Segítünk eligazodni a hiteligénylésben!

A jelzálog hiteligénylés folyamata

1. Tanácsadás

 

A hitelfelvételt megelőzően javasoljuk, foglaljon időpontot fiókhálózatunkon vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. Szakértő munkatársaink segítségével:

 • Tájékozódhat a hitelfelvétellel kapcsolatos tudnivalókról, feltételekről, akciókról
 • Kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő hitelkonstrukciót
 • Személyre szabott kalkuláció alapján tájékoztatjuk a hitelfelvétellel kapcsolatosan várható költségekről, futamidőről és törlesztőrészletről
 • Meghatározzuk a hiteligényléshez szükséges dokumentumok körét, fontos, hogy ügyletenként eltérő lehet a szükséges dokumentumok köre. Kérjük, hogy az első tanácsadásra  legalább az alábbi dokumentumokat szíveskedjen magával hozni:
  • Személyazonosító okiratok
  • Jövedelemigazolás dokumentumai
  • Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés ingatlanvásárlás esetén (amennyiben rendelkezésre áll
  • Fedezeti ingatlan(ok) dokumentumai (amennyiben rendelkezésre áll)

Fontos

A teljes körű benyújtandó dokumentáció hiteltípusonként eltérő, így erről a hiteltanácsadás során tudunk részletes tájékoztatást adni.

2. A hitelkérelem benyújtása

 

A hitelkérelem és a dokumentumok benyújtásához, fáradjon be bankfiókunkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

3. A fedezeti ingatlan értékbecslése

 

A fedezeti ingatlan az az ingatlan, mely a kölcsönügylet biztosítékául szolgál. A bank értékbecslése során ezen ingatlanok értékének (forgalmi–, és hitelbiztosítéki érték) megállapítása történik meg, mely befolyásolja a felvehető hitelösszeget.

Az értékbecslés folyamata:

 • Időpontegyeztetés értékbecslő és ügyfél között
 • Helyszíni szemle
 • Értékbecslési díj átutalása a szakértő részére
 • Szakvélemény kiállítása

Fontos

Minél hamarabb utalja el az értékbecslés díját, annál hamarabb készül el a szakvélemény.

4. Az Ön hitelkérelmének bírálata

 

A hitelbírálat az értékbecslés elkészültét követően kezdődik meg. A finanszírozható hitel összegének meghatározása, az ügyfélminősítés és az értékbecslésben megállapított forgalmi és az igazolt jövedelem függvénye. A hitelbírálat eredményéről telefonon és levélben is tájékoztatjuk Önt. A hitelbírálat folyamata kizárólag hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén indul el.

5. Szerződéskötési feltételek teljesülésének ellenőrzése

 

A hitelkérelem pozitív bírálatát követően munkatársunk időpontot egyeztet Önnel a szerződés aláírására, valamint tájékoztatja Önt a szerződéskötési feltételekről. A szerződéskötést megelőzően az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlával kell rendelkeznie, melyre a folyósítás megtörténik, és amelyről a törlesztőrészlet megfizetése történik.

6. Szerződéskötés

 

A kölcsönszerződést közjegyzői okiratba kell foglalni, ennek részleteiről kérdezze ügyintézőjét! A szerződéskötés a bankfiókban történik. 

Fontos

Az aláírást megelőzően minimum 3 munkanap áll rendelkezésére, hogy a szerződés tartalmát megismerje.

Az előkészített szerződést átveheti személyesen a bankfiókban, vagy kérheti e-mailben is.

7. Folyósítási feltételek teljesülésének ellenőrzése

 

A Bankkal megkötött kölcsönszerződés tartalmazza a folyósítási feltételek teljes körét. Ezek közül kiemeltünk néhányat:

 • Szerződés közjegyzői okiratba foglalása
 • Vagyonbiztosítás
 • A zálogjog bejegyzésére irányuló kérelem benyújtása a Földhivatalhoz
 • Tulajdoni lap beszerzése

8. A kölcsön folyósítása

 

A Bank a kölcsönszerződésben szereplő feltételek hiánytalan teljesülését követően folyósítja a hitelét.

Három szolgáltatás, amely a jelzáloghitel-szerződést megelőzően, valamint a folyósítást követően biztonságot nyújt Önnek!

Előbírálati igazolás

Kezdje Előbírálati igazolással a lakáskeresést! Az előbírálati igazolást a bank adja ki, az ügyfeleknek nyújtható piaci kamatozású lakáshitel összegéről és kondícióiról, azigénylő igazolt jövedelme és hitelképessége alapján. Ezzel megtudhatja, hogy meddig „nyújtózkodhat”, milyen értékű lakást kereshet.

Lakáshitel-kalkulátor

Számolja ki előre, mekkora hitelösszeg, törlesztőrészlet és milyen hosszú futamidő a leginkább megfelelő az Ön számára! A kalkulátort honlapunkról is elérheti:

Erste Törlesztési Védelem

Csökkentse a kockázatot Erste Törlesztési Védelemmel, hogy akkor se történjen nagy baj, ha átmenetileg nem tudja fizetni a törlesztőrészletét!