Kedvezményes törlesztés hitelkártyás vásárlásaihoz

Fizessen egyenlő részletekben, most még egyszerűbben!

Mastercard hitelkártyával rendelkező ügyfeleink már a pénztárnál dönthetnek úgy, hogy POS terminálos vagy internetes vásárlásuk összegét több egyenlő részletben, a hitelkártya kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetik vissza.

THM: 34,36%1

Hogyan állíthatom be POS terminálon a kedvezményes törlesztést?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén a kártyaleolvasás és – ha kéri a terminál – a PIN-kód megadása után nincs más teendője, mint követni a terminál képernyőn megjelenő utasításokat.

 

 

1. lépés

Válassza ki, hogyan szeretne fizetni!

A nyilakkal választhat az egyösszegű és a részletfizetés között. A zöld gombbal pedig megerősítheti választását.*

2. lépés

Hány részletben szeretne fizetni?

Válassza ki a futamidőt a nyilak segítségével! Ennyi idő alatt kell majd törlesztenie a vásárlás összegét. Válassza ki a zöld gombbal!

3. lépés

Erősítse meg választását!

A zöld gombbal jóváhagyhatja a kiválasztott futamidőt.*

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelenik a visszafizetendő összeg és a futamidő, melyet a zöld gombbal, vagy az Igen kiválasztásával hagyhat jóvá.*

5. lépés

Bizonylatnyomtatás

A kereskedő a szokásos bizonylatot kapja meg, az ön példányán pedig rajta lesznek a részletfizetésre vonatkozó információk is: teljes visszafizetendő összeg, futamidő, THM, a részletfizetés tranzakciódíja.

*A piros gombbal lehetősége van a részletfizetési opció elutasítására. Ez esetben a vásárlás egyösszegű terhelésként kerül feldolgozásra.

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményes törlesztést internetes vásárlás esetén?

20 000 Ft feletti vásárlás esetén nincs más teendője, mint követni a képernyőn megjelenő utasításokat.

 

1. lépés

Válassza ki a terméket a kereskedő weboldalán!

2. lépés

Írja be kártyája adatait!

Korábban elmentett bankkártya esetén, néhány kereskedőnél a kártyaadatokat „Másik kártyaként” újra meg kell adnia a részletfizetéshez.

3. lépés

Válasszon a fizetési opciók közül!

Itt választhatja ki a futamidőt, a havi részletet, a kamatot és a teljes visszafizetendő összeget.

4. lépés

Foglaljuk össze!

Az összefoglaló képernyőn megjelennek a részletfizetés adatai tételesen, melyet erősítsen meg a Jóváhagyás gombbal.

5. lépés

Visszaigazolás

Sikeres fizetést követően, mentse el a visszaigazolást a tranzakció részleteiről a vásárlás bizonylataként.

Nézze meg videónkat az Azonnali Könnyített Törlesztésről!

 

Jelenleg már több, mint százezer bankkártya elfogadó terminál és kb. 6 000 webshop alkalmas arra, hogy részletfizetési opciót kínáljon vásárlás közben. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem minden kereskedelmi egységnél érhető el a szolgáltatás. Ezért kérjük, hogy az adott üzletben, illetve webáruházban előzetesen érdeklődjön erről.

 

 

Ha szeretné igényelni ezt a funkciót, lépjen be internetbanki szolgáltatásába és nyilatkozzon, hogy ki számára legyen elérhető a szolgáltatás! Az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • Saját magának
  • Minden kártyabirtokosnak (az adott számlához kapcsolódóan)
  • Senkinek

Ezután már közvetlenül a vásárláskor dönthet a POS terminálon megjelenő részletfizetési lehetőségről.

Hozzájárulása nem jár kötelezettséggel, bármikor módosíthatja bankfiókjainkban vagy TeleBankon keresztül.

Gyakori kérdések

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatásnak köszönhetően a Mastercard hitelkártyájával intézett POS, illetve VPOS vásárlásai összegére a fizetési művelet során könnyített törlesztést vehet igénybe.

A vásárlás összegét több egyenlő részletben, a hitelkártya kamatához képest alacsonyabb kamattal fizetheti vissza.

Amennyiben vásárlása összege eléri a Hirdetményben meghatározott minimum összeget, a vásárlás során a POS, VPOS terminálon megjelenik a könnyített törlesztésre vonatkozó konkrét ajánlat.

Ezen ajánlatot azonnal elfogadhatja, igénye szerint módosíthatja a futamidőt, vagy elutasíthatja a könnyített törlesztési lehetőséget (ebben az esetben a vásárlási tranzakciót normál vásárlásként könyveljük).

Jóváhagyás esetén a részletfizetési szolgáltatás részleteit a soron következő számlakivonatban írásban is megerősítjük.

 

 

Ha szeretné igényelni ezt a funkciót, lépjen be internetbanki szolgáltatásába és a felugró ablakban nyilatkozzon, hogy ki számára legyen elérhető a szolgáltatás! A beállítás bármikor módosítható bankfiókjainkban vagy a TeleBankon keresztül. E szerint a Főkártya birtokos kérheti a szolgáltatás törlését (így a továbbiakban nem fog megjelenni számára a részletfizetési lehetőség a POS/VPOS terminálon), valamint azt is, hogy ezen részletfizetési lehetőség legyen elérhető a Társkártya birtokos(ok) számára is.

A hitelkártyához kapcsolódó Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatást a Lakossági Hitel Hirdetmény 5. sz. mellékletében meghirdetett időponttól és pénzügyi kondíciókkal nyújtjuk.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás rendelkezésre állása díjmentes, és bármikor, feltétel és indoklás nélkül lemondható. A lemondás a már részletfizetésbe került vásárlásokat nem érinti.

Igénybevétel esetén a törlesztőrészletek esedékessége megegyezik a hitelkártyára vonatkozó fizetési határidővel. A tartozás pedig részben vagy teljes egészében előtörleszthető, valamint lehetősége van a futamidő csökkentését is kérni.

Ha a szerződés bármely okból megszűnik, a részletfizetési szolgáltatás is automatikusan megszűnik. Ez esetben a könnyített törlesztésben nyilvántartott teljes összeget a szerződés megszűnésének időpontjában, egy összegben kell visszafizetnie.

A beállított részletfizetést megtekintheti internetbanki szolgáltatásában. Igény esetén lehetősége van részleges, valamint teljes előtörlesztést kérni a TeleBankon keresztül.

További információk

1Reprezentatív példa:

500 000 Ft hitelösszeg, 1 év futamidő, 2,492% rögzített havi hitelkamat, a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó 84 639 Ft, THM (Teljes Hiteldíj Mutató): 34,36%, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg 584 639 Ft, a havi törlesztőrészletek összege: 48 720 Ft.

További információkat az Erste Bank Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételeiben, valamint az Erste Bank Lakossági Hitel Hirdetmény 5. számú mellékletének Hitelkártya Részletfizetések pontjában talál.

Amennyiben további kérdése van, hívja a TeleBankot a +36 1 298 0222-es telefonszámot munkanapokon 07:00 és 21:00 között, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.