LEZÁRULT AZ ERSTE LAKÁSTAKARÉK ÉS A VIASAT3 ÁLOMÉPÍTŐK KÖZÖS SZAVAZÁSA

Budapest, 2012. augusztus 16. – A kismarosi Horváth család nyerte az Erste Lakástakarék és a Viasat3 ÁlomÉpítők című műsorának jótékonysági lakásfelújítási akcióját. A „Jövőt teremtünk” elnevezésű pályázaton a beérkezett több száz pályázat közül a szakmai zsűri által kiválasztott 5 család közül internetes szavazás keretében választották ki, hogy kinek a lakását újítsa fel a tévés produkció csapata. A győztes család az összesen beérkezett szavazatok több, mint 30 százalékát szerezte meg.

A jótékonysági akció keretében az Erste Lakástakarék az internetes szavazáson győztes család lakását újítja fel az Álomépítők csapatával, de a szavazáson résztvevő másik négy család sem távozik üres kézzel, számukra 4 éven át havi 5000 forint értékű lakás-takarékpénztári szerződést köt és finanszíroz. Ezen túlmenően a pályázatra jelentkezők közül 3 család házának energetikai felújítását is támogatják 200 ezer forintig.

A szavazás vasárnap éjfélkor lezárult, és közel 6 500 szavazatot adtak le a pályázaton kiválasztott öt családra, ebből a győztes kismarosi Horváth család lett, mivel a legtöbben nekik szerettek volna segíteni, így ők nyerték meg a fődíjat a rájuk leadott majd 2000 szavazattal.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakástakarék vezérigazgatója a „Jövőt teremtünk!” pályázat végeredményével kapcsolatban kiemelte: kifejezetten büszke arra, hogy a legfiatalabb lakás-takarékpénztárként máris egy olyan kezdeményezéshez kapcsolódhat, amely a legnehezebb sorsú családok lakásproblémáira jelent valódi megoldást. Egyben megköszönte a leadott szavazatokat és az így nyújtott támogatást, mellyel most egy álom megvalósulhat. A Viasat3 ÁlomÉpítők sorozata az összefogás erejét, a másoknak való önzetlen segítségnyújtás nagyszerűségét példázza, amit jól mutat a szavazáson résztvevők nagy száma is.

Az Erste Lakástakarék, tavaly októberben két milliárd forintos alaptőkével kezdte meg működését, és a következő években a magyarországi Erste Csoport piaci pozíciójának megfelelő, 10-12 százalékos piaci részesedést kíván elérni.