Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).

A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Erste Nyugdíjprogram

Ne maradjon ki a nyugdíj legjavából!

 • Akár évi 280 000 Ft adókedvezményt igényelhet
 • Az állami támogatás és a hosszabb időtáv miatt jelentősen növelheti megtakarításait
 • Mindhárom államilag támogatott nyugdíjmegoldás elérhető
 • 10 perc alatt testre szabott megoldást kínálunk

Előnyök 

 • Mindhárom nyugdíj-előtakarékossági megoldásunkkal adókedvezmény vehető igénybe 
 • Rugalmas befizetési lehetőségek
 • 3 különböző megoldás 3 eltérő igényre:
  1. Kényelmes megoldásunk azoknak való, akik profi szakemberekre bíznák megtakarításuk kezelését.
  2. Tudatos megoldásunkat mindenkinek javasoljuk, aki nyugdíjcélú befektetéseit maga szeretné menedzselni.
  3. Gondoskodó megoldásunk azoknak szól, akik nyugdíjcélú előtakarékoskodás mellett maguk és családtagjuk biztosítási védeleméről is szeretnének gondoskodni.

Megoldásaink nyugdíj-előtakarékosságra:

Jogi feltételek

Az Erste Nyugdíjprogram keretében kínált nyugdíjcélú megtakarítási termékeket az Erste Biztosító Zrt., az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár és az Erste Befektetési Zrt. biztosítja, melyek az Erste Bank fiókhálózatában elérhetők. Mindegyik termékkel elérhető személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó kedvezmény. Ha a nyugdíjcél a tartam alatt meghiúsul, akkor a magánszemélynek a korábban érvényesített adójóváírását 20%-kal növelt összegben vissza kell fizetnie az adóhatóság részére, kivétel ez alól a Nyugdíjpénztár.*

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, csak tájékoztató jellegű, és nem minősül sem ajánlattételnek, sem adótanácsadásnak. A közölt információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást, és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául az adótanácsadójával való előzetes konzultáció nélkül.  

* A nyugdíjcélú befizetések 20%-át a magánszemély a megfizetett személyi jövedelemadójából visszakérheti. A NAV által visszautalt adó a magánszemély által a személyi jövedelemadó bevallásában megjelölt önkéntes nyugdíjpénztárhoz, nyugdíj-előtakarékossági számlára, biztosítási szerződésre kerül kiutalásra. Az önkéntes nyugdíjpénztári saját tagi befizetések, a nyugdíj-előtakarékossági számlára (NYESZ-R) történt befizetések és a nyugdíjbiztosítási szerződésre fizetett díjak után az ügyfél nyilatkozata alapján igénybe vehető, adóhoz kapcsolódó kedvezmény összege együttesen nem haladhatja meg a 280 000 Ft-ot. Ezen belül az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések után legfeljebb 150 ezer Ft-ra, a nyugdíj-előtakarékossági számlára történő befizetések után legfeljebb 100 ezer Ft-ra (aki 2020. január 1. előtt éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt, annak 130 ezer Ft-ra), a nyugdíjbiztosítás díja után pedig legfeljebb 130 ezer Ft-ra tehető adóévenként rendelkező nyilatkozat. Amennyiben a magánszemély adóalapja adójának az egyéb adókedvezmények levonása után fennmaradó része kevesebb, mint 280 ezer Ft, akkor az adóhatóság arányosítja a nyilatkozatokban megjelölt összegeket, és ezek arányát veszi figyelembe az adó utalásánál.