Kedvezményes törlesztés betéti kártyás vásárlásaihoz

Fizessen egyenlő részletekben alacsonyabb kamattal!

Az Erste Bank egyedülálló szolgáltatásával Mastercard és Maestro betéti kártyájával intézett – POS terminálos vagy internetes – vásárlásai összegét több egyenlő részletben, a folyószámla-hitelkeretének kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

(THM: 23,69%, kedvezményes THM a 2020.12.31-ig alkalmazott kamattal: 5,75%)

A szolgáltatás legkorábban 2020. november 1-től érhető el.

 

Ha szeretné igényelni ezt a funkciót, lépjen be NetBankjába és a felugró ablakban nyilatkozzon, hogy ki számára legyen elérhető a szolgáltatás! Az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • Saját magának
  • Minden kártyabirtokosnak (az adott számlához kapcsolódóan)
  • Senkinek

Ezután már közvetlenül a vásárláskor dönthet a POS terminálon megjelenő részletfizetési lehetőségről.

Hozzájárulása nem jár kötelezettséggel, bármikor módosíthatja bankfiókjainkban vagy TeleBankon keresztül.

Gyakori kérdések

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatásnak köszönhetően a Mastercard és Maestro betéti kártyájával intézett POS terminálos vagy internetes vásárlásai összegére a fizetési művelet során részletfizetést vehet igénybe.

Ez a lehetőség független attól, hogy a tranzakció a folyószámla egyenlegét vagy a hozzá kapcsolódó folyószámla-hitelkeretet terhelte volna.

A vásárlás összegét több egyenlő részletben, havonta, a folyószámla-hitelkeretének kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

Amennyiben rendelkezik hozzájáruló nyilatkozattal és vásárlása összege eléri a Hirdetményben meghatározott minimum összeget, a Bank előzetes döntése alapján a vásárlás során a POS terminálon vagy az online fizetési felületen megjelenik a részletfizetésre vonatkozó konkrét ajánlat.

Ezen ajánlatot azonnal elfogadhatja, igénye szerint módosíthatja a futamidőt, vagy elutasíthatja a részletfizetési lehetőséget (ebben az esetben a vásárlási tranzakciót normál, egyösszegű vásárlásként könyveljük).

Jóváhagyás esetén a részletfizetési szolgáltatás részleteit a soron következő számlakivonatban írásban is megerősítjük.

A szolgáltatás igénybevételéhez a folyószámla-hitelkeret szerződésben szereplő Adós, illetve amennyiben van Adóstárs, úgy az Adós és Adóstárs együttes, külön hozzájárulása szükséges, mely megtehető bármely Erste bankfiókban, a NetBankon, vagy a TeleBankon keresztül. A hozzájárulás bármikor visszavonható az előbbi csatornák bármelyikén. Lépjen be NetBank fiókjába, és a felugró ablakban nyilatkozzon, hogy ki számára szeretné elérhetővé tenni ezt a funkciót!

A folyószámla-hitelkerethez kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat a Lakossági Hitel Hirdetmény 2. sz. mellékletében meghirdetett időponttól és pénzügyi kondíciókkal nyújtjuk.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás rendelkezésre állása díjmentes, és bármikor, feltétel és indoklás nélkül lemondható. A lemondás a már részletfizetésbe került vásárlásokat nem érinti. Így tehát, ha NetBankon arról nyilatkozott, hogy kéri a szolgáltatást, de nincs aktuális vásárlása, amelyre igénybe vette volna, nem számítunk fel díjat.

Igénybevétel esetén a törlesztőrészletek esedékessége megegyezik a folyószámla-hitelkeretre vonatkozó fizetési határidővel. A tartozás pedig részben vagy teljes egészében előtörleszthető, valamint lehetősége van a futamidő csökkentését is kérni.

Ha a szerződés bármely okból megszűnik (például, ha a bank nem újítja meg a folyószámla-hitelkeretet), a részletfizetési szolgáltatás is automatikusan megszűnik. Ez esetben az Automatikus Könnyített Törlesztésben nyilvántartott teljes összeget a szerződés megszűnésének időpontjában, egy összegben kell visszafizetnie.

További információk