Tartós Befektetési Számla

Lehetőség az adókedvezményekre befektetésből származó jövedelmei után

  • Budapesti Értéktőzsde: részvények és certifikátok teljes köre
  • Amerikai és európai piacok: külföldi papírok a XETRA részvénykínálatából
  • Befektetési jegyek, állampapírok: 17 alapkezelő több, mint 500 befektetési jegye
  • Határidős ügyletek: futures és FX forward
  • Opciós Ügyletek

A tartós befektetési számla (TBSZ) lényege:

A befektetéseire vonatkozó

  • 15%-os kamat- és árfolyamnyereségadóra,
  • osztalékadóra

vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

Érdeklődjön a lehetőségről!

Feltételek

A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy tanulmányozza a tartós befektetési számlával kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat, valamint a Erste Befektetési Zrt. üzletszabályzatát, vonatkozó szerződéses feltételeit, valamint Díjjegyzékét. Az üzletszabályzat tartós befektetési számlával kapcsolatos rendelkezéseinek elérhetőségéről, a szolgáltatás elérhetőségének kezdő időpontjáról külön közlemény rendelkezik. A fentiekben foglaltak kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. A fentiekben foglaltakért az Erste Befektetési Zrt. nem felelős.

Az adózási tudnivalók nem tartalmaznak teljes körű információkat. Kérjük, döntése meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a tartós befektetési számlával (TBSZ), nyugdíj- lőtakarékossági számlával (NYESZ-R) és egyéb adózási kérdésekkel kapcsolatos jogszabályi feltételekről, valamint konzultáljon adótanácsadójával. Az adójogszabályok és azok értelmezései változhatnak, az abból fakadó következményekért az Erste Befektetési Zrt. nem tehető felelőssé. A jelen oldalon szereplő információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A fentiekben foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a  részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket weboldalunkon (www.ersteinvestment.hu)!