Az Erste Bank lesz a magyar válogatott főszponzora is

Az első osztályú felnőtt férfi jégkorongbajnokság után a magyar válogatott szponzorációjába is beszáll a hazai pénzügyi szektor egyik legnagyobb szereplője. Az Erste Bank és a Magyar Jégkorong Szövetség erről két évre szólóan állapodott meg.

Az Erste Bank az első osztályú felnőtt férfi jégkorongbajnokság támogatására vonatkozó együttműködés első szezonjának értékelése után a válogatott szponzorálására is ajánlatot tett, amit a Magyar Jégkorong Szövetség elfogadott.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Such György a szóbeli megállapodásról azt mondta, nagy örömükre szolgál, hogy tovább mélyül az együttműködés az Erste Bankkal. 

„Tekintettel a mögöttünk hagyott szezon pozitív tapasztalataira, gyors elvi megállapodás született a feltételekről. Ez azt jelenti, hogy a 2018/19-es szezontól kezdve két évig az Erste Bank lesz a válogatott főszponzora is, bizonyítva hosszú távú elkötelezettségét a magyar jégkorong mellett” – fogalmazott Such György. 

A magyarországi Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován azt hangsúlyozta, hogy a pénzintézet cégcsoport szinten elhivatott támogatója a jégkorongnak. 

„Az elmúlt évadban a felnőtt profi liga támogatása már megerősített bennünket abban, hogy Magyarországon ez a sportág fejlődik a legígéretesebben. Az idei budapesti világbajnokságon ismét megmutatta a magyar válogatott, hogy komoly potenciál van benne. Az Erste Bankot is meggyőzte teljesítményük, emiatt döntöttünk úgy, hogy ajánlatot teszünk a válogatott szponzorációjára” – indokolta a lépést Jelasity Radován. 

Az elnök-vezérigazgatója szerint a szponzori megállapodás a sportág és az Erste Bank szövetségének újabb bizonyítéka, ami azért születhetett meg, mert hisznek a jégkorongban, a kemény munkában, a játékban éppúgy, mint a játékosokban és a szurkolókban. 

Az első osztályú felnőtt férfi jégkorongbajnokság már a 2017/18-as szezontól az Erste Liga nevet viseli, a pénzintézet tavaly kötelezte el magát három évre a támogatás mellett.