Budapest, 2012. október 2. – Az IKR-Bábolna Önkéntes Nyugdíjpénztár 2012. június 30-ával beolvadt az Erste Nyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatába.

Mohr Lajos, az Erste Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója elmondta: nagy örömünkre szolgált, hogy az IKR-Bábolna Nyugdíjpénztár közgyűlése az Erste mellett döntött. Fontosnak tartjuk, hogy a Bábolna pénztártagjai pozitívan éljék meg a változást, annak tudatában, hogy egy biztos háttérrel rendelkező, folyamatosan növekvő nyugdíjpénztárhoz csatlakoztak. Az Erste Nyugdíjpénztár közgyűlése szeptember 27-én elfogadta a beolvadás dokumentumait, azonban a folyamat akkor tekinthető véglegesnek, amikor a PSZÁF kiadja az engedélyt.

A beolvadással az Erste önkéntes ágazata több mint 10 százalékos növekedést ér el, mellyel a taglétszám 36 000 főre emelkedik, vagyon tekintetében pedig, – az idei magas hozamnak is köszönhetően – eléri a 18 milliárd forintot.

Az önkéntes pénztári megtakarítások népszerűsége érezhetően nő az utóbbi időben. A befizetések után járó 20 százalékos adókedvezmény (maximum 100 ezer forint), a magas és kamatadómentesen elérhető hozam, a megtakarítás örökölhetősége és az alacsony költségek komoly vonzerőt jelentenek az új tagok számára. Az Erste Nyugdíjpénztár fontos célja mindemellett, hogy önkéntes pénztárán keresztül továbbra is kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokkal járuljon hozzá ügyfelei megtakarításainak növeléséhez.