Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk. Ez a 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működését befolyásolja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Segítünk eligazodni a hiteligénylésben!

A jelzálog hiteligénylés folyamata

1. Tanácsadás

 

A hitelfelvételt megelőzően javasoljuk, foglaljon időpontot fiókhálózatunkon vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. Szakértő munkatársaink segítségével:

 • Tájékozódhat a hitelfelvétellel kapcsolatos tudnivalókról, feltételekről, akciókról
 • Kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő hitelkonstrukciót
 • Személyre szabott kalkuláció alapján tájékoztatjuk a hitelfelvétellel kapcsolatosan várható költségekről, futamidőről és törlesztőrészletről
 • Meghatározzuk a hiteligényléshez szükséges dokumentumok körét, fontos, hogy ügyletenként eltérő lehet a szükséges dokumentumok köre. Kérjük, hogy az első tanácsadásra  legalább az alábbi dokumentumokat szíveskedjen magával hozni:
  • Személyazonosító okiratok
  • Jövedelemigazolás dokumentumai
  • Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés ingatlanvásárlás esetén (amennyiben rendelkezésre áll
  • Fedezeti ingatlan(ok) dokumentumai (amennyiben rendelkezésre áll)

Fontos

A teljes körű benyújtandó dokumentáció hiteltípusonként eltérő, így erről a hiteltanácsadás során tudunk részletes tájékoztatást adni.

2. A hitelkérelem benyújtása

 

A hitelkérelem és a dokumentumok benyújtásához, fáradjon be bankfiókunkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

3. A fedezeti ingatlan értékbecslése

 

A fedezeti ingatlan az az ingatlan, mely a kölcsönügylet biztosítékául szolgál. A bank értékbecslése során ezen ingatlanok értékének (forgalmi–, és hitelbiztosítéki érték) megállapítása történik meg, mely befolyásolja a felvehető hitelösszeget.

Az értékbecslés folyamata:

 • Időpontegyeztetés értékbecslő és ügyfél között
 • Helyszíni szemle
 • Értékbecslési díj átutalása a szakértő részére
 • Szakvélemény kiállítása

Fontos

Minél hamarabb utalja el az értékbecslés díját, annál hamarabb készül el a szakvélemény.

4. Az Ön hitelkérelmének bírálata

 

A hitelbírálat az értékbecslés elkészültét követően kezdődik meg. A finanszírozható hitel összegének meghatározása, az ügyfélminősítés és az értékbecslésben megállapított forgalmi és az igazolt jövedelem függvénye. A hitelbírálat eredményéről telefonon és levélben is tájékoztatjuk Önt. A hitelbírálat folyamata kizárólag hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén indul el.

5. Szerződéskötési feltételek teljesülésének ellenőrzése

 

A hitelkérelem pozitív bírálatát követően munkatársunk időpontot egyeztet Önnel a szerződés aláírására, valamint tájékoztatja Önt a szerződéskötési feltételekről. A szerződéskötést megelőzően az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlával kell rendelkeznie, melyre a folyósítás megtörténik, és amelyről a törlesztőrészlet megfizetése történik.

6. Szerződéskötés

 

A kölcsönszerződést közjegyzői okiratba kell foglalni, ennek részleteiről kérdezze ügyintézőjét! A szerződéskötés a bankfiókban történik. 

Fontos

Az aláírást megelőzően minimum 3 munkanap áll rendelkezésére, hogy a szerződés tartalmát megismerje.

Az előkészített szerződést átveheti személyesen a bankfiókban, vagy kérheti e-mailben is.

7. Folyósítási feltételek teljesülésének ellenőrzése

 

A Bankkal megkötött kölcsönszerződés tartalmazza a folyósítási feltételek teljes körét. Ezek közül kiemeltünk néhányat:

 • Szerződés közjegyzői okiratba foglalása
 • Vagyonbiztosítás
 • A zálogjog bejegyzésére irányuló kérelem benyújtása a Földhivatalhoz
 • Tulajdoni lap beszerzése

8. A kölcsön folyósítása

 

A Bank a kölcsönszerződésben szereplő feltételek hiánytalan teljesülését követően folyósítja a hitelét.

Három szolgáltatás, amely a jelzáloghitel-szerződést megelőzően, valamint a folyósítást követően biztonságot nyújt Önnek!

Előbírálati igazolás

Kezdje Előbírálati igazolással a lakáskeresést! Az előbírálati igazolást a bank adja ki, az ügyfeleknek nyújtható piaci kamatozású lakáshitel összegéről és kondícióiról, azigénylő igazolt jövedelme és hitelképessége alapján. Ezzel megtudhatja, hogy meddig „nyújtózkodhat”, milyen értékű lakást kereshet.

Lakáshitel-kalkulátor

Számolja ki előre, mekkora hitelösszeg, törlesztőrészlet és milyen hosszú futamidő a leginkább megfelelő az Ön számára! A kalkulátort honlapunkról is elérheti:

Erste Törlesztési Védelem

Csökkentse a kockázatot Erste Törlesztési Védelemmel, hogy akkor se történjen nagy baj, ha átmenetileg nem tudja fizetni a törlesztőrészletét!