Az AQ független londoni elemzőcég értékelése szerint ismét az Erste Group elemzői részlege lett Magyarországon és Közép-Európában a legjobb. 2006 óta sorozatban immár nyolcadik alkalommal szerezte meg ezt a megtisztelő címet az Erste Group magyar, osztrák, cseh és lengyel elemzői csapata.

„Megtiszteltetés, hogy az AQ Research által gondozott évkönyv megjelenése óta eltelt időben sorozatban nyolcadik alkalommal nyerhettük el ezt a rangos díjat. Ez is azt igazolja, hogy elemzőink első osztályú elemzéseket készítenek, amelyekben ügyfeleink joggal bízhatnak meg” – jelentette ki Fritz Mostböck, az Erste Group Research vezetője.

Az AQ az általa alkalmazott módszertan segítségével a követésben szereplő vállalatokra adott legpontosabb nyereség-előrejelzéseket választja ki. Az AQ különböző brókercégektől származó becslések sorát veszi figyelembe, amelyek az adott részvénycsoport legalább 10 százalékát lefedik. Az AQ elemzői a befektetési elemzések körében uralkodó jellegű EPS-t (részvényenkénti eredményt) alkalmazzák benchmark gyanánt.