Budapest, 2012. február 20. – Az Erste Bank Private Banking üzletágát találta a legjobbnak a Magyarországon működő szolgáltatók között a Euromoney. A tekintélyes brit pénzügyi szaklap minden évben elkészülő Private Banking felmérése tőkepiaci szakemberek és piaci szereplők véleménye alapján készít rangsort a private banking szolgáltatókról. A felmérésben a magyar mellett az osztrák és a román üzletág is hazája legjobbja lett, így az Erste Group a 7 lehetséges első díjból hármat elnyerve a régió legmarkánsabb private banking szolgáltatója.

Kállay András az Erste Private Banking igazgatója a díjjal kapcsolatban elmondta: jelentős szakmai elismerésnek és az elmúlt években elvégzett kihívásokkal teli szakmai munka visszaigazolásának tartja, hogy az egyik legtekintélyesebb szaklap az Erste Private Bankinget választotta a legjobb magyarországi szolgáltatónak. Az Erste Private Banking sikerének kulcsa az, hogy az üzletág nehéz gazdasági helyzetben is ragaszkodott jól kidolgozott stratégiájához. Az ügyfélközpontúság fókuszban tartása mellett folyamatosan bővítette tanácsadói létszámát, fejlesztette termékeit és informatikai rendszereit és mindvégig ragaszkodott ahhoz az elvéhez, hogy átlátható, az ügyfélkör kockázatvállalási hozzáállásának megfelelő termékeket építsen a portfoliókba. Az elmúlt év végére így sikerült 145 milliárd forintos kezelt vagyonig és 1700 ügyfélig jutni, ami 8-9 százalékos piaci résznek felel meg.

Az Erste Private Banking az elmúlt 3 évben tovább szélesítette partneri kapcsolatait kül- és belföldi alapkezelők körében és a jövőben is dinamikusan bővíti a jelenleg elérhető 18 alapkezelő több mint 500 alapjából álló kínálatát, mert a hosszú távú portfolióépítés egyik sarokkövének tartja a befektetési alapokat. 2011-ben a társaság rövid futamidejű strukturált termékekkel rukkolt elő, amelyek komoly adóelőnyt tartogatnak az ügyfelek számára. A termékek hamar népszerűek lettek, az ügyfelek előszeretettel vásárolnak a különböző futamidejű és eltérő devizapárokból álló konstrukciókból.

Kállay András leszögezte: az Erste Private Banking kiváló eredményeihez nagymértékben hozzájárul az osztrák piacon közel 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkező osztrák anyabank private banking üzletágának, valamint a hazai piacon vezető szerepet játszó Erste Befektetési Zrt.-nek szakmai támogatása is.

Az átlagos ügyfélvagyon nagysága az Erste Private Bankingnél 85millió forint körül van, amely biztosítja azt, hogy a társaság rugalmas kiszolgálást tudjon nyújtani hosszú távon is. Az ügyfelek többségének ugyanis továbbra is szüksége van egy személyesen bármikor elérhető tanácsadóra, egy olyan szakemberre, akiről tudja, hogy kiszámítható tanácsot ad a jelenlegi volatilis pénzügyi környezetben.

Az Erste Private Banking célja továbbra is az, hogy az iparág meghatározó szereplője maradjon, amely az eddigi magas színvonalon, a változó piaci környezethez és az igényekhez rugalmasan igazodva szolgálja ki ügyfeleit a jövőben is.

Euromoney Private Banking Survey 2011.

A vezető nemzetközi gazdasági és pénzügyi magazin évente egyszer elkészíti "Private Banking Survey" című felmérését, amely világméretű áttekintést nyújt az ügyfelek részére a private banking szolgáltatásokról. A rangsor tőkepiaci szakemberek és szolgáltatók véleménye alapján születik meg. A globális, regionális és országonkénti értékelésre tagolódó tanulmány átfogó képet nyújt az ágazatról.