Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 08:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 8:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

 

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Biztosítási esemény

Lopáskár és totálkár ügymenete

Szükséges dokumentumok:

 • lopáskár esetén kérjük, küldje be a rendőrségi feljelentést, a nyomozás lezárását követően pedig a megszüntető határozat és a kárszámítás egy másolati példányát;
 • totálkár esetében a kárfelvételi jegyzőkönyv és a biztosító kárszámítása is szükséges.

A szükséges dokumentumok beérkezése után Társaságunk az illetékes biztosító társasággal felveszi a kapcsolatot és bekéri a kártérítési összeget. A kártérítési összeg számlánkra történő beérkezése után a szerződés felmondásra majd lezárása kerül. A havi törlesztő részletek kárrendezésig történő fizetésével elkerülhető a bankközi adóslistára való felkerülés és a szerződés azonnali hatállyal történő lezárása.
Az elszámolást a biztosítási összegek számlánkra történő beérkezését követően készítjük el Ügyfelünk részére, amelyet haladéktalanul postázunk.
Bővebb információ: +36 1 298 0222
email: lizing@erstebank.hu,
Fax: 06 1 476 2875

Egyéb töréskárok ügymenete

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a rugalmasabb kárrendezés érdekében Társaságunk 2009. február 16-tól eseti meghatalmazás nélkül hozzájárul a kértérítési összeg kifizetéséhez abban az esetben, ha az egy káreseményhez kapcsolódó teljes kártérítési összeg a 500 000,- Ft –t nem haladja meg. Az erre vonatkozó nyilatkozat a biztosító társaságok és javító szervízek részére megküldésre került.

 • egyéb töréskár esetén az alábbi dokumentumokat kérjük beküldeni:
  • kárfelvételi jegyzőkönyv
  • javítási kalkuláció vagy számla
 • A kár bejelentésével egyidejűleg kérjük, jelölje meg azt a céget vagy személyt, aki a kártérítési összeget felveszi. Így a meghatalmazást az Ön által megbízott nevére állítjuk ki.
 • Amennyiben a javítást végző szakszervíz részletes kalkulációt küld, mely tartalmazza a kárdátumot is, ez esetben kárfelvételi jegyzőkönyv megküldése nem feltétele a meghatalmazás kiadásának.

Fontos:

 • Ügyfelünk a gépkocsi javítását az Általános Szerződési Feltételek alapján szakszervizben köteles elvégeztetni. Amennyiben a javítás nem szakszervizben történik, a meghatalmazás kiadása egyéni elbírálás alapján történik;
 • Amennyiben a megállapított kár összege a gépjármű értékéhez, illetve a kezdő befizetéshez képest magas, a meghatalmazást kármegosztás alapján adunk ki. Egyezség alapján történő kárrendezés esetén a Biztosító társasággal megkötött egyezségi elszámolás és a kárfelvételi jegyzőkönyv szükséges a meghatalmazás kiadásához. Ilyenkor mindig kérünk utólagos szemlét, valamint kárszakértői szakvéleményt is. A meghatalmazás csak a szakvélemény függvényében adható ki.

Bővebb információ:
Telefon: +36 1 298 0222,
email: lizing@erstebank.hu,
Fax: 06 1 476 2875
Tekintse meg aktuális díjjegyzékünket!