Átutalás belföldön forintban [forint átutalás] napközben vagy hétvégén bankon belül

Bankon belüli munkaszüneti időszakra eső bankon belüli átutalásokról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a hétvégén ill. munkaszüneti napon forint számláról bankon belüli forint számla javára internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson (továbbiakban NetBank, MobilBank), Electrán keresztül kezdeményezett átutalásait belföldön forintban azonnal teljesítjük. (Az átutalás könyvelési dátuma a tranzakciót követő első banki munkanap lesz.) A teljesítéshez nem szükséges megadni a teljesítés napját, minden terhelési nap megjelölés nélkül beérkezett megbízást haladéktalanul (0 órától 24 óráig teljesítünk. (Hétvégén / munkaszüneti napon teljesülnek az előző napon, a végső benyújtási határidőt követően, terhelési nap megadása nélkül benyújtott megbízások is.) Természetesen amennyiben nem szeretné, hogy megbízása hétvégén / munkaszüneti napon teljesüljön, úgy kérjük, minden esetben töltse ki a terhelés dátuma / terhelési nap mezőt a kívánt teljesítési dátummal.

Tájékoztató Giro változásokról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2015. szeptember 7-től a Giro napközbeni elszámolásban az elszámolási ciklusok száma napi 5-ről 10-re emelkedik.

Az elszámolási időszakok 7:30-tól kezdődően, minden óra 30 perckor (7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30) indulnak, amely alól csak az utolsó, 10. ciklus a kivétel, amely 17:00 órakor kezdődik.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2015. szeptember 7-től a papír alapon benyújtott eseti forint átutalási megbízásokat is a Giro napközbeni elszámolásba továbbítjuk, így minden forint átutalás az ön számlájának megterhelése napján jóváírásra kerül a kedvezményezett bankszámláján.

Fenti változások miatt az alábbiak szerint módosul a forint számláról bankon kívülre indított forint átutalások végső benyújtási határideje:

  • elektronikus csatornán benyújtott megbízás esetén 16 óra 30 perc (szombati munkanap esetén 13 óra).
  • papír alapon benyújtott megbízás esetén 12 óra. (szombati munkanap esetén 10 óra)


Bízunk benne, hogy a fentiekben ismertetett, a korábbinál is gyorsabb teljesítés határidő, valamint a tárgynapi teljesítés idejének későbbi időpontban történő meghatározása egyaránt hozzájárul az igénybevett szolgáltatási és ezzel egyidejűleg az üzleti együttműködési szint emeléséhez.

További információk találhatók az alábbi internetcímeken: