Aktív portfólió kezelés

Nemcsak a privátbanki, hanem az Erste World ügyfelek számára is elérhető.

A vagyonkezelési szolgáltatás jellemzően a privát banki ügyfelek számára kínált megoldás, mely nálunk egyedülálló módon elérhető az Erste World ügyfelei számára is. A Diszkrecionális Portfólió Menedzsment (DPM) a profi befektetési döntések és a gyors végrehajtás előnyeit együttesen biztosítja. A DPM-ben alkalmazott aktív befektetési megközelítést elsősorban azon ügyfeleknek javasoljuk, akik nem kívánnak naponta a befektetésük kezelésével foglalkozni, ugyanakkor fontos számukra a rugalmasság és az átláthatóság. Mivel az értékpapírok árfolyam ingadozását nem lehet tökéletesen kiküszöbölni, ezért befektetési szakembereink folyamatosan figyelemmel kísérik a pénzügyi piacokat, és aktív befektetési stratégiával gondoskodnak ügyfeleink befektetéseinek megfelelő hozam-kockázat arányáról, a kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően.

Milyen előnyökkel jár a DPM?

  • Kényelem: az adott kockázati szint és deviza meghatározását követően szakembereink veszik át a befektetések kezelését.
  • Aktivitás: aktív befektetési stratégia a kockázat és a várható hozam kedvező kombinációját nyújthatja.
  • Diverzifikáció: az eszközök széles skáláján történő befektetés a kockázat jelentős mértékű porlasztását teszi lehetővé, melynek köszönhetően csökkenhet a tőkeveszteség valószínűsége.
  • Átláthatóság: negyedévente készülő portfólió-jelentésünkből könnyen kiolvashatóak a legfontosabb információk.
  • Professzionális háttér: a portfóliók kezelése az Erste Asset Management cégcsoport központi modellje alapján történik.