Hópihe koszorú: Készíts környezetbarát ajtódíszt tobozokból!

Az ünnepi készülődés sokszor költséges, éppen ezért jól jöhet, ha vannak a tarsolyunkban pénztárcakímélő megoldások. Ilyen ez a fenntartható anyagokból készült koszorú is, amit kolléganőnk, Tímea készített. Gyűjtsetek a gyerekekkel tobozokat a hétvégi sétán, használjátok kreatívan ehhez a hópihe koszorúhoz!

Mire lesz szükséged?

  • kartonpapír
  • tobozok
  • ragasztópisztoly
  • olló, metszőolló

1. Készítsük el a koszorú alapját! Bármilyen megmaradt kartondobozból tányér vagy körző segítségével rajzoljuk meg, majd vágjuk ki a koszorú alapját!

2. Válasszunk ki nagyjából egyforma hosszú tobozokat és ragasszuk fel őket az alapra hópihe formában! Ragaszthatod őket szorosabban vagy akár nagyobb helyközökkel is.

3. Készítsük elő a kisebb méretű köztes tobozokat! A nagyobb tobozok leveleit szétválasztjuk egy metszőolló segítségével és levágjuk a kívánt méretre. Ez a fajta toboz könnyen szétszedhető, így ha a leveleket szétválasztottuk egy csavaró mozdulattal, metszőolló nélkül is leválaszthatjuk a kisebb tobozrészt.

A megmaradt részeket ne dobjuk ki, másik dísznél felhasználjuk a szép virágformákat és a külön álló tobozleveleket is.

4. A kisebbre vágott tobozokat ragasszuk be a nagy tobozok közé kör alakban, a képen látható módon! (A tobozok oldalához, nem az alaphoz tudjuk majd ragasztani a kisebbeket.) Majd a tetejére még kisebb tobozokat ragasszunk, ezzel megadva a teljes formáját a hópihe koszorúnak. Használhatjuk ugyanazt a tobozfajtát még kisebbre vágva, vagy választhatunk kisebb fajta tobozokat is kiegészítésként.

5. Az elkészült díszt felhasználhatjuk natúr formában, vagy fehérre festve kapjuk meg a teljes hópihe formát. Asztaldíszként tehetünk a közepébe egy gyertyát, vagy egy előző évi szalagot felhasználva felakaszthatjuk ajtódíszként is.