T AZ ERSTE MARKET HD

Budapest, 2013. április 11. – A magyar piacon elsőként, Erste Market HD néven indult el az Erste Befektetési Zrt. táblagépre optimalizált kereskedési platformja. Az első körben iOS operációs rendszerre elkészült applikáció már elérhető az AppStore-ból. Az iPad tulajdonosok így már táblagépük segítségével is teljes körűen hozzáférhetnek a tőzsdei kereskedési rendszerhez, miközben az applikáció olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint például az árfolyamriasztás.

Láng Tamás, az Erste Befektetési Zrt. online üzletágának vezetője kiemelte: az Erste Befektetési Zrt. kiemelten fontos célja a hazai magánbefektetői ügyfélkör online eszközökkel történő, valódi felhasználói élményt jelentő kiszolgálása. Így a most iOS operációs rendszerre fejlesztett, táblagépre optimalizált kereskedési rendszert hamarosan követi az Androidos verzió is.

Az iPad készülékekre optimalizált Erste Market HD Magyarország első olyan alkalmazása, amely magyar és külföldi részvények, certifikátok kereskedésére és befektetési portfólió (befektetési jegyek, állampapírok stb.) kezelésére is alkalmas. Az Erste Market HD az iPad főbb előnyeit nyújtja, így segítségével az ügyfelek bárhol „érezhetik a piacot”, a tableteken megszokott megoldások kényelmessé teszik a felület kezelését, egészen más felhasználói élményt nyújtva, mint az egeres klikkelgetés.

Az Erste Market HD segítségével a felhasználók kényelmesen és hatékonyan érik el a tőzsdei kereskedést, a rendszer ugyanakkor számos extra funkciót is biztosít számukra. Ilyen az árfolyamriasztás, a legfrissebb hírek, elemzések valós idejű elérése és a részvények alakulásának grafikonos, jól áttekinthető megjelenítése.

A befektetési termékkínálaton kívül tehát a kereskedési élményt a grafikonrajzoló, az interaktivitást a testre szabható kereskedési felület és elemzési videók erősítik, ráadásul a legtöbb funkció értékpapírszámla nélkül is elérhető.

Láng Tamás kiemelte: az Erste Market HD-vel kapcsolatos első felhasználói visszajelzések kifejezetten pozitívak, az applikáció a letöltések száma alapján már toplistás is volt az AppStore-ban. Sőt olyan felhasználó is akadt már, aki kifejezetten az új alkalmazás miatt nyitott értékpapírszámlát az Erste Befektetési Zrt.-nél.

Az Erste Market HD iOS alapú fejlesztése után a következő lépés az applikáció elkészítése Android operációs rendszert használó eszközökre is.