A MAGYARORSZÁGI ERSTE TOVÁBB ERŐSÍTI PIACI POZÍCIÓJÁT

Budapest, 2012. augusztus 9. – Az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. átveszi a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének Wealth Management üzletágát. A tranzakció mintegy 400 ügyfél közel 60 milliárd forintnyi vagyonának kezelését érinti. A tranzakció lezárásának pontos időpontját a hatósági engedélyek kiadása után határozzák meg a felek.

A megállapodás értelmében a Gazdasági Versenyhivatal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyását követően a BNP Paribas Hungary Wealth Management üzletágának kezelésében lévő ügyfelek és szolgáltatások, valamint az üzletág pénzügyi kötelezettségei és követelései az Erste Private Banking kezelésébe kerülnek át.

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a következőképpen kommentálta a megállapodást: – „A BNP Paribas Wealth Management üzletágának átvételével az Erste Bank Hungary érezhető mértékben megerősíti pozícióját a privátbanki piacon az ügyfélszám és a kezelt vagyon tekintetében egyaránt. Az akvizíciót követően piaci részesedésünk az eddigi 9 százalékról 12 százalékra nő, amellyel már belépünk a magyarországi privátbanki szolgáltatók legfelsőbb köreibe. Kiemelt célunk, hogy új ügyfeleink részére ugyanazt a magas szintű szolgáltatást és széleskörű termékpalettát kínáljuk, mint amit korábban a BNP Paribas-nál is megszoktak.”

Az Erste Bank és a BNP Paribas egyaránt meggyőződését fejezte ki, hogy az átadás-átvétel zökkenőmentesen zajlik az ügyfelek részére, tekintve, hogy a jelenlegi ügyfélkapcsolati menedzsereket is átveszi az Erste Bank, valamint jelentős átfedés található a két cég termékkínálata között.

Az Erste Bank Hungary Private Banking üzletága Magyarország egyik vezető privátbanki szolgáltatója közel 150 milliárd forintos kezelt vagyonnal és több, mint 1800 ügyféllel. Az elmúlt évek során az Erste privátbanki üzletága folyamatosan bővítette ügyfélkapcsolati menedzsereinek számát, emellett fejlesztette termékeit és IT rendszereit is. Az üzletág következetesen olyan átlátható termékeket emelt be portfóliójába, amelyek megfelelnek az ügyfelek kockázatvállalási hajlandóságának. Az Erste Bank Hungary privátbanki részlegét a kelet-közép-európai régió hat országában (Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Magyarországon) működő és több, mint 12 ezer ügyfél összesen 13,5 milliárd eurót meghaladó vagyonát kezelő Erste Group Private Banking felügyeli. 2012-ben az Erste Group privátbanki üzletágai Ausztriában, Csehországban és Magyarország elnyerték a Euromoney legjobb privátbanki szolgáltatónak járó díját.