Vienna Time Erste nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjas évek anyagi biztonságáért.

Miért előnyös?

  • Díjvisszatérítés: a 10., 15., 20. évfordulón, azaz, ha folyamatosan fizeti az alapbiztosítás díját, a biztosító visszatéríti a tartamon belüli legkisebb éves díj 100%-át a 10. év után. Ismételt 100%-át a 15. év után és újabb 100%-át a 20. év után.
  • Színes eszközalap-választék: több mint 20 féle minden kockázati szintet lefedő, HUF, EUR és USD alapon is választható aktívan kezelt eszközalapok minden kockázati szintet kielégítően. Bármikor módosítható a választott eszközalap-portfólió.
  • Modellportfolió választási lehetőség: alacsonyabb kockázati szint kategóriában mindenki számára, a magasabb kockázati szint kategória már 25 000 Ft/hó biztosítási díjtól választható, amely egy ingyenes automatikus portfolió menedzselési szolgáltatás.
  • 40% bármely okú rokkantságtól beépített alapszolgáltatások: bármely okból eredő rokkantság esetén az aktuális éves díj 150%-a, balesetből eredően a 300%-a, közlekedési balesetből eredően a 450%-ot fizet a biztosító az aktuális tőkeértéken felül a kedvezményezett(ek) számára.
  • biztosított bármely okból bekövetkező halála: a név szerint megnevezett kedvezményezett, vagy ennek hiányában az örökös(ök) javára kifizetik az aktuális tőkeértéket az adójóváírásokkal együtt.
  • Kiegészítő biztosítások széles köre: haláleseti védelem, egészség, baleset, kiemelt betegségek, rokkantság és akár gépjárműben utazók baleset védelme, gyermekek egészségbiztosítása, amellyel nem csak saját magáról, de a szeretteiről is gondoskodhat.
  • Kedvező költségstruktúra: 25 000 Ft/hó feletti díj esetén jelentős költségmegtakarítás
  • 20% adójóváírás: az adott adóévben a nyugdíjcélú befizetések után évente 20%, maximum 130 000 Ft adójóváírás vehető igénybe

Gyakran ismételt kérdések

Jogi feltételek

A Vienna Time befektetési eszközalaphoz kapcsolódó életbiztosítást a bank az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.  függő biztosításközvetítő ügynökeként nyújtja.

A fenti tájékoztatás nem teljes körű. Részletes információk az alábbi dokumentumokban találhatók:

Letölthető dokumentumok

VIENNA Time Erste Nyugdíjbiztosítás (union.hu)

Biztosításközvetítői tájékoztató

Biztosítói adatkezelési tájékoztató