Segítség a MobilePay kártyaregisztrációhoz!

Amennyiben az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásaink (továbbiakban NetBank és/vagy MobilBank és/vagy MobilePay) közül a MobilePay kártyaregiszráció során megakadt az aktiváló kód megadásánál,
az alábbiakban felsoroljuk a kártyaaktiválási utakat. Ezek eltérőek lehetnek attól függően, hogy Ön rendelkezik-e SMS-szolgáltatással bankunknál.

A MobilePay-be regisztrálni kívánt kártyát a kártyaadatok megadása után aktiválni kell egy 4 jegyű kód segítségével.

Hogyan juthat a kódhoz?

  1. SMS-ben azonnal kiküldjük, ha rendelkezik a kártyához SMS-szolgáltatással – ekkor a szerződésben megadott telefonszámra küldjük ki a kódot
  2. Ha Ha nincs SMS-szolgáltatása, a kártya regisztrációját követő banki munkanapon megtalálja a kódot a számlatörténetben, az 1 Ft-os tranzakció részleteinél. Betéti kártya esetén az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás (továbbiakban NetBank, MobilBank), hitelkártya esetén a NetBank számlatörténetben látható a kód.

Amennyiben további segítségre van szüksége, vagy nem találja a kódot, kérjük hívja telefonos banki szolgáltatásunkat (továbbiakban TeleBank) a +36 1 298 0222-es számon, vagy írjon nekünk az apps@erstebank.hu címre.

Technikai feltételek

  • Android vagy iOS operációs rendszerű okostelefon, élő, SMS-küldésre alkalmas telefonszámmal
    • Az operációs rendszer minimum verziószáma: Android esetén 5.0 és annál magasabb, 
    • iOS esetén 9.0 és annál magasabb
  • Aktív internetkapcsolat (mobil- vagy wifi kapcsolat)
  • A készüléken egyéb biztonsági beállítás nem szükséges

Ismerje meg a MobilePay alkalmazás összes funkcióját a kézikönyvünk segítségével!