Áthidaló hitel

Eladó az ingatlana? Használja vételárát már most!

 • Amíg sikerül eladnia ingatlanát, megelőlegezzük Önnek annak várható vételárát
 • Kezében a pénzzel nyugodtabban vághat bele új ingatlan vásárlásába

THM 6 havi kamatperiódus esetén: 6,6%. A termék igénybevételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A termék igénybevételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Mi az áthidaló hitel célja?

Az áthidaló hitel lehetővé teszi, hogy saját tulajdonában lévő ingatlana értékesítéséig, az ingatlan későbbi eladásából származó bevétel megelőlegezésével Ön megvásárolhasson egy másik ingatlant.

Milyen ingatlanok esetén igényelhető a hitel?

Az áthidaló hitelt új vagy használt lakás vagy üdülő vásárlása esetén veheti igénybe.

Ki vehet fel ilyen típusú kölcsönt?

Ön akkor lehet az áthidaló hitel adósa, ha az értékesítésre szánt ingatlanban tulajdonjoga van, és ha a megvásárolni kívánt ingatlanban is tulajdont szerez.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

12-24 hónap futamidővel igényelhetőek az alábbi hitelösszegek:

Forintalapú hitel

A fenti értékek az értékesítendő ingatlanra vonatkoznak, de csak akkor, ha a megvásárolni kívánt ingatlan is a hitel fedezete. Ha az áthidaló hitel mellett Ön egyéb lakáscélú kölcsönt is igényel, a két hitel együttes összege nem lehet nagyobb, mint a megvásárolni kívánt ingatlan vételára.

* A hitel összege nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan(ok) értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80%-a, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100%-a, továbbá nem haladhatja meg a vételár 100%-át, egy ingatlanfedezet esetén, amennyiben ez megegyezik a hitelcéllal, úgy a vételár 80%-át. Az adható hitelösszeget befolyásolja még a hitelbírálat során megállapított ügyfélminősítés.

Mind az értékesítendő, mind a célingatlan hitelfedezet lehet, ha

 • Magyarország területén helyezkedik el;
 • per-, teher- és igénymentes (az elfogadható terhekről bankfiókjainkban érdeklődhet);
 • önállóan forgalomképes;
 • műszaki állapota végleges.

Bankunk a következő – a fenti feltételeknek megfelelő – ingatlanokat fogadja el fedezetként:

 • lakóingatlan,
 • üdülő,
 • hétvégi ház.

Önnek a futamidő alatt csak a kamatot és a kezelési költséget kell kifizetnie. A tőke visszafizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb a futamidő végén, egy összegben esedékes.

A bankunk termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos teljes körű díjtételekről és kamatkondíciókról a hirdetményekből tájékozódhat.

A kölcsönigénylőnek minden esetben jövedelmet kell igazolnia, pusztán a fedezetül felajánlott ingatlanok értéke alapján nem nyújtható hitel.
A hitelkérelem pozitív elbírálásának egyik alapvető feltétele a megfelelő jövedelem igazolása, ezért igazolni kell a hitelt igénylő háztartás teljes nettó jövedelmét, valamint az esetlegesen már meglévő hiteltartozások összegét és a havi törlesztőrészleteket. A Bank minimális elvárása:

 • egy hiteligénylő esetén legalább 100 000 Ft nettó összeget elérő jövedelem igazolása,
 • több hiteligénylő esetén együttesen legalább 160 000 Ft nettó összeget elérő jövedelem igazolása 

A háztartás jövedelme növelhető további adóstárs(ak) és kezes(ek) bevonásával. Az igazolt jövedelem és a havi hiteltörlesztések összegének aránya alapján, a fedezetül felajánlott ingatlanok, és a jogszabály által előírt maximálisan nyújtható hitelösszeg figyelembevételével állapítjuk meg a felvehető hitel összegét.

Feltételek

Reprezentatív példa:

A reprezentatív példában feltüntetett THM érték a 6 havi kamatperiódusú, piaci kamatozású lakáscélú áthidaló hitelek esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó hitelre vonatkozik. 

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2021. október 1-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat és összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank weboldalán: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell

Kapcsolódó termékek