IDÉN IS TÖBB MILLIÓ FORINTOT OSZT SZÉT AZ „ERSTE AZ ELSŐKÉRT” PROGRAMBAN A BANK A ZENEAKADÉMIA NÖVENDÉKEI KÖZÖTT

Budapest, 2012. november 30. – Idén is sikerrel zárult az „Erste az elsőkért!” névre keresztelt, az Erste Bank Hungary és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia), valamint annak Baráti Körével közösen indított tehetségtámogató ösztöndíjprogram. A pénzintézet összesen 39 növendék pályázatát támogatja több millió forinttal 2012-ben.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és annak Baráti Körével közösen kidolgozott tehetségtámogató ösztöndíjprogram idén is folytatódott. A program keretében az egyetem legtehetségesebb növendékei a bank támogatásával tanulmányaik finanszírozására havi ösztöndíjat szerezhettek, emellett szakmai továbbképzésre is pályázhattak annak érdekében, hogy mesterkurzusokon, nyári akadémiákon, nemzetközi ifjúsági zenei táborokban való részvétel lehetővé váljon számukra.

Danks Emese, az Erste Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a bank örömmel támogatja a Zeneakadémia fiatal tehetségeit, akik egyedülálló és univerzális értékeket testesítenek meg és hoznak létre. A zene nyelve nemzetközi, így ezek az ígéretes művészek világszinten járulhatnak hozzá a magyar kultúra ápolásához és a magyar sikerek gyarapításához.

Az „Erste az elsőkért” néven futó ösztöndíjprogram rendkívüli sikert aratott a tehetséges hallgatók körében, hiszen összesen közel 90 pályázó közül 39 diákot támogat a bank az idei tanulmányi félévekben. Pályázni három kategóriában lehetett: havi ösztöndíj, lakhatási támogatás vagy egyéni projektek. A legnépszerűbbnek ez utóbbi bizonyult, amely a díjazott számára lehetőséget biztosít, a különböző versenyeken és kurzusokon való részvételre. Az ösztöndíj összegét a beérkezett pályázatok függvényében állapította meg egy külön e célra létrehozott zsűri.

Magyarország második legnagyobb lakossági bankjaként az Erste Bank kiemelkedő fontosságú kérdésként és a stratégiájának részeként kezeli, hogy ne csak a színvonalas és sokrétű pénzügyi szolgáltatásai révén érje el az ügyfeleit, hanem aktívan részt vállaljon a társadalmat foglalkoztató ügyekben. Az Erste Bank a hazai pénzügyi szolgáltatók közül a magyar kultúra egyik legnagyobb támogatója. Ennek keretében elsősorban zene- és képzőművészeti projekteket, kezdeményezéseket támogat.