Budapest, 2012. április 27. – Az Erste Alapkezelő Zrt. Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alapja lett a legjobb hazai ingatlanalap a MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó rangsorában. A társaság az általa működtetett referenciastátuszú portálrendszerek alapján rangsorolja a Magyarországon elérhető hazai és külföldi befektetési alapokat, magán-nyugdíjpénztári portfóliókat és unit linked eszközalapokat.

Pázmány Balázs az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke a díjjal kapcsolatban kiemelte: fontos szakmai elismerést jelent ez a díj az Erste Ingatlan Alapnak, hiszen az alapok ragsorolása objektív kritériumrendszer alapján történt. Az Erste Ingatlan Alap évek óta tartó népszerűségének a titka az alapban lévő ingatlan portfólió kiváló minősége, amelyben kizárólag értékálló ingatlanok, illetve állampapírok és bankbetétek találhatók.

Az Erste Ingatlan Alap hozama évek óta stabil, az alap indulása óta éves 8,2 százalék. Az alap nettó eszközértéke kb. 164 milliárd forint, melynek több, mint 40 százaléka likvid pénzeszközökben van befektetve. Az alap tulajdonában lévő ingatlanok közel 100 százalékig bérbe vannak adva, a bérleti szerződések jellemzően hosszú távra szólnak (5-10 év), a bérlők szigorú minősítésen átesett, túlnyomó részben multinacionális cégek.

A MoneyMoon hagyományteremtő szándékkal, és a piaci transzparencia növelése érdekében 13 kategóriában díjazta a legjobb hazai alapokat és alapkezelőket.