Azonnali Könnyített Törlesztés – bemutatjuk a részletfizetések új generációját.

A részletfizetésről már a vásárlás pillanatában dönthet banki jóváhagyás nélkül.

THM: 23,69%

Mastercard vagy Maestro bankkártyás vásárlásait több egyenlő részletben, folyószámlahitel kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a vásárlás pillanatában dönthet, hogy 20 000 Ft feletti vásárlásait részletekben vagy egy összegben szeretné visszafizetni.

Nézze meg videónkat az Azonnali Könnyített Törlesztésről!

THM: 23,69%

Miért éri meg használni az Azonnali Könnyített Törlesztést?


Kedvező kamatozású


A vásárlás pillanatában igényelhető


Nincs szükség külön hitelügyintézésre


Több vásárlás során felhasználható

 


A futamidő szabadon választható (3/6/10/12 hónap)


Rugalmas, hiszen a terminálom bármikor választhatja, hogy a teljes összeget szeretné fizetni, ha nincs szüksége részletfizetésre.

Hogyan és hol érhető el a szolgáltatás?

Az Azonnali Könnyített Törlesztés eléréséhez először nyilatkoznia kell.

  1. Lépjen be internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásába (George Web)
  2. Nyilatkozzon, hogy kinek legyen elérhető az Azonnali Könnyített Törlesztés lehetősége (főkártya birtokosnak, minden kártyabirtokosnak vagy senkinek)
  3. Ezután közvetlenül a vásárlásnál dönthet a POS terminálon megjelenő részletfizetési lehetőségekről.

Hozzájárulása nem jár kötelezettséggel, nyilatkozatát bármikor módosíthatja bankfiókjainkban vagy TeleBankon keresztül.

A szolgáltatás Mastercard részletfizetés logóval ellátott helyeken érhető el.

Hogyan használható? Nézze meg videónkban!

Hogyan állíthatom be POS terminálon a kedvezményes törlesztést?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén a kártyaleolvasás és – ha kéri a terminál – a PIN-kód megadása után nincs más teendője, mint követni a terminál képernyőn megjelenő utasításokat.

 

 

1. lépés

Válassza ki, hogyan szeretne fizetni!

A nyilakkal választhat az egyösszegű és a részletfizetés között. A zöld gombbal pedig megerősítheti választását.*

2. lépés

Hány részletben szeretne fizetni?

Válassza ki a futamidőt a nyilak segítségével! Ennyi idő alatt kell majd törlesztenie a vásárlás összegét. Válassza ki a zöld gombbal!

3. lépés

Erősítse meg választását!

A zöld gombbal jóváhagyhatja a kiválasztott futamidőt.*

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelenik a visszafizetendő összeg és a futamidő, melyet a zöld gombbal, vagy az Igen kiválasztásával hagyhat jóvá.*

5. lépés

Bizonylatnyomtatás

A kereskedő a szokásos bizonylatot kapja meg, az ön példányán pedig rajta lesznek a részletfizetésre vonatkozó információk is: teljes visszafizetendő összeg, futamidő, THM, a részletfizetés tranzakciódíja.

*A piros gombbal lehetősége van a részletfizetési opció elutasítására. Ez esetben a vásárlás egyösszegű terhelésként kerül feldolgozásra.

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményes törlesztést internetes vásárlás esetén?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén nincs más teendője, mint követni a képernyőn megjelenő utasításokat.

 

1. lépés

Válassza ki a terméket a kereskedő weboldalán!

2. lépés

Írja be kártyája adatait!

Korábban elmentett bankkártya esetén, néhány kereskedőnél a kártyaadatokat „Másik kártyaként” újra meg kell adnia a részletfizetéshez.

3. lépés

Válasszon a fizetési opciók közül!

Itt választhatja ki a futamidőt, a havi részletet, a kamatot és a teljes visszafizetendő összeget.

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelennek a részletfizetés adatai tételesen, melyet erősítsen meg a Jóváhagyás gombbal.

5. lépés

Visszaigazolás

Sikeres fizetést követően, mentse el a visszaigazolást a tranzakció részleteiről a vásárlás bizonylataként.

 

Jelenleg már több, mint százezer bankkártya elfogadó terminál és kb. 6 000 webshop alkalmas arra, hogy részletfizetési opciót kínáljon vásárlás közben. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem minden kereskedelmi egységnél érhető el a szolgáltatás. Ezért kérjük, hogy az adott üzletben, illetve webáruházban előzetesen érdeklődjön erről.

 

Gyakori kérdések

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatásnak köszönhetően a Mastercard és Maestro betéti kártyájával intézett POS terminálos vagy internetes vásárlásai összegére a fizetési művelet során részletfizetést vehet igénybe.

Ez a lehetőség független attól, hogy a tranzakció a folyószámla egyenlegét vagy a hozzá kapcsolódó folyószámla-hitelkeretet terhelte volna.

A vásárlás összegét több egyenlő részletben, havonta, a folyószámla-hitelkeretének kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

Amennyiben rendelkezik hozzájáruló nyilatkozattal és vásárlása összege eléri a Hirdetményben meghatározott minimum összeget, a Bank előzetes döntése alapján a vásárlás során a POS terminálon vagy az online fizetési felületen megjelenik a részletfizetésre vonatkozó konkrét ajánlat.

Ezen ajánlatot azonnal elfogadhatja, igénye szerint módosíthatja a futamidőt, vagy elutasíthatja a részletfizetési lehetőséget (ebben az esetben a vásárlási tranzakciót normál, egyösszegű vásárlásként könyveljük).

Jóváhagyás esetén a részletfizetési szolgáltatás részleteit a soron következő számlakivonatban írásban is megerősítjük.

A szolgáltatás igénybevételéhez a folyószámla-hitelkeret szerződésben szereplő Adós, illetve amennyiben van Adóstárs, úgy az Adós és Adóstárs együttes, külön hozzájárulása szükséges, mely megtehető bármely Erste bankfiókban, internetbanki szolgáltatáson, vagy a TeleBankon keresztül. A hozzájárulás bármikor visszavonható az előbbi csatornák bármelyikén. Lépjen be internetbanki szolgáltatásába, és nyilatkozzon, hogy ki számára szeretné elérhetővé tenni ezt a funkciót!

A folyószámla-hitelkerethez kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat a Lakossági Hitel Hirdetmény 2. sz. mellékletében meghirdetett időponttól és pénzügyi kondíciókkal nyújtjuk.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás rendelkezésre állása díjmentes, és bármikor, feltétel és indoklás nélkül lemondható. A lemondás a már részletfizetésbe került vásárlásokat nem érinti. Így tehát, ha internetbanki szolgáltatásán arról nyilatkozott, hogy kéri a szolgáltatást, de nincs aktuális vásárlása, amelyre igénybe vette volna, nem számítunk fel díjat.

Igénybevétel esetén a törlesztőrészletek esedékessége megegyezik a folyószámla-hitelkeretre vonatkozó fizetési határidővel. A tartozás pedig részben vagy teljes egészében előtörleszthető, valamint lehetősége van a futamidő csökkentését is kérni.

Ha a szerződés bármely okból megszűnik (például, ha a bank nem újítja meg a folyószámla-hitelkeretet), a részletfizetési szolgáltatás is automatikusan megszűnik. Ez esetben az Automatikus Könnyített Törlesztésben nyilvántartott teljes összeget a szerződés megszűnésének időpontjában, egy összegben kell visszafizetnie.

A beállított részletfizetést megtekintheti internetbanki szolgáltatásában. Igény esetén lehetősége van részleges, valamint teljes előtörlesztést kérni a TeleBankon keresztül.

További információk