Túlélőcsomag ajándékba a hulladékcsökkentés jegyében

Idén add ajándékba a fenntarthatóság szemléletét! Mire van szükség egy csomagolásmentes boltban? Milyen alapeszközökkel csökkenthető a hulladéktermelés? Ha már megszerezted a Printa Design grafikájával ellátott termokulacsunkat és öko-bevásárlócsomagunkat, akkor egy jó alapfelszereléssel rendelkezel. Adunk még néhány tippet egy igazán jó ajándékcsomaghoz.

Bevásárlózsákok

A zöldséges pultnál és a pékáruknál is könnyű lekapkodni a műanyag- vagy papírzacskókat, ám ha mosható zsákokat viszel magaddal, egyáltalán nem termelsz felesleges hulladékot. Ha pedig a kenyeret olyan zsákba teszed, amely speciális anyaggal van bélelve, még a frissességét is sokáig megőrizheted.

Kulacs és pohár

Szerezz be egy kulacsot, hogy mindig nálad lehessen a kedvenc frissítőd, de a kávéról se feledkezz meg! Az eldobható kávéspoharak miatt rengeteg hulladék keletkezik, ám ha nálad a saját fedeles poharad, ezt megspórolhatod.

Dobozok, üvegek

A csomagolásmentes boltban rengeteg dolog közül válogathatsz. Lisztek, tészták, hüvelyesek, fűszerek, teakeverékek és mosószerek sorakoznak a polcokon, amelyekhez a tárolókat neked kell vinned. Nem muszáj újakat vásárolnod, biztosan akad otthon néhány ételhordó doboz vagy befőttes üveg, amelyek tökéletesek erre a célra. Természetesen csomagolásmentes üzletek is tartanak ilyet.

Fém szívószál, evőeszközök

Ugyan a műanyag szívószálak és evőeszközök szép lassan eltűnnek, de eldobható alternatívák még mindig léteznek. Tarts a táskádban fém szívószálat és egy evőeszközkészletet, hogy bármikor kéznél legyenek!

Textilszalvéta

A papírszalvéta egyszerűen kiváltható a textil alternatívákkal, legyen szó egy családi vacsoráról vagy akár szendvicscsomagolásról. Az eldobható helyett itt is válaszd a tartós, mosható lehetőségeket!

Printa x Erste

Szerezd meg a limitált Printa x Erste ajándékokat 2021. december 31-ig.