének alkotóihoz hasonlóan hisz a kemény munkában; a fair-playben és abban a tisztességes, jellemépítő folyamatban, melyet a sport ad. Éppen ezért megtiszteltetésnek tekintjük, hogy az idei szezontól három éven át névadó szponzorként támogathatjuk a felnőtt férfi első osztályú magyar jégkorong bajnokságot, az Erste Ligát.

A szeptember 8-án elstartolt, kilenc csapat részvételével zajló szezon ráadásul nem csupán a magyar jégkorong elitjének biztosítja a megmérettetés lehetőségét: az erdélyi Brassó és Csíkszereda mellett a bécsi EV Vienna Capitals részvételével gyakorlatilag az egész régió klasszisainak otthont adó Erste Liga az egyik legnívósabb európai bajnokságként hirdeti a sport közösségépítő erejét. Részvételünkkel egy, a fiatalok elé is állítható valós jövőkép továbbfejlesztésén szeretnénk dolgozni. Eltökélt szándékunk hogy minden üzleti tudásunkkal ezen szponzorációnk mögé állva segítsük ennek a jövőképnek a megvalósulását.

„Mi az Erste Bankban, hiszünk ebben a jövőképben és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy közvetlenül támogathatjuk a hoki ligát. Reméljük ez az eredményekben is meg fog majd látszani. Kezdjük, mondjuk az idei évi Divízió I-es vb megnyerésével! Hajrá Magyarok! Hajrá Jégkorong! Hajrá Erste Liga” 

Szabados Richárd az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, az Erste Liga alelnöke