Napközbeni átutalás

Szombati teljesítés lakossági és vállalati ügyfelek esetén

Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2016. október 15-i szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Gyorsulnak a forint átutalások

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2012 júliusától a forint átutalások teljesítésében az Ön számára kedvező változások várhatók. Ez egy új, korszerűbb átutalási rendszer bevezetésének lesz köszönhető, amelynek legfőbb célja két bank ügyfelei közötti átutalások felgyorsítása.

Jelenleg két belföldi bank közötti átutalás csak az indítást követő banki munkanapon érkezik meg a megbízótól a címzetthez. A jövőben, ha Ön elektronikus úton (interneten, elektronikus banki rendszeren vagy telefonon keresztül, nem faxon) adja meg nekünk belföldi forint átutalási megbízását az általunk aznapi teljesítésre meghirdetett időszakon belül, akkor az átutalás még aznap teljesül. Azaz: a megszokotthoz képest egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forint átutalás ideje. Így nem csak az Ön által utalt pénz érkezik meg gyorsabban – jellemzően 4-5 órán belül – a címzetthez, hanem Ön is hamarabb hozzáfér a más által küldött pénzhez.

Az új rendszer 2012. július 2-ától indul. 

További információk találhatók az alábbi internetcímeken: