Kedvezményes törlesztés betéti kártyás vásárlásaihoz

Fizessen egyenlő részletekben alacsonyabb kamattal!

Az Erste Bank egyedülálló szolgáltatásával Mastercard és Maestro betéti kártyájával intézett – POS terminálos vagy internetes – vásárlásai összegét több egyenlő részletben, a folyószámla-hitelkeretének kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

(THM: 23,69%)

Hogyan állíthatom be POS terminálon a kedvezményes törlesztést?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén a kártyaleolvasás és – ha kéri a terminál – a PIN-kód megadása után nincs más teendője, mint követni a terminál képernyőn megjelenő utasításokat.

 

 

1. lépés

Válassza ki, hogyan szeretne fizetni!

A nyilakkal választhat az egyösszegű és a részletfizetés között. A zöld gombbal pedig megerősítheti választását.*

2. lépés

Hány részletben szeretne fizetni?

Válassza ki a futamidőt a nyilak segítségével! Ennyi idő alatt kell majd törlesztenie a vásárlás összegét. Válassza ki a zöld gombbal!

3. lépés

Erősítse meg választását!

A zöld gombbal jóváhagyhatja a kiválasztott futamidőt.*

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelenik a visszafizetendő összeg és a futamidő, melyet a zöld gombbal, vagy az Igen kiválasztásával hagyhat jóvá.*

5. lépés

Bizonylatnyomtatás

A kereskedő a szokásos bizonylatot kapja meg, az ön példányán pedig rajta lesznek a részletfizetésre vonatkozó információk is: teljes visszafizetendő összeg, futamidő, THM, a részletfizetés tranzakciódíja.

*A piros gombbal lehetősége van a részletfizetési opció elutasítására. Ez esetben a vásárlás egyösszegű terhelésként kerül feldolgozásra.

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményes törlesztést internetes vásárlás esetén?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén nincs más teendője, mint követni a képernyőn megjelenő utasításokat.

 

1. lépés

Válassza ki a terméket a kereskedő weboldalán!

2. lépés

Írja be kártyája adatait!

Korábban elmentett bankkártya esetén, néhány kereskedőnél a kártyaadatokat „Másik kártyaként” újra meg kell adnia a részletfizetéshez.

3. lépés

Válasszon a fizetési opciók közül!

Itt választhatja ki a futamidőt, a havi részletet, a kamatot és a teljes visszafizetendő összeget.

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelennek a részletfizetés adatai tételesen, melyet erősítsen meg a Jóváhagyás gombbal.

5. lépés

Visszaigazolás

Sikeres fizetést követően, mentse el a visszaigazolást a tranzakció részleteiről a vásárlás bizonylataként.

Nézze meg videónkat az Azonnali Könnyített Törlesztésről!

 

Jelenleg már több, mint százezer bankkártya elfogadó terminál és kb. 6 000 webshop alkalmas arra, hogy részletfizetési opciót kínáljon vásárlás közben. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem minden kereskedelmi egységnél érhető el a szolgáltatás. Ezért kérjük, hogy az adott üzletben, illetve webáruházban előzetesen érdeklődjön erről.

 

 

Ha szeretné igényelni ezt a funkciót, lépjen be internetbanki szolgáltatásába és nyilatkozzon, hogy ki számára legyen elérhető a szolgáltatás! Az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • Saját magának
  • Minden kártyabirtokosnak (az adott számlához kapcsolódóan)
  • Senkinek

Ezután már közvetlenül a vásárláskor dönthet a POS terminálon megjelenő részletfizetési lehetőségről.

Hozzájárulása nem jár kötelezettséggel, bármikor módosíthatja bankfiókjainkban vagy TeleBankon keresztül.

Gyakori kérdések

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatásnak köszönhetően a Mastercard és Maestro betéti kártyájával intézett POS terminálos vagy internetes vásárlásai összegére a fizetési művelet során részletfizetést vehet igénybe.

Ez a lehetőség független attól, hogy a tranzakció a folyószámla egyenlegét vagy a hozzá kapcsolódó folyószámla-hitelkeretet terhelte volna.

A vásárlás összegét több egyenlő részletben, havonta, a folyószámla-hitelkeretének kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

Amennyiben rendelkezik hozzájáruló nyilatkozattal és vásárlása összege eléri a Hirdetményben meghatározott minimum összeget, a Bank előzetes döntése alapján a vásárlás során a POS terminálon vagy az online fizetési felületen megjelenik a részletfizetésre vonatkozó konkrét ajánlat.

Ezen ajánlatot azonnal elfogadhatja, igénye szerint módosíthatja a futamidőt, vagy elutasíthatja a részletfizetési lehetőséget (ebben az esetben a vásárlási tranzakciót normál, egyösszegű vásárlásként könyveljük).

Jóváhagyás esetén a részletfizetési szolgáltatás részleteit a soron következő számlakivonatban írásban is megerősítjük.

A szolgáltatás igénybevételéhez a folyószámla-hitelkeret szerződésben szereplő Adós, illetve amennyiben van Adóstárs, úgy az Adós és Adóstárs együttes, külön hozzájárulása szükséges, mely megtehető bármely Erste bankfiókban, internetbanki szolgáltatáson, vagy a TeleBankon keresztül. A hozzájárulás bármikor visszavonható az előbbi csatornák bármelyikén. Lépjen be internetbanki szolgáltatásába, és nyilatkozzon, hogy ki számára szeretné elérhetővé tenni ezt a funkciót!

A folyószámla-hitelkerethez kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat a Lakossági Hitel Hirdetmény 2. sz. mellékletében meghirdetett időponttól és pénzügyi kondíciókkal nyújtjuk.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás rendelkezésre állása díjmentes, és bármikor, feltétel és indoklás nélkül lemondható. A lemondás a már részletfizetésbe került vásárlásokat nem érinti. Így tehát, ha internetbanki szolgáltatásán arról nyilatkozott, hogy kéri a szolgáltatást, de nincs aktuális vásárlása, amelyre igénybe vette volna, nem számítunk fel díjat.

Igénybevétel esetén a törlesztőrészletek esedékessége megegyezik a folyószámla-hitelkeretre vonatkozó fizetési határidővel. A tartozás pedig részben vagy teljes egészében előtörleszthető, valamint lehetősége van a futamidő csökkentését is kérni.

Ha a szerződés bármely okból megszűnik (például, ha a bank nem újítja meg a folyószámla-hitelkeretet), a részletfizetési szolgáltatás is automatikusan megszűnik. Ez esetben az Automatikus Könnyített Törlesztésben nyilvántartott teljes összeget a szerződés megszűnésének időpontjában, egy összegben kell visszafizetnie.

A beállított részletfizetést megtekintheti internetbanki szolgáltatásában. Igény esetén lehetősége van részleges, valamint teljes előtörlesztést kérni a TeleBankon keresztül.

További információk