Magyar állampapírok

Hogy pénzét a legnagyobb biztonságban tudja

Mik azok az állampapírok?

Állampapír-üzletágunk a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket. Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek esetén a kamat és tőke visszafizetését az állam garantálja.

Mit adunk mi?

 • Az elsődleges forgalmazói rendszer bevezetése óta az Erste Befektetési Zrt.-t jelenleg az egyik legjelentősebb forgalmat lebonyolító elsődleges forgalmazók között jegyzik.
 • Szaktudásunknak, odafigyelésünknek köszönhetően a lehető legnagyobb biztonságba tudhatja megtakarítását.

Állampapír szótár

A legfontosabb tudnivalókat az alábbi listában összegyűjtöttük Önnek.

 

 • Névérték: A kibocsátó által törlesztésként visszafizetendő összeg.
 • Kupon: Az éves kamat öszegének a névérték százalékában kifejezett nagysága.
 • Kamatnap: Az a naptári nap amikor a kamatfizetés esedékes.
 • Nettó Árfolyam: 100 egységnyi névérték piaci ára, ami nem tartalmazza a felhalmozódott kamatot.
 • Bruttó Árfolyam: 100 egységnyi névérték piaci ára felhalmozódott kamattal együtt.
 • Vételi hozam: Az a lejáratig számított hozam, amit a vásárló realizál, ha minden a kötvényből származó pénzáramlást ugyanazon hozam mellett tud újra befektetni, és a kötvényt lejáratig megtartja.
 • Eladási hozam: Az a hozam ahol az Erste Befektetési Zrt. visszaveszi az ügyfelétől az adott kötvényt.
 • Hozam árfolyam probléma: A kötvény árfolyama meghatározza a kötvény hozamát és viszont. Mivel Magyarországon hozamban kereskedik a kötvényeket, ezért történik az árjegyzés nálunk is hozamban.
 • Diszkont kincstárjegy: A diszkont kincstárjegy árfolyama a piacon kialakult hozam függvénye, ami 100 egység névérték piaci árfolyama, ami egy 0 és 100 közötti érték, ami a lejáratkor 100-ra emelkedik.

Az elérhető állampapírok

Feltételek

A jelen oldalon szereplő információk nem teljes körűek céljuk kizárólag a figyelem felkeltése. A befektetési szolgáltatásokat nyújtó Erste Befektetési Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.; tev. engedély szám: E-III/324/2008. és III/75.005-19/2002.; a továbbiakban: Erste Befektetési Zrt.) a Budapesti Értéktőzsde Zrt. tőzsdetagja. Kérjük, hogy egy befektetési termék kiválasztása esetén tanulmányozza át az Erste Befektetési Zrt. honlapján (www.ersteinvestment.hu) található és adott termékre vonatkozó részletes feltételeket, információkat. A tényleges szolgáltatás igénybevételekor érvényes, adott termék vonatkozásában aktuális Hirdetményekről/Díjjegyzékről érdeklődjön fiókjainkban, illetve kérje Hirdetményeinket/Díjjegyzékünket kollégáinktól. A változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen oldalon található információk nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat.