Nyilatkozat és jogosultság igazolás Moratórium2-re vonatkozóan 

Az új fizetési moratóriumra vonatkozó törvény (Moratórium2) értelmében gyermekes szülők, nyugdíjas, munkanélküli vagy közfoglalkoztatott ügyfelek kérhetik hiteleik felfüggesztését a 2021. január 1. és június 30. közötti időszakra.

 

A Moratórium2 működéséről részletes leírást a honlapunkon talál.

 

Amennyiben szeretne részt venni a Moratórium2-ben és Önre vagy adóstársára a fenti jogosultsági feltétel bármelyike fennáll, úgy a jogosultságát igazoló dokumentum feltöltése mellett nyilatkoznia kell hiteleinek felfüggesztéséről. Kérjük, csak saját nevében nyilatkozzon! Kizárólag azt a dokumentumot fogadjuk el, ami az Ön jogosultságát igazolja!

 

Amennyiben a későbbiekben úgy dönt, hogy mégis folytatja hiteleinek törlesztését, úgy a megtett nyilatkozatát a Moratórium2 időtartama alatt bármikor módosíthatja. 

 

Kérjük, hogy figyeljen az adatok pontosságára, mert csak helyes kitöltés esetén tudjuk befogadni nyilatkozatát!

 

1. Az Ön ügyféladatainak megadása:

Nyilatkozatával kapcsolatban az alább megadott e-mail címére küldünk

visszaigazolást:

2. Jogosultságának igazolása

 

Alulírott büntetőjogi felelősség vállalásával nyilatkozom, hogy

 

Ha az Ön esetében a felsorolt jogosultsági feltételek közül több is fennáll, akkor elegendő a kiválasztott jogosultsághoz tartozó dokumentum feltöltése.

Kérjük, töltse fel a jogosultságát igazoló dokumentumot!

 

Kérjük, fokozottan figyeljen a feltöltés során az alábbiakra:

 

  • Csak a kiválasztott jogosultságtípushoz tartozó dokumentumokat töltsön fel!
  • Összesen 7 MB méretben lehetséges dokumentumokat becsatolni.
  • Kizárólag a következő formátumokban töltheti fel a dokumentumot: JPG, JPEG, PNG, TIF, TIFF, PDF
  • Ellenőrizze a csatolt fájlok tartalmát, a szkennelt képek minőségét és olvashatóságát!

3. Nyilatkozás a hiteltörlesztési szándékáról

A jogosultság fennállása esetén élhet a Moratórium2 lehetőségével, és dönthet úgy is, hogy egyes hitele törlesztését szünetelteti, míg a másikat folytatja. Kérjük, ebben a részben jelezze a hitelei törlesztésére vagy felfüggesztésére vonatkozó szándékát a 2021. január 1 és június 30. közötti időszakra!

 

Az Erste Bankkal és Erste Lakástakarékkal 2020. március 18. napján 24:00 órakor fennálló, már folyósított lakossági hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződéseim, valamint munkáltatói kölcsöneim vonatkozásában nyilatkozom:

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben egy típusú termékből többel is rendelkezik, úgy a jelen nyilatkozata az adott terméktípus tekintetében az összes szerződésére vonatkozik. Amennyiben egy terméktípuson belül nem minden szerződése tekintetében kíván élni a Moratórium2 lehetőségével, úgy nyilatkozatát megteheti TeleBankon keresztül (ha már küldött jogosultságot igazoló dokumentumot a bank részére!) vagy bankfiókjainkban.

 

Kérjük, jelölje meg, melyik terméktípus esetében kíván élni a Moratórium2-vel!

 

További fontos információk

A Moratórium2 oldalon talál részletes információkat. 

 

Ha a szerződésében több adós vagy adóstárs szerepel, úgy nyilatkozata minden adósra nézve hatályos.


Tájékoztatjuk Önt, hogy a fentiekben megadott e-mail cím a jelen nyilatkozat tekintetében, kapcsolattartási célból kerül megadásra, az nem módosítja a szerződései keretében korábban megadott és kapcsolattartási célból kezelt e-mail címet.


Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Ön személyes adatai kezelésével kapcsolatos részletekről az Erste Bank és Erste Lakástakarék honlapján lévő Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat további információt.