Átutalás belföldön forintban [forint átutalás] napközben vagy hétvégén bankon belül

Bankon belüli munkaszüneti időszakra eső bankon belüli átutalásokról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a hétvégén ill. munkaszüneti napon forint számláról bankon belüli forint számla javára internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson (továbbiakban George Web, George App), Electrán keresztül kezdeményezett átutalásait belföldön forintban azonnal teljesítjük. (Az átutalás könyvelési dátuma a tranzakciót követő első banki munkanap lesz.) A teljesítéshez nem szükséges megadni a teljesítés napját, minden terhelési nap megjelölés nélkül beérkezett megbízást haladéktalanul (0 órától 24 óráig teljesítünk. (Hétvégén / munkaszüneti napon teljesülnek az előző napon, a végső benyújtási határidőt követően, terhelési nap megadása nélkül benyújtott megbízások is.) Természetesen amennyiben nem szeretné, hogy megbízása hétvégén / munkaszüneti napon teljesüljön, úgy kérjük, minden esetben töltse ki a terhelés dátuma / terhelési nap mezőt a kívánt teljesítési dátummal.

Tájékoztató Giro változásokról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2015. szeptember 7-től a Giro napközbeni elszámolásban az elszámolási ciklusok száma napi 5-ről 10-re emelkedik.

Az elszámolási időszakok 7:30-tól kezdődően, minden óra 30 perckor (7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30) indulnak, amely alól csak az utolsó, 10. ciklus a kivétel, amely 17:00 órakor kezdődik.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2015. szeptember 7-től a papír alapon benyújtott eseti forint átutalási megbízásokat is a Giro napközbeni elszámolásba továbbítjuk, így minden forint átutalás az ön számlájának megterhelése napján jóváírásra kerül a kedvezményezett bankszámláján.

Fenti változások miatt az alábbiak szerint módosul a forint számláról bankon kívülre indított forint átutalások végső benyújtási határideje:

  • elektronikus csatornán benyújtott megbízás esetén 16 óra 30 perc (szombati munkanap esetén 13 óra).
  • papír alapon benyújtott megbízás esetén 12 óra. (szombati munkanap esetén 10 óra)


Bízunk benne, hogy a fentiekben ismertetett, a korábbinál is gyorsabb teljesítés határidő, valamint a tárgynapi teljesítés idejének későbbi időpontban történő meghatározása egyaránt hozzájárul az igénybevett szolgáltatási és ezzel egyidejűleg az üzleti együttműködési szint emeléséhez.

További információk találhatók az alábbi internetcímeken:

Az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások további feltételeit és kondícióit a mindenkor hatályos Lakossági elektronikus csatorna szolgáltatások Hirdetménye valamint a Lakossági Banki Szolgáltatások Általános Feltételei tartalmazzák.