MINIMÁLISRA CSÖKKENTHETŐ ÜGYLETI KAMAT EGYEDÜLÁLLÓ PIACI KONSTRUKCIÓBAN

A gépjármű-finanszírozási piacon egyedülállóan kedvező kondíciókkal, újszerű konstrukcióban kínál most lízingterméket ügyfelei számára az Erste Bank. Az Erste Kombi Lízing konstrukció keretében az ügylethez kapcsolódó kamatot akár minimálisra is csökkenthetik az ügyfelek, hiszen a kamat mértéke a konstrukcióhoz kapcsolódó megtakarítás nagyságától függ. Egy átlagos lízinghez képest a havi törlesztőrészlet a kombi termék használatával akár 10-15 ezer forinttal is csökkenthető.

Báti Balázs, az Erste Bank Lízing Kompetencia Központjának igazgatója az új termék bevezetésével kapcsolatban elmondta: a gépjármű-finanszírozási piac meghatározó szereplőjeként az Erste Bank kiemelten fontos célja, hogy az utóbbi évek negatív trendjét megfordítva ismét lendületet adjon gépjármű-finanszírozási tevékenységének. Ennek a törekvésnek a keretében került sor most a piacon egyedülálló konstrukció bevezetésére, amely amellett, hogy megoldást jelent a megvásárolni kívánt gépjármű finanszírozására, egyúttal megtakarításra is ösztönöz.

Az Erste Kombi Lízing egy sztenderd autófinanszírozási lízingszerződés és egy folyószámla összekapcsolásával létrejött kombinált termék. A konstrukció igénybevételével a finanszírozást felvevő ügyfél kamatfizetési kötelezettségét tudja mérsékelni a folyószámláján tartott egyenleg segítségével.

A konstrukció lényege, hogy a havi kamatszámításnál az Erste Bank csak a fennálló lízingtartozás és a folyószámlán tartott egyenleg különbözetére számol kamatot, így az akár nulla is lehet abban az esetben, ha a folyószámla átlagos havi egyenlege eléri az aktuálisan fennálló lízingtartozás teljes összegét, illetve ha a folyószámlára nem kap kamatot az ügyfél.

Az új és használt gépjárművek megvásárlására egyaránt felhasználható Erste Kombi Lízing konstrukció segítségével tehát a lízing kamatát minimálisra csökkenthetik az ügyfelek, így csökkentve havi törlesztési kötelezettségüket is.

Báti Balázs kiemelte: a havi törlesztéskor alacsonyabb összegeket kell fizetniük azoknak, akik ezt a konstrukciót választják, így a termék különösen előnyös azok számára, akik rendelkeznek a megvásárolni kívánt autó árával, de fontosnak tartják likviditásuk megőrzését vagy egyébként is folyószámlán tartják a pénzüket, (vagy legalább a pénzük egy részét) így a havi látra szóló kamaton túl további előnyökhöz juthatnak.

Az Erste Kombi Lízing igénybevételével egy négymillió forint értékű autó esetén, 1 millió forintos önrésszel számolva a megtakarítás mértékétől függően 10-15 ezer forintos havi törlesztőrészlet különbség is lehet egy hagyományos konstrukcióhoz képest.