KÜLÖNLEGES HITELKÁRTYA AZ AUTÓVERSENYZÉS RAJONGÓINAK

Budapest, 2012. szeptember 20. – A Ferrari nevével fémjelzett hitelkártyát vezet be az autóversenyzés szerelmeseinek az Erste Bank Hungary Zrt. A kártyával történő vásárlás esetén akár a kifizetett összeg 3 százalékát is visszatéríti a pénzintézet, amennyiben a Scuderia Ferrari csapata sikeresen szerepel a Formula-1 előző heti futamán. Ezen felül a kártya birtokosai csatlakozhatnak a Scuderia Ferrari online közösségéhez, és kedvezményesen vásárolhatnak a márka webáruházában.

Sipos Zoltán kártya- és elektronikus csatornák üzletág igazgató elmondta: az Erste Bank üzleti stratégiájának egyik fontos eleme, hogy újabb és újabb potenciális ügyfelek számára tegye izgalmassá a hitelkártya használatot. Ennek érdekében az elmúlt években több olyan hitelkártyát (Wizz Air, SuperShop, Joker) vezetett be, amelyekhez a használatot ösztönző úgynevezett előnyprogram is kapcsolódik. Az ilyen típusú hitelkártyákkal ugyanis egy „átlagos” kártyához képest jóval több, évente átlagosan 60 vásárlási tranzakciót hajtanak végre, az átlagos vásárlási összeg pedig meghaladja a
7 ezer forintot. Ehhez a termékkínálathoz jól illeszkedik a most bevezetésre kerülő Ferrari Hitelkártya, amely a Ferrari rajongókat szólítja meg és számukra nyújt kiemelkedő élményeket.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a következőkkel kommentálta az eseményt: nagy örömükre szolgál, hogy az Erste Bankkal együttműködve elérhetővé tehetik a Visa Ferrari Hitelkártyát a magyar kártyabirtokosok számára, hiszen így a fogyasztók megismerhetik a hitelkártyák és a kártyás fizetés összes előnyét, miközben olyan különleges szolgáltatások ösztönzik őket kártyájuk használatára, melyek kedvenc márkájukhoz vagy éppen kedvenc Forma 1-es csapatukhoz köthetők.

Sipos Zoltán kiemelte: a hitelkártya birtokosainak mostantól minden Formula-1 futam fokozottabb várakozással telik majd. A Ferrari Formula-1 vásárlás visszatérítési program keretében ugyanis a futamokat követő naptári héten – a legjobban szereplő Ferrari versenyző helyezésének függvényében – a Ferrari Hitelkártyával fizetett vásárlások után vásárlás visszatérítés jár. Ennek mértéke 3 százalék, ha a futamot a Scuderia Ferrari-csapat egyik pilótája nyeri, 2 százalék, amennyiben a legjobban szereplő Ferrari-pilóta dobogós helyen végez, 1 százalék, ha a csapat pontot szerez, azaz valamely pilóta a 4-10. helyen végez. Nem jár visszatérítés, amennyiben egyik versenyző sem szerez pontot. A vásárlás visszatérítési program a Ferrari Hitelkártyával történt belföldi és külföldi vásárlási tranzakcióra egyaránt vonatkozik, sőt: a visszatérítés a társkártyával végrehajtott vásárlások összegére is kiterjed.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Ferrari Hitelkártyát nem luxuscikknek, sokkal inkább egy olyan pozitív élményeket biztosító, mindenki számára elérhető lakossági terméknek szánják, amely a Ferrari szurkolói összetartás erejére épít. Ennek jegyében díjmentes hozzáférést biztosítanak a Scuderia Ferrari Communityhez (SFC), amelyen keresztül elérhetővé válik a Ferrari.com kizárólag prémium tagok számára biztosított teljes tartalma (multimédia tartalmak, képek, letöltések, fórumok, blogok, valamint a Ferrari online hírlevele). A kártyabirtokos ezen felül meghívást kaphat a pilóták részvételével tartott exkluzív Ferrari eseményekre a Formula-1-es szezon ideje alatt, és részt vehet a pilótákkal folytatott videó-beszélgetésekben. A Ferrari Hitelkártya segítségével 15 százalékos kedvezménnyel lehet vásárolni a Ferrari webáruházában, a www.ferraristore.com oldalon, továbbá a kártya vásárláskori felmutatásával – árucsoport függvényében – 10-20 százalékos kedvezmény biztosítanak a Maranellóban található Ferrari márkaboltban.

Azok a kártyabirtokosok, akiknek legalább hat hónapon keresztül rendszeresen az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkezik a jövedelme, emelt szintű Ferrari csomagra lesznek jogosultak. Ennek keretében a főkártya és a kapcsolódó társkártyák éves díjából 50 százalék kedvezményt biztosít a pénzintézet. Ha pedig minden hónapban legalább öt alkalommal vásárlás is történik a Ferrari Hitelkártyával, alkalmanként legalább kétezer forint értékben, a főkártya minden egyes évfordulója esetén különleges Ferrari ajándékot küld a bank. Az emelt szintű csomag részeként az ügyfelek részt vehetnek egy évente megszervezésre kerülő játékban, amelynek győztese kétszemélyes élményutazást nyer, és több érdekes program mellett látogatást tehet a Ferrari maranellói gyárában is – fejezte be Sipos Zoltán.