Otthonfelújítási Kölcsön

 • Otthonfelújítási támogatáshoz igényelhető
 • 4-6 millió Ft felvehető hitelösszeg

THM: 3,2%


A jelen ajánlatban szereplő Otthonfelújítási Kölcsön kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Az Otthonfelújítási Kölcsön célja

 • A kölcsön célja: 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendelet alapján meghatározott lakóingatlan-felújítás, melynek megvalósítását a kölcsön folyósításától számított egy éven belül kell igazolni a Magyar Államkincstárnál.

Az Otthonfelújítási Kölcsön igénylési feltételei

 • A kölcsönt igényelheti minden 18. életévét betöltött legalább egy gyermeket váró vagy nevelő cselekvőképes természetes személy, aki:
  • jogosult az 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendelet alapján a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására,
  • legalább 100.000 Ft nettó jövedelmet tud igazolni, melynek a kölcsön törlesztési számlájára való érkeztetését vállalja és megfelelő ingatlanfedezetet tud felajánlani.
 • A kölcsönkérelem befogadását követően az Erste Bank a Kormányrendelet, illetve a Bank szabályzatai alapján hitelbírálatot/jogosultságvizsgálatot végez, ennek eredménye határozza meg a Bank szerződéskötési/folyósítási hajlandóságát és feltételeit.
 • Otthonfelújítási Kölcsön az igénylők által csak egy alkalommal vehető igénybe.
 • A kölcsönt nemcsak házastársak, hanem élettársak illetve egyedülállók is igényelhetik.
 • Kölcsönkérelmek befogadása: 2021. február 1-től.

A kölcsön összege

 • minimum összege 4.000.000 Ft
 • maximum összege 6.000.000 Ft
 • A kölcsön összege: nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80%-a, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100%-a.
 • Az adható kölcsönösszeget befolyásolja még a hitelbírálat során megállapított ügyfélminősítés.

A kölcsön futamideje

 • maximum 10 év.

A kamat, kamattámogatás mértéke

A teljes hiteldíj az ÁKK által közzétett állampapírhozam vagy referenciahozam 130%ának 3,00%-kal növelt mértéke, melyhez az állam 10 évig kamattámogatást nyújt. A kamattámogatás a fent említett referenciahozam 130%-a, így az ügyfél által fizetendő kamat mértéke - a teljes futamidő alatt évi 3,00%. (THM: 3,21%)

Példák a havi törlesztőrészletek alakulására különböző kölcsönösszeg és futamidő esetén:

Az Otthonfelújítási Támogatás főbb jellemzői

Otthonfelújítási Kölcsön feltételek

A reprezentatív példában feltüntetett THM (Teljes Hiteldíj Mutató) érték 5 millió Ft hitelösszegű és 10 éves hitelre vonatkozik.

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2022. május 1-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy online tájékoztatónk nem teljes körű, ezért nem minősül ajánlattételnek. Kérjük, a részletekről tájékozódjon bankfiókjainkban.
Ha szeretne közvetlenül is érdeklődni a finanszírozási lehetőségekről, várjuk hívását a +36 1 298 0222 Erste TeleBank számon.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat és összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank weboldalán: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a részleteket a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25.) Kormányrendelet tartalmazza.